Siirry pääsisältöön

Marmatusta vaiko haaveilua?!?

*
VAROITUS! :D
Tämä postaus sisältää kuvia,
jotka saattavat järkyttää
herkimpiä lukijoita/esteetikkoja!
Kuvattu la aamupäivällä

Koskahan sitä ehtisi...
...sen sijaan, että siivoaa tämän,
tyhjää, tiskaa, korjaa pois tämän,








tämän,





tämän,
ja tämän....


Sen sijaan että käyttää TÄTÄ



ehtisi tekemään jotain Tällä ? <3



Onhan se mukavaa kun kevättää ja lapset tykkäävät olla ulkona ja omatoimisesti jo kulkevat pihalla...


Äidin ei tarvitse itse tehdä uutta asetelmaa senkille,
koska sen edessä lattialla on vaihtuva näyttely.



Koskahan sitä sen sijaan että kuuntelee näitä...


ja katselee näiden pyörimistä ja kerää niitä pyykkikoppaan ja vie puhtaita ylös kaappiin...

ehtisikin istahtaa ja katsoa nämä!


Mä kerran jo uusin lainan, mutta 4vkon jälkeen päätin
palauttaa nämä ja lainata joskus paremmalla ajalla.
Emma katsoi pikku naiset ja oon mäkin sen joskus nähnyt :)


Koskahan sitä tyttärien



sisustusten
ja niiden "muokkaamisen" sijaan


ehtisi selaamaan nämä kuvakirjat


Tämä ex-himolukija ei ole vuoteen ehtinyt katselemaan edes kirjoja läpi,

muutaman kerran olen niitä kirjastosta tuonut,
mutta avaamattomana palauttanut... mahdollisesti vie myöhästyneinä :D


Tehtävät suoritettu
ja tupa siisti, pyykkikopat tyhjät.
Aika lähteä kauppaan ja ruuan laittoon ja ympyrä sulkeutui...
*

Taisi kuulostaa marmatukselta?!? :D
Anteeksi, kevät väsymystäkö lie kun turhauttaa...



Tänään koitin ommella Ea sylissä pitsiä Emman hameen helmaan
ja se onnistui :))
muttei siihen se sitten tyssäs...


<3
Onneksi
BLOGAAMINEN ONNISTUU
yhdellä kädellä !
<3

Kommentit

JOHANNA sanoi…
Tosi hyvä postaus!! Onneksi muuallakin kuin meillä on sama ongelma! Mutta ei anneta sen häiritä, paistaa se aurinko vaikka vähän sotkuja onkin..:) Aurinkoisia päiviä sinne!
Mimmi sanoi…
Täällä vähän samanlaista ongelmantynkää. Jostain kun saa klaarattua, ni jo toisesta päästä tarttee uudelleen aloittaan. Uhhh! Mutta vähän kerrallaan. Ei siinä muu auta. Ja onneks aina joskus käy niin, että KAIKKI on hetken aikaa tiptop. Niistä hetkistä nauttii extrasti!

Aurinkoa sinne :)
malla sanoi…
tuttua on!!!ja niinhän se on, että ympyrä sulkeutuu, auetakseen taas uuestaan!!!hommia riittää:))se on kyllä hyvä, että blogaaminen onnistuu yhelläki käillä!!!
mulla on ollu kevätväsymystä koko viime viikon...nyt tuntuu, että pikkuhiljaa taas alakaa taas kotihommatki maistumaan!:)
jaksamisia!!
Maaka sanoi…
Näitä kuvia kehtas laittaa kun niissä onneksi näkyy jotain positiivistakin: AURINGON SÄTEITÄ!
Valo saa sotkutkin näyttämään ihan mukavilta... Onko valoisa sotku parempi kuin pimeä siivo??! mmh...

Toi muuten mukavaa vaihtelua järjestelemiseen kun katseli niitä kameran läpi, hih. Ihan uus näkökulma! Eli kens kerralla kun tiskipöytä on kuin lähtevä laiva, katopa sitä kameran linssin läpi :D

Auringon säteittä teillekin! :)

p.s. minkähän tälle postaukselle antaisi aiheeksi; sisustus? :D
Vai jättääkö ihan mappi ö:n vain!
Anonyymi sanoi…
*naurua*

...niin ja tuijotin haltioituneena vain niitä auringon säteitä joita kuvissa näkyi..

