Siirry pääsisältöön

Ea - peppukiitäjä

Viikko sitten olimme 8kk neuvolassa ja mitat neidillä oli 71cm ja 10,440 kg

Emma höpötti pari päivää sitten että onko Ealle tullut hammas ja mä jo tuskastui: "Usko nyt! Ei oo tullut eikä pariin kuukauteen vielä tule! Teille muillekin on tullut vasta 10kk ikäisenä." No ei äiti voinut kuin seuraavana päivänä todeta että kyllä siellä eka hammas jo komeasti näkyy! Täytyykin mennä ostamaan hammasharja neidille!

Nyt Eeakeetta on päässyt kunnolla jyvälle peppkiidosta ja löytänyt rytmin siihen. Parempikin pätkä oli missä mentii lujempaakin, mutta taustalla soi Petteri punakuono :D Ei pysty laittaa maaliskuus sellasta kuunneltavaksi! Ealla on ihan oma tyyli, mä ja veljen tyttö ollaan edetty toisella jalalla vetäen ja saa nähdä muuttuuko tyyli?!

Kissanpoikia:

Mä oon allerginen, mutta näitä kissanpoikia meillä kyllä hoidetaan.. (Tenavien kuvauksia)

Pitää pian aloittaakin virpomisoksien teko, niitä kun saa olla tälle laumalle aika kimppu :D

Sain HAASTEEN vihreän talon TeeKoolta.Listaa viisi inhokkiruokaasi ja haasta mukaan viisi bloggaajaa.

  1. Tilliliha.
  2. sianlihakastike
  3. simpukat etanat
  4. maksaruuat
  5. muikut, silli

Ekat kaks on ala-aste peruja ja viekin aiheuttavat ahdistusta. Se kummallinen venyvä kastike, ja se että pakko edes maistaa ja jos jätät viet lautasen keittäjälle anteeksi pyynnön keran. Sit niitä piilottelin perunan kuoriin ym. et sai kipattua ne astian keräykseen :D

Kolmoskohta, joskus koitin urhoollisesti syödä paellaa jossa oli simpukoita, mut pakko onkia ne sivuun. Syödä jotain missä on kaikki sisäelimet ym paikoillaan. Ei pysty. Ja joskus kun on astunut etanan päälle :S

Maksasta en vain tykkää, pienenä söin kyllä maksamakkaraa, muttei nyt oo tullut itte ostettua.

Ei raakaa kalaa eikä savustettujakaan muikkuja

Nykyisin kun saa itte valita ruokansa, on vaikea keksiä inhokkiruokia. Hyviä ja herkullisia vain tarjolla :)

Ja haaste eteenpäin: Hentuset, MatamiMimmi, Maalaisunelman Johanna, Mammamiu ja Kantrityylin Riitta-Maria

Kommentit

Minttu sanoi…
Hei Maaka,
Olipas miulla jäänyt postauksia välistä... Ihania kankaita edellisessä postauksessa ja nyt mie jatkan lukemista sekä toivottelen iloista viikon jatkoa!
malla sanoi…
tuo ea:n peppukiito on kyllä huippuetenemistyyli!!!tosi helpon näköisesti neiti todella kiitää eteenpäin...ei kyllä taida onnistua multa,pitäisköhän kokeilla:D??!!?
Maaka sanoi…
Otetaanko ens kerralla skaba? :D
Anonyymi sanoi…
Voi että me Mannun kanssa naurettiin kun katottiin tätä teidän peppukiitäjää...

ja tommoisia kissanpoikia videoita meidänkin kamerasta löytyy mukuloiden jäljiltä..

kiitos haasteesta...täytyykin tästä lähteä oikein sanoiksi pukemaan mun yökkiruokani...apua...viiskö niitä vain sai olla...tiukkaa tekee... :)
*Katinkainen* sanoi…
Voih,miten hyvälle tuulelle sitä tulinkaan,kun katselin tuota teidän peppukiitäjän hurjaa menoa!!
Ekan kerran näen vauvelin,joka vaihtaa maisemia tuollaisella tyylillä.=O)
Meillä kuopus peruutteli tuon ikäisenä paikasta toiseen ja mikä parku tulikaan,kun matka jumittui sohvan ja kaapin väliin.
Siinähän olit niin kauan kuin joku tuli päästämään pinteestä!!
Olen taas viime päivinä katsellut pieniä lapsosia ja ihmetellyt, missä välissä minun vauvat ovatte kasvaneet koululaisiksi!!!
Ihanaa,että sinulla on noin pieni ihminen käsien ulottuvilla!!<3
Mimmi sanoi…
Pssst... Voisitko piilottaa sen yhden blogin, mikä mullakin on. Se ei ole julkiseen levitykseen tarkoitettu! Mä piilotin jo omani. Kiitos :)

Nyt ei jaksa haastella "haastetta", mutta paremmalla ajalla.

