Siirry pääsisältöön

Kransseja ja hamonen

Tein eilen tuijanoksista tämmösen kauniin kranssi.
Koristeita en osannut siihen oikein keksiä, sillä...
...Haaveilin tekeväni jouluksi havukranssin, mutta en ehtinyt enkä tuijan oksia olisi siihen malttanut käyttääkään.
Kuinka nyt maltoin???
Arvaa!

Joku 5v pässi kyni yhden tuijista! Oli 30cm tikku latvassa jäjellä. Keskimmäinen tuija oli yhtä pikä kuin vasemmanpuoleinen, jonka latvaa sama hortonomi on myös harventanut.
Meillä on /oli samanlaiset ryhmät kummalkin puolella ovea. Hieman napsittiin toisenkin etummaista tuijaa.
No pikkumies keräsi käskystä oksat pussiin, joten ei mun tarvinnut hakea kuin muutama pajun oksa runkoa varten ja sitoa kranssi. Edellispäivänä olin sopivasti ostanut metallilankaakin .


Löysin samalla myös näin upeaa tummaa pajua, josta kieputin toisen kranssi.
Tätä pajua ei malttanut piilottaa tuijan alle.
Sydämen olen tehnyt ennemmin, nappia ja nauhoja vaille valmis.
Onpa rusetti kuvassa vinossa,kuvitelkaa se suorahan!

Sainpa tehty kevätkranssin ja kaipaamani "jutun" tuohon peilin viereen :D

Anteeksipyyntö oli kovan takana, mutta irtos se sieltä lopulta muutaman tunnin kuluttua. ;)


Ompeluksia














Tämän tunikan sain jo ennemmin valmiiksi,
tehty naapurin äitylin lahjoittamasta kankaasta :)


Ostin kokoelman satiini-ja oraganza nauhoja.
10m/rulla, 4-5rll/10e
Nyt voi käyttää nauhaa rennolla kädellä :)
Näitä hakiessa otin muistin kysyä sitä sidontalankaakin.



Esikoiselle hame. Näistä kankaista tulossa muutakin...
Tuosta vihreästä pikkuruudusta sais iloisia pääsiäisjuttujakin.

Iskä kävi ostamassa tuon "friteeratun" pitsin alahelmaan. :D



Kommentit

Hanna sanoi…
Auts! Eletäänkö toivossa, että tuosta käsittelystä tuija tuuheentuu... Ihanan kranssin jokatapauksessa olet tuijanoksista tehnyt, kuten pajustakin! Pakko kysyä mikä tuija tuo on? Itsellä olis tarkoitus istuttaa pihaan muutama tuija, mutten ole vielä varma millainen sortimentti...

Kauniita ompeluksia olet myös tehnyt! Mukavaa viikonloppua :)
Krisse sanoi…
Kyllä tuija varmaan nyt tulee tuheasta tuuheammaksi..toivotaan..
kauniit kranssi ja kauniita ompeluksia..
Titti sanoi…
Vai sellainen Pikku-apuri... ;-)
Todella kauniit ovat kranssisi. <3
Kuten myös ompelukset!
Minttu sanoi…
Hei Maaka,
Kauniita kransseja olet tehnyt ja ompeluksia... :) Minusta vähän näyttää, että viime kesänä istuttamani tuijat eivät tainneet selvitä talven yli, joten kiitos vinkistä, sillä nytpä tiedän mitä niistä voisin tehdä... Mukavaa illan jatkoa toivottelen! :)
mimmuli sanoi…
Ihana pieni hortonomin alku=))Onneksi on luova äippä ja osaa hyödyntää ylijäämät=)) Ihania juttuja tänne taas ilmestynyt...ja nuo allaolevat kuvat..ihan normaalia meillä=))

Tämä musa joka sulla soi taustalla...on kyllä pakko hommata tuo cd...jotenkin ihana tuo kertosäe..ladiladidalaa=))
malla sanoi…
ihana tuo tunika!!!!kranssiki on ihana mutta voin kuvitella järkytyksen....toivotaan,että tuloo tuuheaakin tuuheanpi!!!:)
nauhatki supersuloisia!!
Maaka sanoi…
Kiitos mukavista kommenteista. :)

Joo, ei siinä auttanut itku markkinoilla. Tehty mikä tehty!
Pakko edes hyötykäyttää tuhon jäljet :)
Voihan sitä harkita jos ostais kesällä uuden, mutta kyllä tuonkin pitäis tuosta kasvaa... Aikaahan se ottaa, vuosia, mutta muotokin kyllä palautuu. Jos tuija paleltuukin siitä voi leikata huonot pois. Kaunis näky se ei kyllä oo.
Me edellispäivänä saksittiin pensaita, mut ei se siitä kai ideaa saanut... Se on sellanen meidän pässi :/ (ihana ja rakas)

Timanttituija on lajikkeena.