Mi-Ma
Maaka sanoi…
Tietkö mitä MI-MA. :D
Näitä auringon kultaamia kuvaus kohteita olisi ollut enemmänkin, mutta olis tullut niiiiin pitkä postaus!
Henttuset sanoi…
Voih - miten tuttua. Tekemistä riittää - sitä riittää! :-)

Toki Maaka voit lisäillä minut listalle, kiva!
"Kantriina" sanoi…
:D

Saitpa miut hyvälle tuulelle... hymyilen täällä itsekseni hauskalle kirjoituksellesi! :)

Terkuin,
Kantriina
Heli sanoi…
Aivan loistava ja niin kovin elämänmakuinen postaus! Etenkin tuo "vaihtuva näyttely" eteisen lattialla veti pakostikin suupieliä yläviistoon. Luovia lapsia!
Sitä ihmettelen usein, kun tiskipöytä on kuin Hollantiin lähtevä laiva, vaikka vajaan metrin päässä on tiskikone (toimiva sellainen, ahkerassa käytössä, 1-2 lastia joka päivä; ei koriste-esine).
-T sanoi…
Voi että miten hyvin kuvaat arkea!!! Just tuollaista on täälläkin usein! Ja tämä mamma marmattaa usein lapsille ainaisesta vaatteiden lattialla lojumisesta... Sikäli hauska nähdä että on muuallakin samanlaista ;)
...Ja onpa kirjastokirjoille myös haettu täällä uusintalainoja tuon tuostakin, (kertoivat viimeksi että viisi kertaa saa uusia muuten peräkkäin lainan...)

Aurinkoisia päiviä sinne :)
Maaka sanoi…
Mukava kuulla, että minä ja luovat lapseni olemme saaneet ilahduttaa ja naurattaa teitä! :D

Itseasias joskus kyläs, kun talon tenavat tappelevat ym. tekevät jotain tyhymää, pokka ei meinaa pitää. Mä oon miettinyt et onko se esiin pyrkivä nauru:
1. vahingon iloa
2. myötätuntoa- niin tuttua
3. helpotusta -onneks ei omat TÄLLÄ kertaa? :D

Onko kokemusta? ;) Tuliko nytkin sama tunne..
Anonyymi sanoi…
Luova voi olla monella tapaa. Jos aina vaan siivotaan ja kerätään eikä tenavat saa tehdä mitään "kiellettyä" esim. leikkiä astioilla, pukeutua, laittaa pyykkiä/ tiskiä, silputa paperia, leikkiä muualla kuin omissa oloissaan, omissa huoneissaan.. Väitän että jokaisessa lapsiperheessä jossa lapset saa olla lapsia ja Luovia, on "kaaosta"..
Anonyymi sanoi…
Tarkoitat(ko) naapurin tenavien nahistelua.?! Toivottavasti nyt et vahingon iloinen ole..
Hyvä kirj. An :)

No se naapuri
Maaka sanoi…
Niinpä. Kyllä sitävälillä pitää muistuttaa että, siisti tupa = 5 tenavaa, Ei ole toimiva yhtälö. Kaikki työt kertaantuu. Harvas "siistis kodissa" imuroidaan yhtä paljon, mutta ei se tarkoita että meillä olisi murutonta ;) Joten kiitän Luojaa 5 terveestä leikkivästä sotkevasta lapsesta, joille kodin olemme saaneet rakentaa.
Ja äidinkin pitää saada olla välillä luova ;) ja sillä aikaa sitäsitten tapahtuukin...


