lauantai 2. toukokuuta 2009

Puutarha(myymälä)ssa

"Kattella saat ja suunnitella, mutta mitään et osta ennenkuin piha on siisti", mies antoi ohjeistukseksi kun päiväruuan jälkeen lähdin tyttöjen kanssa läheiseen puutarhamyymälään.Myymälä on pikkukävelymatkan päässä joten siellä tulee kesän mittaan käyty "muutaman kerran" kävellen/pyörällä. Tutut myyjät jo tietävät meidät "puskanpotkijoiksi" :D


Havuvalikoima parhaimmillaan. Kartiovalkokuusi on niiiin kaunis.... Onneksi ei ole paikkaa...
Hauskoja muotoiltuja tuijia; ei sovi meidän pihaan. ... Tai siis kyllähän ne tälläiseen hivenen englantilaistyyliseen runsauteenkin sopisivat. Mmh :)
Bonzaikatajia; vois ostaa meidän isälle. Hän tykkään pienistä puista ja on aina leikkaamassa pensaita, ja kaatamassa "liian" isoja puita.


Vesi on ehdoton. Elämän SUURIA iloja :)
Poikkeuksetta vesi aiheet ovat kauniita, ainakin se vesi;)
Tänään ei vielä ehditty omaa "suihkulähdettä" kasaamaan.
Saas nähdä minkälaisen siitä tänä vuonna tekis...
Tämä oli hauska: tuo pallo pyöri!
Pyöri kyllä niin vinhaan että tällä heikkopäisellä
alkas mahassakin pyörimään sitä tuiottaessa.


Nam,
herkullista...
*
*
*
Tänään oli ilmeisesti virallinen
kaudenavajaispäivä
ja pihassa oli sotilaskotiauto, josta tarjottiin
kahvia/mehua ja uunituoreita munkkeja.
Orvokkeja täytyy käydä ensitilassa ostamassa sitten ku piha on siisti!
Itse asiassa ei miehen olisi tarvinnut mua ohjeistaa, :)
velvollisuudet ensin ja sitten huvit! Porkkana itselle.

Arvatkaa mitä meidän isäntä muuten sanoi aamupäivällä kauppareissulla!?!
Se näki auton jossa keikku amppelit ikkunoilla ja sano:
"Meillekin pitää ostaa amppeli. Kaksiko niitä tarvitaan?
Vai viittiikö vielä ostaa?"
Mä hölmistyneenä:
"Juu... kaks, muttei niitä täältä (kaupasta) kannata ostaa...
eikä oikein vielä viitti, ku ei me kuitenkaa muisteta niitä suojaan nostella."

Mä olin kattonut jo jossain lumihiutaleamppelia, mut ajattelin et mä oon niin huono ruukkujen kastelija et taidan olla tänä vuonna ilma. Mutta jos kerran isäntä ehdottaa itte ja olis saman tien ostanutkin.... Toivottavasti se ei nyt lue tätä ja muuta mieltään ;D

Kotia kohti suupieliä nuoleskelle ja iloisia ajatuksia ja tarmoa täynnä.
Piha ja tarhat puhtaiksi!

Ea vaikutti jo hyvin uneliaalta,....
.... mutta piristyi kotona ihmettelemään jakeinumaan. Emma hoiti mun siivotessa etutarhoja.
Kyllä se uni tuli sitten ja neiti nukkuikin hyvät päikkärit! Äiti sai rauhassa touhuta :) Olipa mukava huhtoa ihan hiki pintaan!

Meidän tehdessä pihatöitä lapset valmistautuivat jo kesän kalareissuja varten:
Heittelemällä koukuttomia uistimia "rantakivellä"
niin siis kuivaharjoiTTelua. hih


Lämmin päivä ja aurinkopaistoi. Ei toivoakaan että siitä olisi meidän väki selvinnyt ilman päi-vän-var-jo-a. Varma kesämerkki.
Eilen tuli kesäkalusteet grillivieraiden kunniaksi pestyä, joten tänään oli mukava välillä käydä teranssin varjossa juomassa raikasta mehua, simaa ja vettä.
Kyllä se kesä on nyt tulossa!

Mies haki viikolla 5-6kuutioita kuoriketta sahalta. Meillä oli palan matkaa jäänyt vajaaksi jo toissa kesänä, mutta nyt pala tuli hoidettua. Kovin oli vanha kerros jo harmaantunut ja ohentunut. Ylimääräistäkin oli joten koko matkalle tulee nyt kauniin väristä...