Tuo Elefanten levy on miehen eka levylahja mulle :)
Marge sanoi…
Vai sellaista puutarhurointia pikkukaveri harrasti, toivottavasti tuija sitä vain innostuisi ja tulisi entistäkin tuuheampi! Kaunis kranssi siitä tuli!(pieni lohdunpoikanen sinulle)

Ihana postaus tuolla alempana, Jumalan taidegalleria, hyvin sanottu.

Ja edellinen postaus, vaikka puhuitkin siinä marmatuksesta, oli niin hauskasti ja hellyttävästi kerrottu, juuri tästä arkipäivästä!

Ihanaa loppuviikkoa sinulle!
ANNI sanoi…
Aivan ihana pajukranssi!! Ja sydänkin on kaunis. Voi tuija parkaa, jospa se siitä vain piristyisi:) Edellinen postaus on ihan huippu:D
Maaka sanoi…
Marge ja Anni :D Kiitos :)
Heli sanoi…
Onpa innokas hortonomin alku! Onneksi tuijat kestävät leikkaamista oikein hyvin. Kyllä komistuuvat entisestäänkin.

Aivan hurmaavia kevätompaluksia! Ja voi, miten kauniisti nauhat ovat esillä! Vähän niin karkkihylly!
Deborah sanoi…
Niinpä niin, lasten kanssa sattuu ja tapahtuu aina kaikenlaista.:) Mutta saitpa sitten ainakin sievän kranssin aikaan. Meillä oli pihalla tuijia kun muutimme tähän asumaan, mutta jostain syystä ne kuolivat meillä ekan talven aikana. Ilmeisesti niitä olisi pitänyt jossain vaiheessa peitellä tai jotain, mutta enhän minä tajunnut. Iloista viikonloppua!
tinttarus sanoi…
Auts....taisi tunne olla hiujan samanmoinen kuin itellä kun meidän pikkuneito oli kuukausi sitten hoidellut takun hiuksistaan.....LEIKKAAMALLA sen pois!!!! No, toivotaan, jotta tuija tuosta tuuhenisi ja tukkahan kasvaa aina takaisin:)
Ihania keväthepeniä olet ommellut!!JA kranssi on kuitenskin ihana, vaikka muistuttaakin varmasti pikkuista puutarhuria olemassaolollaan....
Tuolta alempaa kurkistelin ja ihastelin Luojan kätten jäliä. Kyllä kauneutta Jumalan luomaa on ympärillämme niin paljon, kunhan vaan muistaisimme useammin pysähtyä ja rauhoittaa sydämemme niitä näkemään!

Täällä tupruttelee lunta ihan sakeasti!! Kevät antaa vielä odottaa itseään.....
tinttarus sanoi…
Auts auts auts miten livahteli kirjoitusvirheitä tuohon komenttiini...
:)
tinttarus sanoi…
....uuuh! Ja vielä tuohonkin.
Maaka sanoi…
Heli: Nauhat on pajutikkuun pökätty, sopivan pituinen kuin sattui löytymään kranssien jäljiltä ;)Oli muuten kätevä: siitä päin ompelin hameenhelmaan, ei tarvinnut mittoida eikä mitään. Insiroivat ja ilahduttavat mieltä samalla.

Deborah, edellispäivänä totesin et tuijatkin pitäis suojata, olis pitänyt :D Meidän omat on kyllä talon varjos, mut pitäis silti...