Olihan se hyvä nähdä että naapurin tenavatkin osas tapella, mutta muuallakin siihen törmää ;)
Kylässä, vieraissaan, kaupassa
Ja mua huvittaa :D

Taitaa olla myötätuntoa ja helpotusta sekaisin. Onneksmun ei tarvi setviä tuota riitaa. Ei ainakaan arvostelua, mihin on itse jonkun kautta törmännyt :/

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy saippua ja nestesaippuaa

Olin syksyllä kansalaisopiston saippua kurssilla, ja tein urakalla useammanlaista saippuaa näiden kahden laadun lisäksi. Muutaman viikon päästä siitä tormäsin litran oliiviöljypulloihin 0,50e kpl, joten sitten pidin vielä saippuapajan kotonakin 😄 Meillä on suihkussa käytössä palasaippua. Ne on virkkaamissani pussukoissa, joissa niitä on kätevä käyttää ja sitten ripustaa hygienisesti kuivumaan. Näin korona aikana nestesaippua kului kovasti käsiä pestäessä ja ne myös kuivattivat käsiä. Joten päätin kokeilla onnistuisiko nestesaippua itsetehdystä palasaippuasta. Raastoin perusohjeella tehtyä palasaippuaa ja yhden hunajasaippouan lisäksi. Saippuaa oli muuten nautinto raastaa,  just täydellinen koostumus. Tutkin ohjeita netistä ja valitsin yksinkertaisimman. Koska vesi on nestesaippuassa se pilaantuva osa, keitin sitä vähintään viis minuuttia ja annoin jähtyä. Ohjeeksi tästä ei nyt sitten kuitenkaan ole, sorry! Oon tehnyt nyt kaks kertaa. Ekalla kertaa jotain litra vettä ja desi saippuaa o

Diy pyykkietikka

Mä oon jo jokin aika sitten siirtynyt käyttämään vallan pyykkietikkaa huuhteluaineen sijaan. Viime viikolla sen sijaan että olisin hakenut kaupasta valmiin tuotteen, tein netistä  kuinka sitä vois tehdä itte ja edullisemmin. Eipä tuo mitään rakettitiedettä ollut, haaste oli lähinnä mistä eteerinen öljy.  Mä halusin sitä heti ja muutenkin en oo pariin vuoteen tilannu mitään nettikaupasta, joten lähikaupasta pitäisi löytyä. Joku oli käyttänyt ihan saunatuoksuja, joten päätin aloittaa kans niillä. Mandariini ja greippi toimivat hyvin, paitsi luin sitten myöhemmin että sitrusöljyt ei oo pyykkikoneelle hyväksi.  Eilen piti tehdä lisää ja Rajamäen väkiviinaetikkaa lisäksi ostin Salmiakki tuoksuöljyn ( siinäkin on appelsiinia, huoks) Vielä on kokeilematta miltä salmiakkitipat puhtaassa pyykistä tuoksuu. Öljytipat kelluvat selvästi pinnassa, joten muistaa ainakin ravistaa ennen koneen lokeroon laittamista. Pulloihin liimailin etiketit

Asuntovaunun maalausta

Syksyllä isännys ähisi eräänä iltana muutaman tovin ennen kuin sai vaunun liinojen, pyöreiden puukalikoiden ym avulla hinattua talliin. Ei riittänyt että otti pois renkaat, myös akselin joitui ottamaan pois alta että mahtui ovista sisälle. Tallissa se on odottanut kevättä ja innostusta. Lämpöiset päivät saivat innostuksen heräämään. Joten tämän vappuviikonlopun projektiksi otettiin vaunun maalaus. Hiomista ja teippausta. Pellikattomaalia ja sähkökäyttöinen ruisku. Valkoista ja harmaata.  Tässä vaiheessa näyttää aikastakin hyvältä!?! Vanhenenee ihan silmissä... hyvällä tavalla! :D Saa nähdä mikä on lopputulos. Kolmaskin väri tähän vielä tulee (+mustat listat). Arvaatko mikä? ;) Tältä näytti su illalla, kun ekaa harmaata kerrosta vedettiin. Päivällä sataneen valkoisen lumen ja harmaiden pilvien kunniaksi?  Tässä meidän inspiraatio kangas väritykseen: Vaaleanturkoosia tietenkin saa meidän vaunu vielä pintaan