perjantai 18. maaliskuuta 2016

Appelsiinikakku

'Meidän "vauva" täytti eilen 4v ja 
juhlistettiin syntymäpäivää omalla väellä kakkukestein.

Tämän kakun tuoksu on niin hurmaava
Ja niin keväinen.




Mulla oli vain 100g margariinia mutta kun
Jaffan raastamisen olin jo aloittanut teimme puoliska ohjeella.


Olen pienenä ihan itse pyytänyt ohjeen äidin ystävältä:
 oli niin hyvää ja kiehtova kuorrutus :)

4 munaa
1 lasi sokeria
2rkl kuumaa vettä
1 appelsiinin raastettu kuori
2 lasia vehnäjauhoja
1 1/2tl leivinjauhetta
1 1/2tl vanilijasokeria
200g voita sulana

Näin mulla lukee reseptivihossa :)

Loppu ohje pääteltiin: eli munat ja sokeri vatkataan, kuivat aineet, kuuman veden sijasta käytin kuumaa appelsiinimehua ja kuoret sinne.
Paistoin 175C jotain 45-60min (en muista :S)

Päällä ihan tomusokeri, appelsiinin puristettua mehua ja sulaa voita. pieneen osaan kaakaojauhetta, lientoinen seos niin saa nauhaa valutettua. Ja marmorointi: veitsellä ylös alas vuoronperään.


Uuden reseptin kokeilua:


Näyttää Britankakulta mutta onkin ståhlbergin torttu:
Samat ainekset, eri työjärjestys.
Ohje Piimäsuille-blogista.
( anteeksi en osaa vieläkään linkittää tällä tabletilla, 
mutta googleta)


Maaka

Ei kommentteja: