Siirry pääsisältöön

Kesäkukkia ja essu :)

Viime viikon tiistaina menimme kävellen keskustaan perhekerhoon (pikkutytöt rattaissa ja Arno pyörällä) ja Arno jäi päälle vielä srk:n päiväkerhoon. Esikko tuli koulunjälkeen seuraksemme ja kotimatkalla kiersimme vähän kukkaostoksilla. Rautia, kesäkukkamyynti ja agrimarket.... muita itseasiassa ei ole tarjollakaan :D

Nämä ostokset tarttuivat tuplarattaisiin :) Ruusupussi sidottuna työntöaisaan, yksi pussi mahtui tavarakoriin ja kaksi orvokkikassia kuomun päällä. Enempää ei olisi oikein pystynyt kuljettamaankaan :D

Sovittiin Esikon kanssa että tämä valkoinen runkoruusu on äitienpäivälahja ;) jos isi jotain ihmettelee :D Lankaköynnökset kaveriksi kesäkukkamyynnistä. Toivottavasti ovat selvinneet viime yön hallasta teranssilla!


Näitä VALKOISIA PIKKUORVOKKEJA mun piti vain ostaa, mutta orvokkejakin tarttui sitten muitakin, 20kpl.







Siniset taas kerran olivat niin kutsuvia!




Esikko halus punaisia naamoja itselleen, (ovat muuten istuttamatta :S)





Valkoisesta särkyneestä sydämestä olen haaveillut jo jonkukesän, nyt löytyi. Yhden alun ostin, mutta pianhan siitä on vaikka muille jakaa. On tämäkin istuttamatta... pitäis suurentaa "miehen iloksi " tarhaa. No joku kaunis päivä täytyy aloittaa se touhu, niin kyllä hää sitten sen mun kans loppuun vie ja osuutensa tekee :D




***
***




Arvonta, arvonta
Tässä kun arvontoihin törmännyt, ja varsinkin kun itsekin jotain voitti, totesi että ne ovat tooosi kivoja :) Päätin että kun 5000 kävijää tulee täyteen niin mäkin pidän arvonnan. Luku alkoi lähestymään ja koetin miettiä hyvää palkintoa, jotain mukavaa sisustusjuttua...
Äitienpäivälahjoja ommellesssani, leikkasin essuja 4, kaks lahjaksi, yhden itselle ja yhden....
Hei, tästä tulee arpavoitto!

Eli nyt alkaa arvonta, johon osallistuu jättämällä kommenti tähän postaukseen.
Arvonta suoritetaan torstaina 14.5. klo 20 .
Ja arpavoittona on tämä reipas ja raikas finlaysonin kankaasta ommeltu essu kesän kokailuihin ja grillaamiseen suojaksi.
Kantti nauhan väri voi olla toinen, täytyy hakea lisää ja ommella loppuun. :)


Ei muuta kuin:


















































Laitoin arvonnan tänne postauksen loppuun, jotta saan tietää ketäs täällä käy :)
Ei arpajaisten perässä tulijoita, vaan arpajaiset teille!
Jätä vain kommentti vaikkei palkinto miellyttäisikään tai essua tarvitsikaan, arvalla on aina mukava voittaa ;)

p.s. Kumpi laskuri teillä on käytössä: sivunlataus vain tuo kävijälaskuri?


Kommentit

malla sanoi…
ihania kukkaostoksia!!
ja arvontaan osallistun,ku sattu ny näin sopivasti täällä semmonen olemaan;D
Maria sanoi…
Voi että on ihania kukkaostoksia!
Vaan suloisin on tuo neiti mekossaan! :)
Uusinta käsityökerhon lehteä selasin ja huokailin, että kun sais sen tytön, niin sais mekkosia ommella... vaikka muutenkin sen ottaisin...

Ja arvontavoito on ihana! Aivan kesäväreissä kuin karkki. Kun voittaiskin! :))
JOHANNA sanoi…
Viime viikolla kans löysin valkoisia särkyneen sydämen taimia! Otin heti neljä isoa alkua, kun olin niin innoissani niitten valkoisesta väristä. Kassalla myyjä muistutti istuttamaan tarpeeksi kauas toisistaan, ku kasvavat kuulemma tosi nopeasti isoiksi... :)No pian on sitten jakotaimia ystäville. Aurinkoisen energistä tiistaita!
Vekarus sanoi…
Löysin blogisi, liityin lukijaksi. Ja toki haluan osallistua ihanan essun arvontaa. Se sopisi prikuulleen kesäkeittiöömme (siihen tulevaan).
Mari T sanoi…
Aika taiteilua kun tuplarattailla oot kukkia kotiin tuonut. Osallistun arvontaan myöskin.
Anonyymi sanoi…
Kauniita kukkia olet laittanut. Särkynyt sydän minunkin suosikki.
Mukana arvonnassa=)
Kaisa
Anonyymi sanoi…
ihania kukka ostoksia.

arvontaan osallistun myös.

en muuten edes tiedä minkälainen laskuri mun blogissa on-epäilen tuota sivunlataus hommaa.
-miu- sanoi…
Aikamoisen kukkalastin olet saanut roudattua kotiin saakka!

