Siirry pääsisältöön

Pidetäänkö teillä mattoja lattialla?


 Meillä ei pidetä, koska....



ne eivät oikein pysy paikoillaan!
Lattia on helpompi pestä kuin matto,
 sekä imurointi helpompaa
ja siivotessa säästyy puristelemiselta.

Sattuipa korvaani joku juttu kaikumisesta,
kuinka se saa meidät puhumaankin lujempaa,
lisää levottomuutta jne...

Mmm...
Meillä on alakerrassa,
olkkariruokatilaeteinenkeittiö-tilassa
vain yksi matto.
Pitäisiköhän koittaa tuoda joku toinenkin,
ei meillä kaikumalla kaiu, mutta vaikuttaiko jotenkin?
2v rutina ainakin tuntuu korvissa


Alkuun keittiiöön vanha matto,
räsymattotunnelmaa, sininen sävy oikea,
mutta toi vaaleanpunainen...


 Yllätys, yllätys ;D
Viirinauhalla vaaleanpunaistako keittiöön?
Kokeilussa vain saumurilla yhteen ommeltuna.
Mutta uudet  verhotkin tässä tarvisi...

Valkoinen pellavajäljitelmä voilee olis kiva, mut sitä
löytyi kaapista vain 60cm.
Se ei riitä ja vaihtaisko saluusiineihin..?


Kokeilu lankaviritelmällä...
khh:n salusiinit alkavat ylimmästä ristikosta.
Salusiinit eivät taida toimia ainakaan lieden vieressä
ja samassa kohtaa taitaisi työskennellä muutenkin sotkeutua.

Kummasti ne tuntuvat ahdistaviltakin valoa
ja näkyvyyttä peittäessään.

Jotain pientä muutosta haluan muutenkin keittiöön.
Ilmeisesti oon saanut miehenkin siihen jo ylipuhuttua,
mutta odotetaan nyt lomaviikoa kuitenkin.


Entä se kaikuminen?
Matto tuli, verhotta ollaan oltu pari viikkoa :S
Tarvis varmaan tehdä ne verhotkin! :D
Muutenkin ikkunalauta sikinsokin :/
Mamma mielestä myös ne olis syytä olla ristiäisissä,
joten oli kangaskaupassa käydessään etsinyt kangasta,
just tota valkoista voileeta,
ja eilen käytti mut autolla ostoksilla
ja tänään tulee ammattamaan niin onnistuu ompeleminen paremmin! :)

Saa nähdä kuinka viirinauhan käy...
Kanttinauhan sain ostettua, mutta sopiiko se sittenkään 
ainakaan sitten verhon päälle!?
No, pala palalta :D

Aurinkoista viikonloppua teille!
Pakkanen taitaa rajoittaa ulkoilua,
mutta onneksi auringon säteet yltävät sisälle astikin. :)

Maaka



Kommentit

Anonyymi sanoi…
Kun lapset olivat pieniä, meillä ei ollut mattoja. Meillä ovat olleet sellaisia pulauttelijoita, että ryömimisvaiheessa olisi saanut olla mattopyykillä koko ajan. Esikoisen kulkureittejä pystyi hyvin seuraamaan: maitovana kiemurteli huoneesta toiseen. Nykyisin on matot kyllä.

Mutta yksiäkään kangasverhoja ei ole koko talossa - eikä tule. Makuuhuoneissa on pimentävät rullaverhot.
Hanna sanoi…
Meillä on kyllä mattoja, tosin nopeaan menevät aika hurjaan kuntoon. ;) Keittiössä ei kyllä voi mattoa pitää kun sekin pitäisi sitten joka päivä pestä!! ;D
Anonyymi sanoi…
Mulla on aina ollut mattoja -ja paljon, yleensä vielä isoja. Inhoan yli kaiken kylmiä lattioita, ja jos/kun matto on mennyt huonoon kuntoon, olen kyllä surutta luopunutkin...

Mulla taas piiri pieni pyörii täällä, verhot ei vaihdu, mutta paikat monella asialla vaihtuu :)

Mukavia suunnitteluhetkiä :D
pinky sanoi…
Meillä on matot olohuoneessa, yläkerran aulassa ja makuuhuoneissa. Kun oltiin muuton jälkeen kuukausi ilman mattoja, tuskastuin villakoirien määrään. Niitä kerääntyi ihan hirveästi nurkkiin kauhean nopeasti. Minä kun en ihan joka päivä ehdi imurin varressa olla. :D Olen siis huomannut, että matot toimivat hyvinä "pölynkerääjinä".

