Siirry pääsisältöön

Iloa uusista ja luopumisen haikeutta

Tälläset laatikot haimme meille tiistai-illalla,
keskiviikkona ne kannettiin sisälle asti,


keskiviikkona mies ja veljeni kantoivat myös
sohvia ylös ja alas.
Yläkerran aula sai alunperinkin sinne
ostetut sohvat takaisin.

Ja nämä ovat nyt ylimääräiset:


3+1+1 meitä 12v palvellut sohvaryhmä,
isän malli ja vieläkin ilmeisesti tuotannossa
(ainakin pari vuotta sitten oli)
Pidän siitä edelleen
ja kangas on lapsiperheessä mitä mainioin,
mutta toi väri...
ja halusin jotain rennompaa ja isompaa.

Uus alennettu hinta sai päätymään
näihin hienosti pakattuihin sohviin:

Tasaa keskelle
Tästä sateisesta iltapäivästä lähtien sitä on sitten
ihmetelty kuinka sitä saa meillä
valkoisen pysymään valkoisena
ilman jatkuvaa pesemistä...

Sama ongelma aina uusien sohvien kanssa.
Mutta eiköhän niissä jo parin päivän
päästä uskalla istuakin ;D

Maaka

Kommentit

Ooo, ihanat! Mun pitäis meidän sohvasta irrottaa taas päälliset pesuun, kesäaikaan likaantuu paljon nopeammin!
Virpi sanoi…
Ihanat! Tommosesta yhdestä minäkin haaveilen :) Mutta juuri tuo, kun haluaisin valkoisen ja luulen että sitä sitten pestäisiin päällisiä harva se viikko ;)
Maaka sanoi…
Kulma sohvaa mä hieman himoitsin myös...
mies on aina halunnut kulma sohvan paitsi nyt kun mä sitä halusin :D Mutta se on kuitenkin paljon pienenpi vaihtoehto ja kalliinpin :D Nämä kaks kolmosta mahtuovat ihan hyvin kerran tähän, ja ovat jotenkinoikean kokoiset tilaansa. Nyt toivottavasti mahdutaan vieraiden kanssa väljemmin sohville istumaan :)
Maaka sanoi…
Ärsytys :)
Mulla on tapana viestiä kirjoittaes kirjoittaa yhdyssanat erikseen ja sitten yhdistää ne, pääsee helpommalla kuin kirjain kerrallaan kirjoittaessa. Sama tapa on tarttunut tänne koneella olemiseenkin... en vai muista enää yhdistellä sanoja! Kuten huomaatte :D Yhden sanan huomasin korjata heti kirjoittaessa mutta en: kulmasohvia!
Mirka sanoi…
Voi mä kans niin haluaasin valakooset ektorpit! Kertokaa sitte kokemuksianna niitten puhtahanpirosta, toimiisko ne meillä mitenkää.

Mikä niiren alennettu hinta ny on?
Viivu sanoi…
Oi IHANAT sohvat! Me saatiin kans tällä viikolla uus sohva kotiin, mutta päädyttiin siihen vaaleaan, muttei aivan valkeaan ja helppohoitoiseen lasten, eikä vähiten koirien takia... Ehkä sit joskus kymmenen vuoden päästä valkoset...:)
Kikke sanoi…
Aivan ihnat soffat ja passaa niin hyvin teille :)!
LeenaJohanna sanoi…
Ihanat soffat.
Väri on kaunis mutta vaarallinen , se likaantuu.
Meillä on yksi kermanvärinen sohva. Olen niin paljon pessyt päällisiä että kangas on osittain jo puhki. Olen laittanut tilkkupeittoa ja pitsipeittoa suojaksi. Näin sujuu pikkusen paremmin.
Kivaa viikonloppua!
Tarleena sanoi…
Ihanat sohvat! Sopivat teidän olohuoneeseen tosi hyvin. Ajattelin ehdottaa samaa, mitä LeenaJohanna. Koska olet innokas ompejila, tee sohvien päälle tilkkupeitot, jotka saa olla arkena siinä, ja kun haluat juhlavampaa ilmettä, ota peitot silloin pois. Ja irrallisten peittojen pesu on helpompaa kuin päällisten, tosin niitä joutuu vaan aina asettelemaan paikoilleen.
inkku sanoi…
Ihanat uudet sohvat!! Onnea uusille sohville :)
Krisse sanoi…
Onko tuon päällisen alareuna hieman erilainen kuin ennen...olen Bemziltä nähnyt noita kiharaisia helmoja..?
Heli sanoi…
Kivalta näyttää Ektorpit, sopii teille just hyvin noi kaksi sohvaa. Varmaan on helpommatkin kuin yksi kulma (kauhulla ootan ite että onko se meidän tuleva kulmis sit miten rohjo...).