Tinttarus: lähtikö paljon :S Nää on jolloin miettii "itkiskö vai nauraisko". Mä oon tilannekomiikan ystävä, joten päädyn jälkimmäiseen. ja se on vain maallista :) Mä en huomannut sun kirjoitus virheitä ennenkuin mainitsit enkä vie sittenkään. Itte niitä viljelen, näpyttelen rennosti. Toisen kohdalla nauroin, ajattelin et se oli tahallinen :)
Anonyymi sanoi…
Mut ajatteles, että olisi jäänyt tuo kaunis kranssi pian tekemättä jos ei tämä hortonomi olisi vähän avittanut;)
Maaka sanoi…
Niinpä, en olisi malttanut. Ja tuijasta saa kauniin kranssin. Värkkiäkin kun oli riittämiin :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy saippua ja nestesaippuaa

Olin syksyllä kansalaisopiston saippua kurssilla, ja tein urakalla useammanlaista saippuaa näiden kahden laadun lisäksi. Muutaman viikon päästä siitä tormäsin litran oliiviöljypulloihin 0,50e kpl, joten sitten pidin vielä saippuapajan kotonakin 😄 Meillä on suihkussa käytössä palasaippua. Ne on virkkaamissani pussukoissa, joissa niitä on kätevä käyttää ja sitten ripustaa hygienisesti kuivumaan. Näin korona aikana nestesaippua kului kovasti käsiä pestäessä ja ne myös kuivattivat käsiä. Joten päätin kokeilla onnistuisiko nestesaippua itsetehdystä palasaippuasta. Raastoin perusohjeella tehtyä palasaippuaa ja yhden hunajasaippouan lisäksi. Saippuaa oli muuten nautinto raastaa,  just täydellinen koostumus. Tutkin ohjeita netistä ja valitsin yksinkertaisimman. Koska vesi on nestesaippuassa se pilaantuva osa, keitin sitä vähintään viis minuuttia ja annoin jähtyä. Ohjeeksi tästä ei nyt sitten kuitenkaan ole, sorry! Oon tehnyt nyt kaks kertaa. Ekalla kertaa jotain litra vettä ja desi saippuaa o

Diy pyykkietikka

Mä oon jo jokin aika sitten siirtynyt käyttämään vallan pyykkietikkaa huuhteluaineen sijaan. Viime viikolla sen sijaan että olisin hakenut kaupasta valmiin tuotteen, tein netistä  kuinka sitä vois tehdä itte ja edullisemmin. Eipä tuo mitään rakettitiedettä ollut, haaste oli lähinnä mistä eteerinen öljy.  Mä halusin sitä heti ja muutenkin en oo pariin vuoteen tilannu mitään nettikaupasta, joten lähikaupasta pitäisi löytyä. Joku oli käyttänyt ihan saunatuoksuja, joten päätin aloittaa kans niillä. Mandariini ja greippi toimivat hyvin, paitsi luin sitten myöhemmin että sitrusöljyt ei oo pyykkikoneelle hyväksi.  Eilen piti tehdä lisää ja Rajamäen väkiviinaetikkaa lisäksi ostin Salmiakki tuoksuöljyn ( siinäkin on appelsiinia, huoks) Vielä on kokeilematta miltä salmiakkitipat puhtaassa pyykistä tuoksuu. Öljytipat kelluvat selvästi pinnassa, joten muistaa ainakin ravistaa ennen koneen lokeroon laittamista. Pulloihin liimailin etiketit

Asuntovaunun maalausta

Syksyllä isännys ähisi eräänä iltana muutaman tovin ennen kuin sai vaunun liinojen, pyöreiden puukalikoiden ym avulla hinattua talliin. Ei riittänyt että otti pois renkaat, myös akselin joitui ottamaan pois alta että mahtui ovista sisälle. Tallissa se on odottanut kevättä ja innostusta. Lämpöiset päivät saivat innostuksen heräämään. Joten tämän vappuviikonlopun projektiksi otettiin vaunun maalaus. Hiomista ja teippausta. Pellikattomaalia ja sähkökäyttöinen ruisku. Valkoista ja harmaata.  Tässä vaiheessa näyttää aikastakin hyvältä!?! Vanhenenee ihan silmissä... hyvällä tavalla! :D Saa nähdä mikä on lopputulos. Kolmaskin väri tähän vielä tulee (+mustat listat). Arvaatko mikä? ;) Tältä näytti su illalla, kun ekaa harmaata kerrosta vedettiin. Päivällä sataneen valkoisen lumen ja harmaiden pilvien kunniaksi?  Tässä meidän inspiraatio kangas väritykseen: Vaaleanturkoosia tietenkin saa meidän vaunu vielä pintaan