Kesäisin olemme yleensä ilman mattoja. Silloin niitä pitäisi olla koko ajan pesemässä, kun kersat juoksee sisään ulos sisään ulos, milloin kengillä milloin ilman. :/
Satu sanoi…
Meillä vanha talo ja kylmät lattiat eli pitää olla mattoja ainakin kulkureiteillä. Ite kuljen viel töppöset jaloissa ja tytöilläkin olis kiva et oli töppöset mutta eivät taho pysyä jaloissa. Tänäänkin aamul ulkona -30 voi tulis jo kesä..
Liini sanoi…
Meillä on matot kaikissa muissa huoneissa paitsi keittiössä. Lasten kanssa touhutessa on ihana istua pehmoisen ja lämpimän maton päällä. Ja lattiat ovat etenkin näin talvella sen verran vilpoiset, että ilman mattoja varpaani varmaan muuttuisivat jääpuikoiksi.

Saanko muuten linkittää blogisi omaan blogiluettelooni? Olen vähän aikaa sitten perustanut oman blogin. En ole vielä niin perillä tästä blogimaailmasta etten ole varma "saako ilman lupaa" linkittää. Joten ajattelin kysäistä, etten pahoita blogin pitäjän mieltä.
Anniini sanoi…
Meillä on, paljon. Pakko pitää koska lattiat ovat muuten liian kylmät. Mattojen kanssakin tuppaa varpaat olemaan viileät välillä. Kesällä, heti kun aurinko lämmittää matot lentää pihalle, pestään ja kaivetaan esille vasta kylmän tultua. Välillä harmittaa kun oon just saanut siivottua ja laitettua uudet matot lattialle ja sit tulee sisälle kissa kuratassuin tai lapsen viili kaatuu, mutta, elämää se vain on, sit pestään/vaihdetaan taas kun tahrat häiritsee =)

Verhoja meillä on hyvin vaihtelevasti, alkuun ei ollut yhtään ja anoppi oli kauhuisssaan ajatuksestakin, nyt se on tottunut. ja nytkin on verhot keittiössä =).
Anniini sanoi…
Meillä on, paljon. Pakko pitää koska lattiat ovat muuten liian kylmät. Mattojen kanssakin tuppaa varpaat olemaan viileät välillä. Kesällä, heti kun aurinko lämmittää matot lentää pihalle, pestään ja kaivetaan esille vasta kylmän tultua. Välillä harmittaa kun oon just saanut siivottua ja laitettua uudet matot lattialle ja sit tulee sisälle kissa kuratassuin tai lapsen viili kaatuu, mutta, elämää se vain on, sit pestään/vaihdetaan taas kun tahrat häiritsee =)

Verhoja meillä on hyvin vaihtelevasti, alkuun ei ollut yhtään ja anoppi oli kauhuisssaan ajatuksestakin, nyt se on tottunut. ja nytkin on verhot keittiössä =).
Olivieno sanoi…
Tuttu juttu; matot aina makkaralla. Räsymatot varsinkin, vaikka muuten niin ihania ovatkin.
Henttuset sanoi…
Ei oo totta!! Miten suloisen suloisen palleroisen olette saaneet!! En ole käynyt moneen aikaan blogissa, joten olipa ihana lukea juttuja vähän taaksepäin! TUHANNESTI ONNEA!!
TiinaK sanoi…
Olen jo pitkän aikaa seuraillut blogiasi ja nyt taas kerran olen loppuviikon lueskellu vanhempia juttujasi. Teillä on aivan ihanat kukkapenkit talon edessä. Mistähän olette tehneet ne reunat, jotakin kivi ainesta varmaankin mutta näyttäisi ettei ole kuitenkaan ihan sitä normi kiveä mitä saa joka rautakaupasta??
Muutenkin teillä on ihana koti ja perhe :)
Aurinkoista sunnuntaita!!
LENNU sanoi…
Hyvää Ystävänpäivää blogiystäväin!
Maaka sanoi…
Kiitos TiinaK :)
Me haluttiin jotan erilaista joten meidän kukkapenkit on muurattu julkisivuharkosta.... olisko Juha-harkko.
No löyty ainakin netistä googlettamalla
HB juha harkko :)

Lennu: Hyvää ystävänpäivää sinullekin!
Riikka sanoi…
Kiva blogi sulla ja ihanasti osaat kirjoittaa.

