Siirry pääsisältöön

Vähän turkoosia, vihreää ja oranssia

Sunnuntai-illalla leikkailin kaavoja oikein urakalla ja
päätin sitten kokeilla ennen varsinasita käyttötarkoitusta
minkä kokoisia ne oikein on...
Saamastani kankaasta päätin tehdä nyt ne kauan suunnittelemani
trikoopaidat pojille!


Oli niin kapea malli, että kun sitten kankaat leikattuani
vertasin sitä 116cm kaavoihin
146cm olivat kapeammat!


Hioja hieman lyhensin ja
siitä tuli passeli eskarilaisellemme!
Eräs kaveri multa kysyikin ompelenko koskaa pojille.
Nyt on pitkästä aikaa taas ommeltu! :D


Naapurin äidiltä saamani kangas on tämäkin. (Kiitos)
Palat ovat olleet leikattuna...
jonkin aikaa... viime syksystä?


Kukan malli-idea kankaasta
ja hieman vihreää raikastamaan.

Ennin omaankin tein "vanhalla" lailla resorin.
En jaksanut ruveta sitä päälle tikkaamaan.
Mun taidoilla ja koneella sai näin siistimmän lopputuloksen :)

Ja sitten sitä oranssia ;),
paidan lisäksi:


Muffinsia leipaisin sunnuntaina ja
Kaapista löytyi vain Maraboun appelsiinkrokanttisuklaalevy.
Harmi ettei kaapista löytynyt appelsiiniä,
olisin tehnyt siitä kuorrutetta päälle.
Lopputulos oli silti kivan keväinen, joskin aika makea :)
Lapset tykkäsivät.

Maaka

P.S Edellisessä postauksessa pieni erilainen arvonta...
Käyhän katsomassa kiinnostaako :)

Kommentit

Heidi sanoi…
Huomenta :) Oletpas ihanania tehnyt. Voi tuo poikasi paita on niin hieno että olisi minullekkin "kotsailupaidaksi" mainio :D Taitavasti olet ommellut..minulle tuottaa vaikeuksia nuo pääntiresorit ja hihansuut...miten ompelet ne?
Ihania vaatteita olet ommellut. :) Ja niin raikkaan näköinen muffinssi, että varmasti herkkua! ;)
Maaka sanoi…
Tein ihan vaan renkaat resorista, (tarpeeksi napakat, etteivät nouse pystyyn) ja sitten kaksinkertaisena oikeat puolet vastakkain paikoilleen. Tikkasin paidan puoleta sauman... Sellanen collegepaidan resori :)
Maaka sanoi…
Koitan tässä opetella tehostevärien käyttöä :D Pakon sanelemaakin, kun resoreita ei löydy montaakaan väriä ja sävyä... Mutta lopputuloksena mielestäni hauskempia vaatteita :)
Oi, miten ihania paitoja; Raikkaita, kauniita ja varmasti myös mukavia päällä! Olisiko sinulla antaa noista muffinseista tarkempaa ohjetta joko täällä tai vaikka mulle spostiin? (Kyselee pieni sokerihiiri nelivuotiaansa kanssa :) )
Maaka sanoi…
Tämä löytyy myös tuolta leipomuksia tunnisteen alta, viimeinen postaus.
Mutta nopiaahan sen tähänkin kopsasin :)

Suklaamuffinssit
5dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
1tl vanilliinisokeria
1/2tl suolaa
3tl leivinjauhetta
1 ½ dl suklaarouhetta
2dl maitoa
1 1/2dl ruokaöljyä
1 muna

*Sekoita kuivat aineet keskenään
*Vatkaa öljy, muna ja maito sekaisin ja lisää kuivat aineet joukkoon.
* Levitä pellille 12 vuokaa ja jaa taikina niihin. Laitoin tavallisiin vuokiin ja sain 22kpl
Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia.
*Jäähdytä hetki ja koristele päällys sulatetulla suklaalla.
heini sanoi…
Ihania vaatteita oot ommellut. Mä tykkään, kun tossa tunikassa on nuo vihreet resorit ja kukka, ne tosiaan raikastaa. Ja pojankin paita on niin pirtsakka!
Sä oot oikeesti taitava! Hitsi, kun mäkin haluisin osta ommella vaatteita, mutta en osaa. En mä jaksais/haluis kaikkia vaatteita ommella lapsille itse, mutta just silleen, että vois niile joskus jotain itse tehdä, sais unikkeja, omanlaisia. :)

-Heini-
Marika sanoi…
Huikeita ompeluksia.Taas!:)
Jonna sanoi…
Ai että on ihania paitoja! Kyllä olet taitava! Tosi sieviä kyllä. Ja todella herkullisen näköisiä muffinsseja, nam! Tuleepa täällä töissä ihan vallan herkun nälkä ;) Mukavaa päivää sinulle!
Lilian sanoi…
Voi kuinka kaunis pojan paita! Ihastelen täällä, oman pienen pojan kanssa aina yritän etsiä noita, joissa olisi joku jujunen.
Ihania vaatteita ja leivonnaisia!