Joku kysyi näiden hintaa; olisko ollut 299€/kpl valkoisella päällysellä ja 279€/kpl valkoinen kahden istuttava (värillisten hinnat sit kalliimpia).
Nina sanoi…
Kaunis olkkari... :)
Meillä pestään noita sohvanpäällisiä n. 2 viikon välein. Pesukoneeseen, kuivausrumpuun ja takasin paikoilleen... On ollut tosi helppo homma. Ja yhtään ei olla lapsien kanssa varottu, vaikka alussa vannoinkin että nyt ei sitten liata sohvia. :))
Onnenkyynel sanoi…
Noi on kyllä kauneimmat sohvat ikinä.
Meillä testattiin yhdellä nojatuolilla, ei toimi meillä.
Päällinen on aivan pilalla jo reilun vuoden kuluttua =(
Saan siis vaan ihailla muilla niin täydellisiä sohvia ja tyytyä itse nahkaiseen, jota meidän lapset "saa sotkea"..Fairy ja rätti riittää sen puhdistukseen, huoh.
Marja sanoi…
Aivan ihanan näköistä teillä kera uusien sohvien!!
Hanna sanoi…
Upeat sohvat ,kyllä kelepaa istuskella! :)
Maaka sanoi…
Kiitos :)Ollaan me jo niis hieman uskallettu istuskellakin :D Fleece peiton heitin ens hätään istuimille. ja ne tilkkutäkit haaveilen tekeväni. Oon jo kauemman kerännyt tilkkutäkkiä varten kankaita, mutta kohde, koko ja innostus on uupunut... mutta ens viikon suunnitelmiin kuuluu edes aloitus! :)

Hinta oli nyt tosiaan sen 299e Ja kyllä tuos ihan suora helma on :D Nyt vain sivusta kattottuna tosiaan näyttää että siinä olis tasainen fyrry!
Maaka sanoi…
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Meillä on noita sohvia kolme valkoisena. Niissä oleilee kaksi aikuista, kolme lasta ja kaksi koiraa jatkuvasti. Pestä saa aikas usein, mutta pesen aina kloritella 60 asteessa ja valkoiseksi tulevat. Peittoja pidän suojana istuinosilla... :)
Valkosia sohvahetkiä teille! Hyvät olette valinneet, me tykkäämme tosi paljon!
Anu sanoi…
Hieno olkkari! Eikös nuo ole Ektorpit? Ne on kyllä nätit!

