Siirry pääsisältöön

Tuu peremmälle...

.Apua kuinka riippuvuus iskee. Siirryin joka päiväisestä karkkipäivään. Ja alkuun sitä iski himo usein ja tutki kaappeja: "Eikö tässä talossa ole mitään hyväskää", mutta nyt alkaa helpottaa. Tunne iskee jo hieman harvemmin. Taitaa ikävä kyllä johtua siitä että tilalle iski uusi riippuvuus, blogiriippuvuus. Aloittelevan blogistin ei auttanut kuin kieltäytyä koneen aukaisemisesta. Perjantaina-aamuna lisäsin vain juttuni ja heti sammutin koneen. La illalla vasta palasi katsomaan mitä blogeissa tapahtuu. (Pe siivottiin ja la ulkoiltiin, mikä helpotti asiaa) Ja huom. osasin laittaa musiikin!

Outo valoilmiö eilen aamulla, hiljaa hiipi taivaan rantaan ja sitten hetken valaisi huoneetkin. Selkeä näköhavainto; AURINGOSTA. Mutta vajaassa tunnissa paksu, harmaa pilvivaippa peitti koko taivaan ja pakkanen kiristyi. Monta päivää on ollut niin pilvistä, ei auringon säteitä ja turhaa aamullakin katson taivaan rantaa etsien punaista kajoa, että ihan unohtaa miltä auringon säteiden leikki näyttää ja tuntuu.

Mutta mennään peremmälle, ei jäärä porstuahan :)
(p.s. Ei me tuota porstua sanaa osata oikeasti käyttää kuisti se vain on. Kuhan yritin ;) Ja porstua on mun mielestä enemmän kylmäeteinen. "Aamulla kun heräsin, porstuas oli korvee hinnusti jääs" )

Auringon valossa ehdin ottaa pari kuvaa meidän mikätämännimion? eteinen, eteisaula, siinä portahien juuren. (nimike pitääs keksiä ku muksuja neuvoo tai komentaa jotaki sieltä hakemahan.)


(Kello on ollut ilman pattereita yli vuoden päivän.... Ei ollut silloin ku seinään laitettiin.)




Tämän ja kuistin senkin ostimme rakennusaikana huonekaluliikkeen poistopisteestä.
Harmaata miehellelle esittelin ja hän huomasin tämän toisella puolella.
Paappa=isäni
sanoi äiteelle kun tuli niitä kantamasta/hakemasta: "Se toinen oli ihan siisti, mutta se toinen..." :D
Uskon aurinkoon silloinkin
kun se ei paista.
Uskon rakkauteen silloinkin
kun en tunne sitä.
Uskon Jumalaan silloinkin
kun Hän vaikenee.
Seinäkirjoitus kellarissa, johon juutalaiset
piiloituivat vainon aikana.

Iloista Helmikuuta!

Kommentit

Hanna sanoi…
Voi mikä ihastuttava blogi täältä löytyikään!! Niin kauniita kuvia paljon ja mukavaa luettavaa :) Tuntuu aina niin ihanalta löytää lisää "hengenheimolaisia"!
Ihanaa, aurinkoista ja enkelten viitoittamaa helmikuuta toivottelen :)
*Katinkainen* sanoi…
Iltaheippa tänne sujahtaa!!!!=O)
Tulin kurkkimaan perässäsi tänne....
Tulen varmasti uudestaankin!!!
Ja vielä toivottelen lopuksi intoa ja mukavan mukavaa pulputusta pitkälle tulevaisuuteen....
Tähän bloggailuun jää koukkuun...
Terkuin Katinkainen,
jonka 600 postaus syntyypi ihan justiinsa
ja 2-vuotis synttäreitä taskulla vietetään huhtikuussa..
Blogistania on oiva kaupunki!!!=O)
malla sanoi…
on ihan totta,että tähän bloggailuun jää koukkuun!!!en kyllä yhtään laita pahakseni.:D mukavaa puuhaa on!

mulla tämän touhun keskeyttää vähän väliä kaksoset...nytkin kutsu kuuluu:) haaveilenkin kokonaisesta päivästä yksin blogistaniassa:D

nähään taas!
Anonyymi sanoi…
Hei! Löysinpä tänne. Mukava ku on muitaki isoja perheitä, keltä saaha vinkkiä täällä virtuualimaailmassa, miten sisustaa vaikkapa uutta taloa :).
Heli sanoi…
En mä mitenkään utelias ole, mutta ihan pakko on kysyä, että oletko Pohojanmaalta kotoosin? Monet käyttämäsi sanat -esim. porstua, äitee, paappa- kuullostavat niin pohojalaasilta.
Marge sanoi…
Löysinpä jälleen ihastuttavan blogin! Mukavan jutustelun kera kauniita kuvia! Itsekin aloitin vasta tammikuulla bloggailun. Palaan toistekin!
Mukavaa alkanutta viikkoa!
Maaka sanoi…
Kiitos Hanna :) Samat sanat! Teillä oon käylähtänyt, mut en muista olenko vie viestiä ehtinyt jättää. ? Niin paljon kaikkea uutta.
Katsotaan yllänkö koskaana samaan kuin katinkainen, koitan saada ensin 2.viikon täyteen :D Mukava saada uusia ystäviä!

Vinkkejä ja ideoita täältä tosiaan löytää monista kauniista blogeista tai ainakin mielikuva mitä omaan kotiin haluaa vahvistuu. Voimia rakentamiseen, Vekaralaan!

Heli: Ei me etelä-pohojalaiset utelihia olla vaan tieronhaluusia! Ja aina oikias, niinku säki ny olit.

