Siirry pääsisältöön

Onko suurempaa rakkautta


Ristin luona


Ristin luona kiusatulla

langenneella, vaivatulla

paras paikka on


Siksi älä koskaan lähde

älä minkään synnin tähden

ristin luota pois


Ristin luona ainoastaan

synnin turmelusta vastaan

voitto saatu on

ristin luona ainoastaan

Isä armahtavi lastaan

rauhan julistaa

rauhan julistaa

ristin luona kiusatulla

paras paikka on


Ristin luona pohja kestää

armo putoomasta estää

kauhun kuiluihin


Ristin luona lepo koittaa

toivo epätoivon voittaa

sydän puhdistuu


Ristin luona ainoastaan

synnin turmelusta vastaan

voitto saatu on

ristin luona ainoastaan

Isä armahtavi lastaan

rauhan julistaa

rauhan julistaa

ristin luona kiusatulla

paras paikka on

Salminen, Leminen


”Ihmeinen risti, pelastuspaikka.

Ihmeinen syli, Vapahtajan.

Sinne voi aivan heikkona tulla,

kuormansa jättää Herralle saa.



Kaiken voi jättää ristille juuren,

itkeä siinä avutonna.

Luotaan ei heitä, kasvojaan peitä,

tuo paimen hellä, rakastava.



Suurta on olla, juurella ristin,

sylissä Herran, turvallista.

Hän kyllä tietää, lastansa sietää,

millaista raukkaa, Hän rakastaa”.



Ristinevankeliumi on mulle kaikkein tärkeintä, Rakkauden sanoma vetää ihan voimattomaksi. En ole sen arvoinen vaan armosta sen saanut. Pyydän että se saisi muuttaa minua, että voisin välittää Jeesuksen rakkautta läheisilleni ja lähimmäisilleni. Koska ristin sanoma saa minut onnesta itkemään halusin näitä ihania laulunsanoja jakaa eteenpäin ja muistuttaa mieliinne :)
Sillä sanoma rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille jotka pelastumme, se on Jumalan voima." I Kor.1:18.
*
*
Hymni
Katsooko hän vielä ikkunastaan
vain nähdäkseen yhden eksyneen
juokseeko hän vielä meitä vastaan
kun tuhlaajan näkee palaavan

Lausuuko hän vielä syytetylle
armahdetaan tänään kahleistaan
antaako hän puhtaat vaatteet ylle
kun syntinen tulee itkien

Sama vanha ristinpuu
kaiken ylle kaareutuu
risti vain ei kestä mikään muu
ei ole muuta pysyvää
jälkemmekin häviää
risti vain jäljelle jää

Tietääkö hän kuinka kaiken tuhlaan
huomaako hän kuinka harhailen
kutsuuko hän silti minut juhlaan
ja tulla saan kotiin uudestaan.”

Pekka Simojoki

En löytänyt sitä mitä etsin, mutta vastaan tuli joitain muita vanhoja hengellisiä lauluja:
Veri Jeesuksen


Vain Yksin Jeesus, Reijo Ikonen

Kommentit

Deborah sanoi…
Kiitos tästä! Tämä sopi niin täydellisesti tämänhetkiseen olotilaani ja voisi olla vaikka oma postaukseni.:) Vanhat laulut koskettavat minua ainakin jotenkin syvältä, tuovat mieleen muistoja ja muutenkin. Jännä miten noita sanoja lukiessa kyseinen kappale rupeaa soimaan päässä. Siunausta pääsiäiseesi!
Maaka sanoi…
Tietkö, niin vähän arvelinkin ;)
En katsonut sun postausta ennenkuin sain omani valmiiksi, jos sieltä vaikka olis löytynyt samoja asioita...

Siunaunattu pääsiäisen aikaa myös sinulle!
Marge sanoi…
Maaka, KIITOS sydämestäni tästä ihanan koskettavasta postauksestasi!!!
Siunattua pääsiäistä myös sinulle ja perheeellesi!
Halauksella, Marge
malla sanoi…
siunattua ja riemullista pääsiäistä!
malla ja muut:)
Deborah sanoi…
Niin, no nyt mulla ei ollut samanlainen postaus, mutta kun luin tätä sun, niin se vaan tuntu aivan "omalta", että oisin voinu sen allekirjoittaa.:)
tinttarus sanoi…
Huokaisen. Hymyillen, sydän pamppaillen kiitollisuudesta, rakkaudesta. Pyyhkäisen kyyneleen silmäkulmasta, onnen, rakkauden kyyneleen.
KIITOS!!!!!!Kiitos tästä postauksesta sinulle!
Niin suuri Hän on! Niin suuri rakkautensa! EI OLE mitään suurempaa.

Siunattua pääsiäisjuhlaa.
-T sanoi…
Kaikki nuo laulut ovat hyviä. Jokunen aika sitten täälläpäin kokouksessa kuoro lauloi tuon Simojoen "Katsooko hän vielä ikkunastaan..." Tykkään siitä ihan älyttömästi(!!), sen melodia alkaa heti soimaan mielessä kun luin tuosta sen :) Tänään pitkäperjantain tilaisuudessa käydessämme siellä puhuva henkilö puhui sitä että tänään on sen muistopäivä miksi ja mitä varten Jeesus ylipäänsä tuli maailmaan...Kuolemaan meidän tähtemme! ..jotta meillä olisi elämä! Suurta rakkauttaan meitä ihmisiä kohtaan on vaikea täysin käsittää... Oikein hyvää ja siunattua pääsiäisen aikaa sinulle myös ja perheellesi toivottelen<3
Maaka sanoi…
Laulut auttavat mua hiljentymään ja todella ihanaa kuulla että ne ovat saaneet olla siunaukseksi teillekin. Toisten sanojahan postailin, mutta tutut sanat jäävät mukavasti mieleen soimaan :)
Siunattua pitkänperjantain iltaa.
"Kantriina" sanoi…
Rauhallist pääsiäistä teidän koko perheelle!

Toivoopi,
Kantriina :)
Sara sanoi…
Siunausta pääsiäiseenne Maaka, ihana juttu, että täällä on monia, jotka jakavat tämän toivon, joka vaati Herraltamme niin paljon!
Sara
Maaka sanoi…
Hyvää pääsiäistä myös teille, Kantriina ja Sara, sekä läheisillenne!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy saippua ja nestesaippuaa

Olin syksyllä kansalaisopiston saippua kurssilla, ja tein urakalla useammanlaista saippuaa näiden kahden laadun lisäksi. Muutaman viikon päästä siitä tormäsin litran oliiviöljypulloihin 0,50e kpl, joten sitten pidin vielä saippuapajan kotonakin 😄 Meillä on suihkussa käytössä palasaippua. Ne on virkkaamissani pussukoissa, joissa niitä on kätevä käyttää ja sitten ripustaa hygienisesti kuivumaan. Näin korona aikana nestesaippua kului kovasti käsiä pestäessä ja ne myös kuivattivat käsiä. Joten päätin kokeilla onnistuisiko nestesaippua itsetehdystä palasaippuasta. Raastoin perusohjeella tehtyä palasaippuaa ja yhden hunajasaippouan lisäksi. Saippuaa oli muuten nautinto raastaa,  just täydellinen koostumus. Tutkin ohjeita netistä ja valitsin yksinkertaisimman. Koska vesi on nestesaippuassa se pilaantuva osa, keitin sitä vähintään viis minuuttia ja annoin jähtyä. Ohjeeksi tästä ei nyt sitten kuitenkaan ole, sorry! Oon tehnyt nyt kaks kertaa. Ekalla kertaa jotain litra vettä ja desi saippuaa o

Diy pyykkietikka

Mä oon jo jokin aika sitten siirtynyt käyttämään vallan pyykkietikkaa huuhteluaineen sijaan. Viime viikolla sen sijaan että olisin hakenut kaupasta valmiin tuotteen, tein netistä  kuinka sitä vois tehdä itte ja edullisemmin. Eipä tuo mitään rakettitiedettä ollut, haaste oli lähinnä mistä eteerinen öljy.  Mä halusin sitä heti ja muutenkin en oo pariin vuoteen tilannu mitään nettikaupasta, joten lähikaupasta pitäisi löytyä. Joku oli käyttänyt ihan saunatuoksuja, joten päätin aloittaa kans niillä. Mandariini ja greippi toimivat hyvin, paitsi luin sitten myöhemmin että sitrusöljyt ei oo pyykkikoneelle hyväksi.  Eilen piti tehdä lisää ja Rajamäen väkiviinaetikkaa lisäksi ostin Salmiakki tuoksuöljyn ( siinäkin on appelsiinia, huoks) Vielä on kokeilematta miltä salmiakkitipat puhtaassa pyykistä tuoksuu. Öljytipat kelluvat selvästi pinnassa, joten muistaa ainakin ravistaa ennen koneen lokeroon laittamista. Pulloihin liimailin etiketit

Asuntovaunun maalausta

Syksyllä isännys ähisi eräänä iltana muutaman tovin ennen kuin sai vaunun liinojen, pyöreiden puukalikoiden ym avulla hinattua talliin. Ei riittänyt että otti pois renkaat, myös akselin joitui ottamaan pois alta että mahtui ovista sisälle. Tallissa se on odottanut kevättä ja innostusta. Lämpöiset päivät saivat innostuksen heräämään. Joten tämän vappuviikonlopun projektiksi otettiin vaunun maalaus. Hiomista ja teippausta. Pellikattomaalia ja sähkökäyttöinen ruisku. Valkoista ja harmaata.  Tässä vaiheessa näyttää aikastakin hyvältä!?! Vanhenenee ihan silmissä... hyvällä tavalla! :D Saa nähdä mikä on lopputulos. Kolmaskin väri tähän vielä tulee (+mustat listat). Arvaatko mikä? ;) Tältä näytti su illalla, kun ekaa harmaata kerrosta vedettiin. Päivällä sataneen valkoisen lumen ja harmaiden pilvien kunniaksi?  Tässä meidän inspiraatio kangas väritykseen: Vaaleanturkoosia tietenkin saa meidän vaunu vielä pintaan