Saisinpa itsekin energiaa puuhasteluun!
-TIINA- sanoi…
Kivoja ompeluksia! Mä niin tykkään tuosta vihreän ja punaisen yhdistelmästä....
Anskuliini sanoi…
Kaunista olet taas saanut aikaan! Ja jotain herkullistakin! Kamalaa kun pitää olla herkkulakossa ja tuollaisia kuvia tulee vastaan :D

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy saippua ja nestesaippuaa

Olin syksyllä kansalaisopiston saippua kurssilla, ja tein urakalla useammanlaista saippuaa näiden kahden laadun lisäksi. Muutaman viikon päästä siitä tormäsin litran oliiviöljypulloihin 0,50e kpl, joten sitten pidin vielä saippuapajan kotonakin 😄 Meillä on suihkussa käytössä palasaippua. Ne on virkkaamissani pussukoissa, joissa niitä on kätevä käyttää ja sitten ripustaa hygienisesti kuivumaan. Näin korona aikana nestesaippua kului kovasti käsiä pestäessä ja ne myös kuivattivat käsiä. Joten päätin kokeilla onnistuisiko nestesaippua itsetehdystä palasaippuasta. Raastoin perusohjeella tehtyä palasaippuaa ja yhden hunajasaippouan lisäksi. Saippuaa oli muuten nautinto raastaa,  just täydellinen koostumus. Tutkin ohjeita netistä ja valitsin yksinkertaisimman. Koska vesi on nestesaippuassa se pilaantuva osa, keitin sitä vähintään viis minuuttia ja annoin jähtyä. Ohjeeksi tästä ei nyt sitten kuitenkaan ole, sorry! Oon tehnyt nyt kaks kertaa. Ekalla kertaa jotain litra vettä ja desi saippuaa o

Diy pyykkietikka

Mä oon jo jokin aika sitten siirtynyt käyttämään vallan pyykkietikkaa huuhteluaineen sijaan. Viime viikolla sen sijaan että olisin hakenut kaupasta valmiin tuotteen, tein netistä  kuinka sitä vois tehdä itte ja edullisemmin. Eipä tuo mitään rakettitiedettä ollut, haaste oli lähinnä mistä eteerinen öljy.  Mä halusin sitä heti ja muutenkin en oo pariin vuoteen tilannu mitään nettikaupasta, joten lähikaupasta pitäisi löytyä. Joku oli käyttänyt ihan saunatuoksuja, joten päätin aloittaa kans niillä. Mandariini ja greippi toimivat hyvin, paitsi luin sitten myöhemmin että sitrusöljyt ei oo pyykkikoneelle hyväksi.  Eilen piti tehdä lisää ja Rajamäen väkiviinaetikkaa lisäksi ostin Salmiakki tuoksuöljyn ( siinäkin on appelsiinia, huoks) Vielä on kokeilematta miltä salmiakkitipat puhtaassa pyykistä tuoksuu. Öljytipat kelluvat selvästi pinnassa, joten muistaa ainakin ravistaa ennen koneen lokeroon laittamista. Pulloihin liimailin etiketit

Asuntovaunun maalausta

Syksyllä isännys ähisi eräänä iltana muutaman tovin ennen kuin sai vaunun liinojen, pyöreiden puukalikoiden ym avulla hinattua talliin. Ei riittänyt että otti pois renkaat, myös akselin joitui ottamaan pois alta että mahtui ovista sisälle. Tallissa se on odottanut kevättä ja innostusta. Lämpöiset päivät saivat innostuksen heräämään. Joten tämän vappuviikonlopun projektiksi otettiin vaunun maalaus. Hiomista ja teippausta. Pellikattomaalia ja sähkökäyttöinen ruisku. Valkoista ja harmaata.  Tässä vaiheessa näyttää aikastakin hyvältä!?! Vanhenenee ihan silmissä... hyvällä tavalla! :D Saa nähdä mikä on lopputulos. Kolmaskin väri tähän vielä tulee (+mustat listat). Arvaatko mikä? ;) Tältä näytti su illalla, kun ekaa harmaata kerrosta vedettiin. Päivällä sataneen valkoisen lumen ja harmaiden pilvien kunniaksi?  Tässä meidän inspiraatio kangas väritykseen: Vaaleanturkoosia tietenkin saa meidän vaunu vielä pintaan