Mukavaa viikonloppua!
heini sanoi…
Ooh, nuo on kyllä niin KAUNIIT! Mutta ei onnistuis meillä, tiedän sen ei onnistuis. :( Liian sottasta porukka! :D

-Heini-
Lissu sanoi…
Noista sohvista saan vaan haaveilla, mies ei sitten millään suostu ektorpeihin :(
Kaunis olkkari teillä <3
Maaka sanoi…
:) Ollaan niissä jo maltettu oleskella ja hyvät on istua ja löhöillä!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy saippua ja nestesaippuaa

Olin syksyllä kansalaisopiston saippua kurssilla, ja tein urakalla useammanlaista saippuaa näiden kahden laadun lisäksi. Muutaman viikon päästä siitä tormäsin litran oliiviöljypulloihin 0,50e kpl, joten sitten pidin vielä saippuapajan kotonakin 😄 Meillä on suihkussa käytössä palasaippua. Ne on virkkaamissani pussukoissa, joissa niitä on kätevä käyttää ja sitten ripustaa hygienisesti kuivumaan. Näin korona aikana nestesaippua kului kovasti käsiä pestäessä ja ne myös kuivattivat käsiä. Joten päätin kokeilla onnistuisiko nestesaippua itsetehdystä palasaippuasta. Raastoin perusohjeella tehtyä palasaippuaa ja yhden hunajasaippouan lisäksi. Saippuaa oli muuten nautinto raastaa,  just täydellinen koostumus. Tutkin ohjeita netistä ja valitsin yksinkertaisimman. Koska vesi on nestesaippuassa se pilaantuva osa, keitin sitä vähintään viis minuuttia ja annoin jähtyä. Ohjeeksi tästä ei nyt sitten kuitenkaan ole, sorry! Oon tehnyt nyt kaks kertaa. Ekalla kertaa jotain litra vettä ja desi saippuaa o

Diy pyykkietikka

Mä oon jo jokin aika sitten siirtynyt käyttämään vallan pyykkietikkaa huuhteluaineen sijaan. Viime viikolla sen sijaan että olisin hakenut kaupasta valmiin tuotteen, tein netistä  kuinka sitä vois tehdä itte ja edullisemmin. Eipä tuo mitään rakettitiedettä ollut, haaste oli lähinnä mistä eteerinen öljy.  Mä halusin sitä heti ja muutenkin en oo pariin vuoteen tilannu mitään nettikaupasta, joten lähikaupasta pitäisi löytyä. Joku oli käyttänyt ihan saunatuoksuja, joten päätin aloittaa kans niillä. Mandariini ja greippi toimivat hyvin, paitsi luin sitten myöhemmin että sitrusöljyt ei oo pyykkikoneelle hyväksi.  Eilen piti tehdä lisää ja Rajamäen väkiviinaetikkaa lisäksi ostin Salmiakki tuoksuöljyn ( siinäkin on appelsiinia, huoks) Vielä on kokeilematta miltä salmiakkitipat puhtaassa pyykistä tuoksuu. Öljytipat kelluvat selvästi pinnassa, joten muistaa ainakin ravistaa ennen koneen lokeroon laittamista. Pulloihin liimailin etiketit

Asuntovaunun maalausta

Syksyllä isännys ähisi eräänä iltana muutaman tovin ennen kuin sai vaunun liinojen, pyöreiden puukalikoiden ym avulla hinattua talliin. Ei riittänyt että otti pois renkaat, myös akselin joitui ottamaan pois alta että mahtui ovista sisälle. Tallissa se on odottanut kevättä ja innostusta. Lämpöiset päivät saivat innostuksen heräämään. Joten tämän vappuviikonlopun projektiksi otettiin vaunun maalaus. Hiomista ja teippausta. Pellikattomaalia ja sähkökäyttöinen ruisku. Valkoista ja harmaata.  Tässä vaiheessa näyttää aikastakin hyvältä!?! Vanhenenee ihan silmissä... hyvällä tavalla! :D Saa nähdä mikä on lopputulos. Kolmaskin väri tähän vielä tulee (+mustat listat). Arvaatko mikä? ;) Tältä näytti su illalla, kun ekaa harmaata kerrosta vedettiin. Päivällä sataneen valkoisen lumen ja harmaiden pilvien kunniaksi?  Tässä meidän inspiraatio kangas väritykseen: Vaaleanturkoosia tietenkin saa meidän vaunu vielä pintaan