Riikka
Kotiäidin blogista

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy saippua ja nestesaippuaa

Olin syksyllä kansalaisopiston saippua kurssilla, ja tein urakalla useammanlaista saippuaa näiden kahden laadun lisäksi. Muutaman viikon päästä siitä tormäsin litran oliiviöljypulloihin 0,50e kpl, joten sitten pidin vielä saippuapajan kotonakin 😄 Meillä on suihkussa käytössä palasaippua. Ne on virkkaamissani pussukoissa, joissa niitä on kätevä käyttää ja sitten ripustaa hygienisesti kuivumaan. Näin korona aikana nestesaippua kului kovasti käsiä pestäessä ja ne myös kuivattivat käsiä. Joten päätin kokeilla onnistuisiko nestesaippua itsetehdystä palasaippuasta. Raastoin perusohjeella tehtyä palasaippuaa ja yhden hunajasaippouan lisäksi. Saippuaa oli muuten nautinto raastaa,  just täydellinen koostumus. Tutkin ohjeita netistä ja valitsin yksinkertaisimman. Koska vesi on nestesaippuassa se pilaantuva osa, keitin sitä vähintään viis minuuttia ja annoin jähtyä. Ohjeeksi tästä ei nyt sitten kuitenkaan ole, sorry! Oon tehnyt nyt kaks kertaa. Ekalla kertaa jotain litra vettä ja desi saippuaa o

Diy pyykkietikka

Mä oon jo jokin aika sitten siirtynyt käyttämään vallan pyykkietikkaa huuhteluaineen sijaan. Viime viikolla sen sijaan että olisin hakenut kaupasta valmiin tuotteen, tein netistä  kuinka sitä vois tehdä itte ja edullisemmin. Eipä tuo mitään rakettitiedettä ollut, haaste oli lähinnä mistä eteerinen öljy.  Mä halusin sitä heti ja muutenkin en oo pariin vuoteen tilannu mitään nettikaupasta, joten lähikaupasta pitäisi löytyä. Joku oli käyttänyt ihan saunatuoksuja, joten päätin aloittaa kans niillä. Mandariini ja greippi toimivat hyvin, paitsi luin sitten myöhemmin että sitrusöljyt ei oo pyykkikoneelle hyväksi.  Eilen piti tehdä lisää ja Rajamäen väkiviinaetikkaa lisäksi ostin Salmiakki tuoksuöljyn ( siinäkin on appelsiinia, huoks) Vielä on kokeilematta miltä salmiakkitipat puhtaassa pyykistä tuoksuu. Öljytipat kelluvat selvästi pinnassa, joten muistaa ainakin ravistaa ennen koneen lokeroon laittamista. Pulloihin liimailin etiketit

Asuntovaunun maalausta

Syksyllä isännys ähisi eräänä iltana muutaman tovin ennen kuin sai vaunun liinojen, pyöreiden puukalikoiden ym avulla hinattua talliin. Ei riittänyt että otti pois renkaat, myös akselin joitui ottamaan pois alta että mahtui ovista sisälle. Tallissa se on odottanut kevättä ja innostusta. Lämpöiset päivät saivat innostuksen heräämään. Joten tämän vappuviikonlopun projektiksi otettiin vaunun maalaus. Hiomista ja teippausta. Pellikattomaalia ja sähkökäyttöinen ruisku. Valkoista ja harmaata.  Tässä vaiheessa näyttää aikastakin hyvältä!?! Vanhenenee ihan silmissä... hyvällä tavalla! :D Saa nähdä mikä on lopputulos. Kolmaskin väri tähän vielä tulee (+mustat listat). Arvaatko mikä? ;) Tältä näytti su illalla, kun ekaa harmaata kerrosta vedettiin. Päivällä sataneen valkoisen lumen ja harmaiden pilvien kunniaksi?  Tässä meidän inspiraatio kangas väritykseen: Vaaleanturkoosia tietenkin saa meidän vaunu vielä pintaan