Särkynyt sydän kuluu minunkin suosikkeihin, on sellainen Mummolakukka -siitä tulee aina mieleen kesät mummolassa lapsena.
Henttuset sanoi…
Minäkin himoitsen valkoista särkynyttä sydäntä... Vaaleanpunaiset ostin viimekesän loppumyynnistä! Ja ties vaikka arpaonnikin suosisi :-) Kaunis essu olisi kiva voittaa!
Jossu sanoi…
Arvontaan osallistun tottakai kun tänne löysin!
Taru sanoi…
Ihanan pirteä essu, mukana arvonnassa jos saan olla, kun asun ulkomailla.

Vastaan tähän samalla tuosta farbenmixin kaavasta. Meiän tyttö on kokoa n.80 ja tuo kaava alkoi 86/92 eli vähän jouduin pienentämään, mutta mielestäni koot on hyvin mitoitettu.
PikkuBertta sanoi…
Valkoinen särkynyt sydän on varmaan kaunis.Minä haluaisin valkoista pensashanhikkia,mutta ei tahdo löytyä.
Haluan arvontaan mukaan.

Mukavaa viikkoa:))
Anonyymi sanoi…
Arvonnassa mukana minäkin.

Upea on kukkalasti, kummasti rattaisiin mahtuu:):)

Sirkku
T.V. sanoi…
Ihania kukkalöytöjä!Tuosta verenpisarasta senverran,että istuta se sellaiseen paikkaan,jossa lumi kerääntyy talven aikana päälle ja tietenki mielellään johonki seinustaa vasten.Silloin saat sen varmasti säilymään kun lumi suojaa talvella eikä se pääse paleltumaan.
Arvonnassa mukana!
Maaka sanoi…
Kiitos kaikille jo tähän mennessä osallistuneille ja komment eista myös :)

MariaK: Niinpä ei oo tullut pojille mitään ommeltua ;D No pari fleecemyssyä. Siskolla 5 poikaa. Meidän esikolle on ehtinyt ommella sitten jotain :) Helpotti varmasti.

PikkuBertta: mä ostin aikanaan valkoista hanhikkia postimyynnistä. Hain itseasiassa sukuloidessa sielläpäin taimet niitten myymälästä Valkealasata. Otin muutakin valkokirjokanukan taimia, marjatuomipihlaja. Hyvin ovat kasvaneet. Niitten mainos on jaettu kaikkiin koteihin... en muista nimeä..

TarjaK: Kiitos neuvosta. Mä meinaan tämän istuttaa kyllä tontin reunaan... Täytyy talveksi suojata havuilla.
Maria sanoi…
Heipsan! Se hamosen ohje oli Suuri Käsityökerhon huhtikuun numerossa, eli toiseksi uusimmassa. Oikeasti siihen kuuluu vuori, mutta teen hameen ilman, paksummalla kankaalla. :)
Maaka sanoi…
ok, täytyypä koettaa saada se kirjastosta käsiinsä :) Selasinkin sen siellä ennemmin ja siitä jäikin joku mukava pikkutytön :9 hame mieleen.
Hanna sanoi…
Minä kans mukana arvonnassa, ihana palkinto siellä!! Ihania kukkasia myös olet ostanut, ja tuo runkoruusu..... Sellainen on ihan pakko saada itsellekin täksi kesäksi!!! Ihana!
Deborah sanoi…
Niin ihanan näköisiä kukkia ja kuvia, iloisia ja keväisiä.:) Mää en muuten tiiä kumpi laskuri mulla on, ehkä se sivunlataus. Mistähän sen toisenlaisen sitten löytäisi.