Kiitos Marge! Nähdään taidanpa pian piipahtaa vastavierailulla.
Piitis sanoi…
Hei Maaka!
Ensivierailulla, toisen blogin kautta tänne löysin. Täältä löytyy kauniita kuvia ja mukavan tuntuista murretekstiä. Minäkin olen "tuore" näissä blogi kuvioissa.Aion piipahtaa toistenki.
Sinulle mukavaa helmikuun alkua!
T.Piitis, valkoinen pioni
ANNI sanoi…
Heippa Maaka! Löysin ensimmästä kertaa tänne kauniiseen blogiisi ja tulen varmasti uudestaankin! Mukavaa torstain jatkoa sinulle!
Anonyymi sanoi…
Moi Maaka!
Ihania kuvia, ihanaa tekstiä! Hyvä idea muuten jättää kellosta patterit pois...jos ei sitte olis aina niin kiirus joka paikkaan:)Nameista puheen ollen, näin väliaikatiedotuksena:se suklaalevy löytyi, mutta on nyttemmin jo syöty;)
mimmuli sanoi…
Ihana blogi, ihana koti, ihana perhe...Jatkuvasti l;ytyy ihania blogeja, kyll' t'm' addiktoi..
Maaka sanoi…
Anni ja mimmuli, kiitos käynnistä ja kauniista sanoistanne. Täytyy tulla oikein aijan kanssa vastavierailulle!

Riitta-Maria: hyvä ku levy löytyi. Isäntä joskus piilottaa karkkia, muuta sen jemmmat on äkkiä läpi käyty. Oman löytäminen onkin kovemman työn takana! :D Ja ärsyttää ku ei muista.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy saippua ja nestesaippuaa

Olin syksyllä kansalaisopiston saippua kurssilla, ja tein urakalla useammanlaista saippuaa näiden kahden laadun lisäksi. Muutaman viikon päästä siitä tormäsin litran oliiviöljypulloihin 0,50e kpl, joten sitten pidin vielä saippuapajan kotonakin 😄 Meillä on suihkussa käytössä palasaippua. Ne on virkkaamissani pussukoissa, joissa niitä on kätevä käyttää ja sitten ripustaa hygienisesti kuivumaan. Näin korona aikana nestesaippua kului kovasti käsiä pestäessä ja ne myös kuivattivat käsiä. Joten päätin kokeilla onnistuisiko nestesaippua itsetehdystä palasaippuasta. Raastoin perusohjeella tehtyä palasaippuaa ja yhden hunajasaippouan lisäksi. Saippuaa oli muuten nautinto raastaa,  just täydellinen koostumus. Tutkin ohjeita netistä ja valitsin yksinkertaisimman. Koska vesi on nestesaippuassa se pilaantuva osa, keitin sitä vähintään viis minuuttia ja annoin jähtyä. Ohjeeksi tästä ei nyt sitten kuitenkaan ole, sorry! Oon tehnyt nyt kaks kertaa. Ekalla kertaa jotain litra vettä ja desi saippuaa o

Diy pyykkietikka

Mä oon jo jokin aika sitten siirtynyt käyttämään vallan pyykkietikkaa huuhteluaineen sijaan. Viime viikolla sen sijaan että olisin hakenut kaupasta valmiin tuotteen, tein netistä  kuinka sitä vois tehdä itte ja edullisemmin. Eipä tuo mitään rakettitiedettä ollut, haaste oli lähinnä mistä eteerinen öljy.  Mä halusin sitä heti ja muutenkin en oo pariin vuoteen tilannu mitään nettikaupasta, joten lähikaupasta pitäisi löytyä. Joku oli käyttänyt ihan saunatuoksuja, joten päätin aloittaa kans niillä. Mandariini ja greippi toimivat hyvin, paitsi luin sitten myöhemmin että sitrusöljyt ei oo pyykkikoneelle hyväksi.  Eilen piti tehdä lisää ja Rajamäen väkiviinaetikkaa lisäksi ostin Salmiakki tuoksuöljyn ( siinäkin on appelsiinia, huoks) Vielä on kokeilematta miltä salmiakkitipat puhtaassa pyykistä tuoksuu. Öljytipat kelluvat selvästi pinnassa, joten muistaa ainakin ravistaa ennen koneen lokeroon laittamista. Pulloihin liimailin etiketit

Asuntovaunun maalausta

Syksyllä isännys ähisi eräänä iltana muutaman tovin ennen kuin sai vaunun liinojen, pyöreiden puukalikoiden ym avulla hinattua talliin. Ei riittänyt että otti pois renkaat, myös akselin joitui ottamaan pois alta että mahtui ovista sisälle. Tallissa se on odottanut kevättä ja innostusta. Lämpöiset päivät saivat innostuksen heräämään. Joten tämän vappuviikonlopun projektiksi otettiin vaunun maalaus. Hiomista ja teippausta. Pellikattomaalia ja sähkökäyttöinen ruisku. Valkoista ja harmaata.  Tässä vaiheessa näyttää aikastakin hyvältä!?! Vanhenenee ihan silmissä... hyvällä tavalla! :D Saa nähdä mikä on lopputulos. Kolmaskin väri tähän vielä tulee (+mustat listat). Arvaatko mikä? ;) Tältä näytti su illalla, kun ekaa harmaata kerrosta vedettiin. Päivällä sataneen valkoisen lumen ja harmaiden pilvien kunniaksi?  Tässä meidän inspiraatio kangas väritykseen: Vaaleanturkoosia tietenkin saa meidän vaunu vielä pintaan