sunnuntai 8. maaliskuuta 2009

Mekkokankaita!

Silloin se iskee kun vähiten on aikaa: ompeluhimo! Itseasiassa taisin aloittaa hyvissä ajoin, mutta loppukiire tuli kun määräpäivä koitti! Isosiskoille piti saada mekot ristiäisiin. Pikkuneidillekin oli tulossa, mutta se jäi kesken ja on sitä vieläkin ja pieni jo tietenkin.

Kun alkuun oli taas päästy, oli hyvä jatkaa. Naapurin äiskä vielä soitti näitä ommellessani: "Mua tuli vastaa yks kangaspussi, huolitko?" "Nyt soitit kangasfriikille, tottakai huolin!"


Kukkamekko Ealle marraskuussa serkkutytön nimiäisiin lahjakankasta. Ja riitti se vielä Ennin hameeseen.
Ostamani ruskea joustovakosametti odottaa edelleen ompelua: vanhimmalle hame, pikkuselle mekkoa. Ennillä on samasta kankaasta jo ostettu mekko. Taitaa vain jäädä pieneksi. Riittääköhän pala kolmeen tuotokseen....
Valkoisen plyysin ostin alepäivänä ja vaaleanpunaisen sain. V.pun oon suunnitellut tunikkaa Ennille, mut mihin tuon valkosen lopun käyttäis? Alla oleva mekko ei paljon sitä vienyt.


Ennille ja Ealle mekot koulun kuusijuhlaan ja jouluksi. Kankaan uusio käyttöä. Emman vanha mekko, johon olin käyttänyt helmaan turhan runsaasti kankasta. Mutta hyvä nyt; olipahan tallessa. Tiukkaa teki, joka pala käytettiin. Mutta onnistui! :)


Minkähän tingin näitten trikoitten kanssa ottaisi! Ylempi taas lahjakangas ja alempi oma ostos. Mun käytettynä ostettu saumuri vain temppuilee. Trikoota on typerä neuloa ompelukoneella, vaikea saada siistiä jälkeä. Mies katseli mulle uutta kameraa, mutta totesimme että saumuri olisi vielä parempi ostos :) Kuka vain jaksaa lähteä liikkeestä ostamaan, postimyynnistä olisi kätevä tilata, muttei niitä enään niiden luetteloiden sivuilla näy.

Parin päivän takaiset ostokset: asustepuuvillakankaita. Tarkoitus tehdä hyväntuulisia tunikoita joissa on kuminauha hihansuissa ja kaulassa. IINUN blogista löysin vielä vahvistusta suunnitelmilleni.

Ylin turkoosi ruusukangas on tavallista puuvillaa. Mitä siitä teen? Ehkä leikkimökkiin jotain. Pakko oli ostaa kun oli niin ihanaa ja alennuksen jälkeen jotain 5e metri :)
Enni vain meinannut suostua pitämään mekkoa ristiäisissä. Mamma sai puhuttua ympäri ja kauniisti oli juhlassa, mutta kun kahvia ruvettiin nauttimaan mekko sai lähteä ja toinen pehmoinen tilalle!

Huomasitko että kaikki mekot olivat hiattomia? Helppo laittaa tarvittaessa pitkä tai lyhythihaisen paidan päälle tarpeen mukaan, vauvalla helppo käyttää ja niihin ei tarvi kaavoja ;) Kaavat voi tehdä itse kun ei tarvi miettiä hihan istutusta. Suunnitelmiini tarvisinkin kivat kaavat. Saa niitä aina muokattua esim A-linjaiseksi helpostikin, mutta hihaan taidot eivät vielä riitä eikä kärsivällisyys :D

Neuvokaahan!!! Edellissä postauksessa jotain takkua ja nytkään en saa tähän sivukuvia näkyviin. Vanhaa postaus klikatessa kyllä näkyy. Herjasi jotain HTML-koodista. Ja tämän uusimman kohdallakaan ongelmaa ei ole. Naistenpäivän kohdalla vain :D tai jos se näkyy!

12 kommenttia:

malla kirjoitti...

mulla kerran sama ongelma, eli muistaakseni sitä html-koodia piti jotenki muokata...en ny kyllä oo yhtää varma....
kivoja mekkoja! ja kankaita!

Maaka kirjoitti...

Oli tosiaan vain yhden postauksen ongema, mutta vaikuttaa toki muihinkin. Täytyy vain kestää, kun taidot ei riitä :( Joskus aikanaan toivottavasti poistuu kun juttu siirtyy vanhempii teksteihin :) Tai joku kerta koittaa vie muokata juttua....

Mari T kirjoitti...

Ihania mekkoja oot tehnyt. :)

TeeKoo kirjoitti...

Ihanuus mitä värejä ja mekkoja!!! Heitin sulle muuten haasteen, käy kurkkaamassa blogissani!

Maaka kirjoitti...

jaha mitähän siellä on, jännityksellä kurkkaamaan :)

Deborah kirjoitti...

Hei, ihania kankaita ja mekkoja, niin ja tietenkin lapset on kaikkein ihanimpia.:) Mulla olis sulle blogissani pytty, käypäs noutamassa.

Johanna kirjoitti...

Ihania mekkoja ja kankaita! Ajattelin kans lähteä kattelemaan mekkokangasta ja tehdä elämäni ensimmäisen mekon ellille! Saas nähdä, mitä siitä tulee...

Hanna kirjoitti...

Voi mitä ihania, suloisia pikkuprinsessoja kauniine mekkoineen! Kankaatkin niin kauniita... :)

meeja kirjoitti...

Tämä on nyt testi pääsenkö laittamaan kommentteja

meeja kirjoitti...

Ja pääsinhän minä.
Tiedetään ne meilläkin ompelutaitosi.
Nykyään kun matkaan lähdetään, pojat haluaa tähtilakit mukaan.
ovat hyviä lakkeja automatkoilla...
Että siitä vaan kehittelemään uutta pisnestäää.....
onko koskaan tullu mieleen.....
t:puolisosi iso-syster

Maaka kirjoitti...

Moi meeja!
Hetken piti miettiä kellekäs pojille lakkeja on tullut annettua. Mutta "livahti" se mieleen ennen allekirjoitusta ;) Mukava kuulla että on pikkumiehille kelvanneet.
Pojille terveiset, kaikkille kolmelle :)

Maaka kirjoitti...

Kiitos Hanna ja Deborah, olen välittänyt kehut eteenpäin :)

Kiitos pytystä! Pitää koittaa taiteilla se tänne :)

Johanna: Mekkojen ompelu on mukavaa :) Helmojen rypytys koettelee vain mun hermoja... Siksi viimeiset on ollutkin suoraa mallia. Mielenkiinnolla odotan että millainen prinsessan unelma sieltä paljastuu :)