Siusiu!
Maaka sanoi…
Ei neitiä nyt juuri nimellä kutsutakaan vaan peppukiitäjäksi :D
Hauska peppuhyppy.

Itse asias jos Ea on mahallaan, se kans peruuttelee. Ja just noin: jotenkin sitä ollaan nopeaa sohvan alla tai sohvan, tuolin jalka haarojen välis. Ja huuto!
-T sanoi…
Ihania lasten touhuja ja menoa peppukiitäjällä! :)

Hauskaa kun otit haasteen vastaan. Minulle myös tilliliha kuulostaa epämiellyttävältä, ehkä juuri kouluajoista!?! Ja simpukat,etanat kans täällä inhokkeja! Sen sijaan muikut ja silli minusta hyviä!

Kaunista viikonloppua :)
Anonyymi sanoi…
Ensimmäistä kertaa eksyin tänne...
Tuli hyvä mieli kun luki juttuja elämänmenosta perheessänne.
Piristit iltaani,kiitos siitä!
Maaka sanoi…
Niinu, hyvä mieli tuli myös kommentistasi :)Kiitos

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy saippua ja nestesaippuaa

Olin syksyllä kansalaisopiston saippua kurssilla, ja tein urakalla useammanlaista saippuaa näiden kahden laadun lisäksi. Muutaman viikon päästä siitä tormäsin litran oliiviöljypulloihin 0,50e kpl, joten sitten pidin vielä saippuapajan kotonakin 😄 Meillä on suihkussa käytössä palasaippua. Ne on virkkaamissani pussukoissa, joissa niitä on kätevä käyttää ja sitten ripustaa hygienisesti kuivumaan. Näin korona aikana nestesaippua kului kovasti käsiä pestäessä ja ne myös kuivattivat käsiä. Joten päätin kokeilla onnistuisiko nestesaippua itsetehdystä palasaippuasta. Raastoin perusohjeella tehtyä palasaippuaa ja yhden hunajasaippouan lisäksi. Saippuaa oli muuten nautinto raastaa,  just täydellinen koostumus. Tutkin ohjeita netistä ja valitsin yksinkertaisimman. Koska vesi on nestesaippuassa se pilaantuva osa, keitin sitä vähintään viis minuuttia ja annoin jähtyä. Ohjeeksi tästä ei nyt sitten kuitenkaan ole, sorry! Oon tehnyt nyt kaks kertaa. Ekalla kertaa jotain litra vettä ja desi saippuaa o

Diy pyykkietikka

Mä oon jo jokin aika sitten siirtynyt käyttämään vallan pyykkietikkaa huuhteluaineen sijaan. Viime viikolla sen sijaan että olisin hakenut kaupasta valmiin tuotteen, tein netistä  kuinka sitä vois tehdä itte ja edullisemmin. Eipä tuo mitään rakettitiedettä ollut, haaste oli lähinnä mistä eteerinen öljy.  Mä halusin sitä heti ja muutenkin en oo pariin vuoteen tilannu mitään nettikaupasta, joten lähikaupasta pitäisi löytyä. Joku oli käyttänyt ihan saunatuoksuja, joten päätin aloittaa kans niillä. Mandariini ja greippi toimivat hyvin, paitsi luin sitten myöhemmin että sitrusöljyt ei oo pyykkikoneelle hyväksi.  Eilen piti tehdä lisää ja Rajamäen väkiviinaetikkaa lisäksi ostin Salmiakki tuoksuöljyn ( siinäkin on appelsiinia, huoks) Vielä on kokeilematta miltä salmiakkitipat puhtaassa pyykistä tuoksuu. Öljytipat kelluvat selvästi pinnassa, joten muistaa ainakin ravistaa ennen koneen lokeroon laittamista. Pulloihin liimailin etiketit

Asuntovaunun maalausta

Syksyllä isännys ähisi eräänä iltana muutaman tovin ennen kuin sai vaunun liinojen, pyöreiden puukalikoiden ym avulla hinattua talliin. Ei riittänyt että otti pois renkaat, myös akselin joitui ottamaan pois alta että mahtui ovista sisälle. Tallissa se on odottanut kevättä ja innostusta. Lämpöiset päivät saivat innostuksen heräämään. Joten tämän vappuviikonlopun projektiksi otettiin vaunun maalaus. Hiomista ja teippausta. Pellikattomaalia ja sähkökäyttöinen ruisku. Valkoista ja harmaata.  Tässä vaiheessa näyttää aikastakin hyvältä!?! Vanhenenee ihan silmissä... hyvällä tavalla! :D Saa nähdä mikä on lopputulos. Kolmaskin väri tähän vielä tulee (+mustat listat). Arvaatko mikä? ;) Tältä näytti su illalla, kun ekaa harmaata kerrosta vedettiin. Päivällä sataneen valkoisen lumen ja harmaiden pilvien kunniaksi?  Tässä meidän inspiraatio kangas väritykseen: Vaaleanturkoosia tietenkin saa meidän vaunu vielä pintaan