Iskä totesi sitä levittäessään että kyllä on hidasta touhua, sujuis paljon nopeampaa jos joku toinen kärräis. Rekrytoi tytöt hommiin: Lupas Emmalle 20 centiä kärrykuormasta.
(Mun mielestä halvalla lähti, mut olin hiljaa kun toinen oli tyytyväinen. Emma oli kieltäytynyt 10 centin työtarjouksesta)
Enni halus kans ja isi lupas 10 centiä pikkukuormasta. Eipä tuo rahatouhusta välittänyt, mutta pari kuormaa kuskasi myös :) Emma teki ja vei kymmenen kuormaa!
Mamman ja paapan tulivat illalla käymään ja paappa auttoi Emma tekemällä kuormia. Arttu rutisi ja halus kans viedä kuormia, no kyllä se kaks jaksoi ja kyllästyi. Ja Emma nosti jossain vaiheessa taksaansa 25 centiin ja sai kokoon 5,5 e
Ei ollut illalla enää kuorikekasasta juuri mitään jäljellä.
Huomenna, sunnuntaina, on töitä edessä. Jollain, en tiedä nimeä, vekottimella ajetaan nurmikko, se ilmaa ja irroittaa kuoleen kulon. Sitten on helppo haravoida kauheet kuormat tavaraa. Toisaalta kiva kun ei ole niin lämmintä huomiseksi luvattukaan, sillä ihan tässä poskia kuumottaa auringonpaisteen jäljiltä! :)
(huomasin, että ihan oli tullut rusketus/punotusrajat)
***
Emmalla ja Artulla on huomenna hauska päivä tiedossa. Isänisän työpaikan retki Powerparkiin, huvipuistoon. (työpaikka tarjoaa kuljetukset, liput ja ruuan)
Taitaa tiennistit kadota ;D

7 kommenttia:

Krisse /Vaarala kirjoitti...

Hyvää toukokuun alkua toivottaa Krisse

malla kirjoitti...

huomenta!
mullon kans tapana haalia kaikenmaailman amppelia ym...ja sitte samia hymyilyttää,että kohta saahaan taas kuivakukkia:)
nyt ostin jo amppelimansikan ja kerran se on ollu jo lehet lurpalla!että saa nähä tulooko satoa;))

TeeKoo kirjoitti...

Ihana tuo poikien kuivaharjoittelukuva!!!Ihan hymyilytti :)
Juu, puutarhamyymälään olis kiva myös päästä! Teillä on ollut kiva reissu kun munkkia saitte syödä :) Ihania pikku apulaisia työn touhussa! Pieni palkka on toisinaan hyvä porkkana!!

Anonyymi kirjoitti...

JUu täälä kanssa haaveillaan puutarhamyymälässä käynnistä. Tosin tuntuu että sinne menee tuhottomasti rahaa ja pihaan kasvit vaan katoaa jonnekin!

Maaka kirjoitti...

Pihaa siivotes heitin mansikat pois, joten pitäis kans ostaa amppelimansikka tuohon kitumaan. Tai antaa muksujen tehtäväksi sen kastelu, niin kylläui vedes ;)

Meillä on piha jo "valmis", joten en mitään tarvitse, mutta kyllä puutarhamyymälässäkin voi käydä vain katselemassa!? No itse asiassa oisin tarvinnut 2 valkoista aspirin-maanpeiteruusua. Tänä vuonna niitä ei ollut vain tarjolla :(

Se oli aika määrä mitä Esikko tuota kuoriketta kärräsi. Ja oikea määrä oli 6,5 e. Ahkerasti tehty, kyllä siitä piti palkkaa saadakin :)

Lennu kirjoitti...

Hauskasti kerrottu postaus.
Silloin kun mies tarjoutuu ostamaan kukkia niin kotia vaan - vaikkei tartteiskaan, hih.
Touhukas päivä teillä. Bisneswoman tyttärestäsi tulee selvästikin (taksan korotus). Huvipuistoretki on varmasti mahtavaa lapsille.
Mukavaa maanantaita!

Maaka kirjoitti...

Kyllä on oli tosi mukavaa kun pääsivät mukaan. Tällä sakilla huvipuiston liput tulevat tosi kalliiksi, joten tosi ihana mahdollisuus Emmalle ja Artulle :)
Kyllä me joka kesä käydään Särkänniemes, mun serkku siellä töissä ja saadaan 5kpl ilmaisia rannekkeita :D Mut muualle ei koskaan kyllä harkitakkaan!