lauantai 7. maaliskuuta 2009

Iloista Naistenpäivää!Minulle ja varmasti monelle muullekin suomalaiselle naistenpäivä on hauska päivä: lähetetään ystäville viestejä, iloitaan ja ylistetään naiseutta ja kukkiakin olisi hyvä saada =0)

Naistenpäivän kunniaksi kukkia Sinulle!Hyvää kansainvälistä naistenpäivää!

Eräs kenialainen ystäväni kertoi: “Onneksi äiti ja isä ovat kristittyjä eikä minua ja sisariani ole ympärileikattu. Äitini ja isoäiti on ympärileikattu.” Naisten ympärileikkauksesta puhutaan joskus Tvssä ja olen lukenut eräästä somalinaisesta kertovan kirjan, mutta kyllä se pysäyttää kun asia tulee lähelle ja todelliseksi.

Ystäväni sisar E on eronnut, kahden pojan äiti. Mies on hylännyt perheensä täysin. Aikuisuuden kynnyksellä olevat pojat ovat äidin vanhempien maatilalla ja E kiertää Nairobissa ovelta ovelle kysyen voisiko pestä pyykkiä? Raskas työ:monta tuntia kylmässä vedessä nyrkkipyykkiä pestä ja muutaman kymmenen senttiä siitä saada. Ystäväni koittavat sukuaan parhaansa mukaan auttaa, helpompi olisi käskeä yhteiseen pöytään kuin lähettää rahaa sinne. Ystäväni sanoikin: “Jos siellä asuisimme, samassa jamassa olisimme”


Joku päivä uutisoitiin että Ruotsista mennään Norjaan tekemään abortti sukupuolen tähden!Siirtolaisnaisilla on paineita useamman tytön jälkeen saada poika. Uutisessa todettiin, ettei naisen oikeutta aborttiin saa rajoittaa. Onko meillä naisilla liikaakin oikeuksia? Ehkä? Mutta ongelmahan onkin se suvun naisten ja miesten asenne. Aivan varmasti tässä maailmassa on abortoitu poikavauvojakin tytön toivossa, mutta ei todellakaan yhteiskunnan paineen tähden.


Enrohtia mukaillen: “Suomi on hyvä maa suomalaiselle naiselle.”

<3>


“Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän heidät loi; mieheksi ja naiseksi hän loi heidät.” 1Moos.1:27

Taivaan Isä loi meidät tasa-arvoisiksi ja jostain syystä hyvin erilaisiksikin ;)
toisiamme täydentämään!

(Sivuhuomautus: Tein vielä muutaman myssyn ja Arttu oli omaa vailla myös. Saa nähdäkäyttääkö näin lapsellista myssyä, jos ei niin annetaan iskälle :) Enni ihastui hapsuharjalliseen myssyyn.)Loppukevennys :


eli täydellinen :D


10 kommenttia:

Deborah kirjoitti...

Niin, sen kun aina muistaisi kuinka meillä on kuitenkin hyvä olla täällä. Koskettavaa tekstiä, voi miten sitä toivoisi, että kenenkään naisen ei tarvitsisi elää noin kuten ystäväsi sisar joutuu elämään. Tuo abortti juttu on järkyttävää. Itse törmäsin aiheeseen väärästä sukupuolesta johtuvaan aborttiin ollessani itse ultraäänitutkimuksessa. Kysyin lääkäriltä näkyykö kumpi siellä on, hän sanoi, että vaikka näkisi, niin ei kertoisi. Oli joskus kertonut jollekin ja tämä henkilö oli hakenut aborttia sillä perusteella, että lapsi on väärää sukupuolta...:( en sitten tiedä miten siinä loppujen lopuksi kävi.
Mutta kuitenkin oikein ihanaa naistenpäivää sinulle!

Krisse /Vaarala kirjoitti...

Oma maa kullan kallis... Hyvää Naistenpäivää..

piitis kirjoitti...

Kyllä meillä naisilla on hyvä asua Suomessa.
Sinulle mukavaa ja aurinkoista naistenpäivää:)
Terkuin Piitis

tinttarus kirjoitti...

Kiitos koskettavista sanoista ja kauniista kukkasista!
Aurinko hellii täällä paisteellaan ja kirkastaa kaiken allaan.
Hyvä meidän on täällä olla.
Kunpa jokainen nainen, jokainen lapsi, jokaikinen ihminen saisi elää turvaten ja luottaen.....

Kaunista naistenpäivää!!

TeeKoo kirjoitti...

Saamme me suomen naiset olla siinä mielessä etuoikeutettuja kun tasa-arvoa on nähtävissä...Tasa-arvo ei monessakaan maassa toimi. Kyllä jotenkin sääli niin montaa pientä tyttöä tässä maailmassa joita heidän sukupuolensa tähden sorretaan...
Hyvä on kun on olemassa kansainvälinen naistenpäivä, toivottavasti se saavuttaa monet ja pääsee nostamaan päätään monessa paikassa!! Luoja kun loi meidät kaikki yhtä rakkaiksi<3
Suloista naistenpäivän iltaa sinulle :)

Maaka kirjoitti...

Tahdoin tuoda päivää hieman erilaisia ajatuksia! :)Rukouksin voimme muistaa naisia muissa maissa. Kristittyissa maissa naisilla on aivan erilailla ihmisarvo ja heitä kunnioitetaan.

Ja kun tytöt pääsevät kouluun maan sivistystason kisäksi elintaso ja olot nousevat. Äitien kautta moni asia tulee perheen tietoisuuteen ja yhteiskuntaan: rokotukset, ruokavalio ym. Juutalaisuudessa uskonto periytyy äidin kautta!

SIUNATTUA NAISTENPÄIVÄÄ TEILLE KAIKILLE! :)

Anonyymi kirjoitti...

Tutun näköisiä on myssyt.

Nelli naapurista

Marge kirjoitti...

Kyllä meillä naisilla on täällä suomessa vaan hyvä olla, onneksi!
Hauska loppuhuipennus!
Luin tuon aiemmankin kirjoituksesi ja teki itsellekin hyvää, kun tajusin, etä näinhän se on: ensin oma suhde Taivaan Isään, sitten puoliso ja lapset ja sitten vasta voimien mukaan se kaikki muu...
Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle, ystäväni!:)

Maaka kirjoitti...

Moi Nelli! Lopetit ennenkuin kunnolla alkuun pääsitkää?! :)Prinsessa malliakin mietiin, mut suoraa on niin nopea ommella. Kukkanterälehtiä näin jossain kaupassa oli lisätty harjasten tilalle...

Hyvää viikkoa sinullekin Marge!
Kyllä tuntuu että mun olis tasaisin väliajoin hyvä lukea muistutus vahvistukseksi ja muistutukseksi. Ihanaa jos nyt sain rohkaista sinua vuorostani :)

Maaka kirjoitti...

Moi Nelli! Lopetit ennenkuin kunnolla alkuun pääsitkää?! :)Prinsessa malliakin mietiin, mut suoraa on niin nopea ommella. Kukkanterälehtiä näin jossain kaupassa oli lisätty harjasten tilalle...

Hyvää viikkoa sinullekin Marge!
Kyllä tuntuu että mun olis tasaisin väliajoin hyvä lukea muistutus vahvistukseksi ja muistutukseksi. Ihanaa jos nyt sain rohkaista sinua vuorostani :)