Ja joo, tietenkin osallistun arpajaisiin.:)
Minttu sanoi…
Heippa Maaka,

Mie tahdon arvontaan mukaan kanssa, sillä niin ihana essu palkintona... :) Toivottavasti onni potkisi takamukseen... ;D Voi, miten kauniita kukkasia olet jo laitellut! :) Mie meinaan huomenna alkaa laittelemaan kukkasia pihalle... Ihanaa, sieltä se kesä tulee, kun kukkaset ilmestyvät kuvioihin mukaan! Minulla taitaa olla käytössä molemmat laskurit... Toivottelen sinulle oikein ihanaa viikon jatkoa! <3

Terveisin Minttu
Pieni Lintu sanoi…
vau, täälä oli arvonta..vielä ehtinee mukaan!!?? :)
Lennu sanoi…
Juuri ja juuri taidan ehtiä arvontaan mukaan!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy saippua ja nestesaippuaa

Olin syksyllä kansalaisopiston saippua kurssilla, ja tein urakalla useammanlaista saippuaa näiden kahden laadun lisäksi. Muutaman viikon päästä siitä tormäsin litran oliiviöljypulloihin 0,50e kpl, joten sitten pidin vielä saippuapajan kotonakin 😄 Meillä on suihkussa käytössä palasaippua. Ne on virkkaamissani pussukoissa, joissa niitä on kätevä käyttää ja sitten ripustaa hygienisesti kuivumaan. Näin korona aikana nestesaippua kului kovasti käsiä pestäessä ja ne myös kuivattivat käsiä. Joten päätin kokeilla onnistuisiko nestesaippua itsetehdystä palasaippuasta. Raastoin perusohjeella tehtyä palasaippuaa ja yhden hunajasaippouan lisäksi. Saippuaa oli muuten nautinto raastaa,  just täydellinen koostumus. Tutkin ohjeita netistä ja valitsin yksinkertaisimman. Koska vesi on nestesaippuassa se pilaantuva osa, keitin sitä vähintään viis minuuttia ja annoin jähtyä. Ohjeeksi tästä ei nyt sitten kuitenkaan ole, sorry! Oon tehnyt nyt kaks kertaa. Ekalla kertaa jotain litra vettä ja desi saippuaa o

Diy pyykkietikka

Mä oon jo jokin aika sitten siirtynyt käyttämään vallan pyykkietikkaa huuhteluaineen sijaan. Viime viikolla sen sijaan että olisin hakenut kaupasta valmiin tuotteen, tein netistä  kuinka sitä vois tehdä itte ja edullisemmin. Eipä tuo mitään rakettitiedettä ollut, haaste oli lähinnä mistä eteerinen öljy.  Mä halusin sitä heti ja muutenkin en oo pariin vuoteen tilannu mitään nettikaupasta, joten lähikaupasta pitäisi löytyä. Joku oli käyttänyt ihan saunatuoksuja, joten päätin aloittaa kans niillä. Mandariini ja greippi toimivat hyvin, paitsi luin sitten myöhemmin että sitrusöljyt ei oo pyykkikoneelle hyväksi.  Eilen piti tehdä lisää ja Rajamäen väkiviinaetikkaa lisäksi ostin Salmiakki tuoksuöljyn ( siinäkin on appelsiinia, huoks) Vielä on kokeilematta miltä salmiakkitipat puhtaassa pyykistä tuoksuu. Öljytipat kelluvat selvästi pinnassa, joten muistaa ainakin ravistaa ennen koneen lokeroon laittamista. Pulloihin liimailin etiketit

Asuntovaunun maalausta

Syksyllä isännys ähisi eräänä iltana muutaman tovin ennen kuin sai vaunun liinojen, pyöreiden puukalikoiden ym avulla hinattua talliin. Ei riittänyt että otti pois renkaat, myös akselin joitui ottamaan pois alta että mahtui ovista sisälle. Tallissa se on odottanut kevättä ja innostusta. Lämpöiset päivät saivat innostuksen heräämään. Joten tämän vappuviikonlopun projektiksi otettiin vaunun maalaus. Hiomista ja teippausta. Pellikattomaalia ja sähkökäyttöinen ruisku. Valkoista ja harmaata.  Tässä vaiheessa näyttää aikastakin hyvältä!?! Vanhenenee ihan silmissä... hyvällä tavalla! :D Saa nähdä mikä on lopputulos. Kolmaskin väri tähän vielä tulee (+mustat listat). Arvaatko mikä? ;) Tältä näytti su illalla, kun ekaa harmaata kerrosta vedettiin. Päivällä sataneen valkoisen lumen ja harmaiden pilvien kunniaksi?  Tässä meidän inspiraatio kangas väritykseen: Vaaleanturkoosia tietenkin saa meidän vaunu vielä pintaan