maanantai 27. huhtikuuta 2009

Virkkuukoukulla

Viime viikonloppuna ehdin kipeän neidin kanssa katsella joitain postauksia pikapikaa läpi ja hyvä niin sillä sairaalassa mieleeni muistui Riitta-Marian patalappupostaus
http://kantrityyliin.blogspot.com/2009/04/patalappuja-sarjista-ym.html Kiitos!

Emma toi tiistaina sitten kotoa valkoista puuvillalankaa ja virkkuukoukkuja. Kudinpuikkoja ei ollut löytänyt.


Riitta-Marian kuvaa ja Emman koulutyötä muistellen virkkasin sitten tämän patalapun tuplalangalla. Pitsiä en ole ennemmin tehnytkään, mutta jokin ohjeen kuva löytyi muistista. Olen ihan tyytyväinen tekeleeseeni :)

Raidallinen Emman koulutyö.
Miehelle kyllä ilmoitin: "Tätä ei ole tarkoitettu käyttöön."

Koska lankaa ja aikaa oli niin siinä Ea sylissä virkkasin Ean peitton reunaan "pitsikerroksen" lisää. Tässä peitossa näkyy ensimmäinen tilda-vaikutus. Eli tuo kirjailu. : )

Mä oon meidän muksuille kaikille tehnyt odotusaikana tuollaiset fanellipeitot. Eli tuplakangas (kantikas) ja virkkattu reunus. Ealla on itseasiassa kaksi, sillä meidän "kylästä" on vaikea löytää siedettävää, suloista fanellia joten kun sellainen tulee vastaa täytyi ottaa tilaisuudesta vaarin. :)


Peiton "juuret" ovat minun odotusajassani.
Sorry, huonot kuvat sameista kellastuneista kuvista. En jakssanut skannata olis olleet himpun paremmat

Äiti siinä virkkaa mun peittoa ja isä istuu vieressä (oli niin väsynyt ilme että rajasin pois :D)
Toisessa mä uus tulokas siskon sylissä.
Mun oranssielefanttipeitto on ollut siskon pojilla ja yksi pojista on käyttänyt sen loppuun: Unipeittona nyprännyt reunaa ja systeri korjannut ja pienentänyt kunnes jäljellä patalapunkokoinen pala :D

Itse asiassa Ennillä ei ole omaa peittoa. Mulla loppuraskaudesta kädet puutuivat ja olivat niin turvoksissa. Ettei tullut mitään. Sopivaa kangastakaan ei löytynyt.


Sisko oli sitten löytänyt kirpparilta tämän kangas palan!
Taisin saada sen vasta Ennin synnyttyä. Pitäisi taas ottaa asiaksi ja etsiä valkoista fanellia. Ylimääräisestä oransista voisikin kirjaila jotain valkoiselle puolelle. :) Tai tehdä jotain siskonpojalle tulevaisuutta varten ;) Hänen luvallaan sain kangaspalan omakseni!


Virkkasin mä sairaalassa loppulangasta vielä elämäni ensimmäisen
pitsiliinan! :D
Bratzin pöytään :D
Emma keksi itse että nenäliinateline on oivallinen pöytä, joten paperipaketit lähtivät kaupan päällisineen meille. Ja on sitä paperia tarvittunkin.


Virkkaamista ei mun kannata vie lisätä ansioluettelooni,
mutta tästä on hyvä aloittaa :D :D
Ehkä mä vanhana istun kiikustuolissani kuten isäntäti ja virkkaan mitä kauniinpia pitsiliinoja...
Epäilen, niin jos liikkumaan pystyy!

10 kommenttia:

mimmuli kirjoitti...

Ihania juttuja olet ahkerilla käsilläsi taas saanut aikaan.Voi pikkuista<3 paranemis halit sinne.

Anni kirjoitti...

Kauniita käsitöitä, patalappu on ihan mieleeni! Täytyy tallentaa kuva siitä mielen sopukoihin, jos joskus saisi aikaiseksi. Toivottelen pikaista paranemista<3

Anonyymi kirjoitti...

Iltaa naapurista :)
Valkoista flanellia ostin aivan hiljattain sauman kangashallista, kestovaippoihin tarkoitettua, ihanan pehmeetä..Käyhän sielä kurkkimassa jos vielä olisi. Ihana, tosi ihana tuo oranssi norsukangas.

Deborah kirjoitti...

Lisää vain virkkaus ansioluetteloosi.:) Sen verran siistiä jälkeä näyt saavan aikaan.
Kauniita flanellipeittojakin!

Toivottavasti teillä on jo parannuttu, niin koskettava tuo edellinen postauksesi.

Aurinkoista viikon jatkoa!;)

Maaka kirjoitti...

Päivä päivältä hieman parempi vointi. :) Ennillä alko eilen oksennustauti, toivottavasti ei iske meidän toipilaaseen, muutenki yskii ja oksentaa liman takia.

Virkkauksesta; opettaja kehui et meidän Arttu oli luokkansa paras virkkaja: nopein ja tasaisin jälki. oho? Mekaaninen työ itseasiassa, totesimme. :) Pitääkin laittaa ompelemaan patalappuja äitienpäiväksi. Paksua lankaa käydä vain ostamassa :)

Anonyymi kirjoitti...

ekaa kertaa tänne eksyin. nauratti tuo otsikkovirke "sortinsakki"...
itse menen minne vaan lasten kanssa saan hymyjä-en tiedä onko ne sääliä, tuskaa vai ollaanko me vaan niin huvittavia :).

juu virkkaus on kivaa-ja tulee nopeasti valmista...

TeeKoo kirjoitti...

Kivoja juttuja olet tehnyt! Tuollainen pitsireunus on kiva :)
Itse en myöskään ole paljoa virkannut, mutta mummoni kummatkin kyllä ja kummatkin ovat tehneet virkatut sängynpeitot meille (toinen tuplapeitto ja toinen yhden hengen sänkyyn, joka on nykyään tyttömme sängyllä :))

Toipumishali vielä pikkuiselle ja siunaus saattelemaan terveiseni!!

Maaka kirjoitti...

Tais iskeä jo Eaan mahatauti, antibiootin takia vatta muutenkin sekaisin. Kaikki mitä on syönyt on nyt tullut järkiään pois! :S Söi niin halukkaasti aamupäivällä puuroakin, että olin ihan ihmeessä. Sen sai sit siivota lattialta...

Juu aina ei tiedä itsekään mitkä ne omat tunteet on kun menee kaikkien kanssa ihmisten ilmoille :D

Virkkauses on se hyvä puoli et jos/KUN jää kesken ja hieman purkaantuu, on helppo jatkaa taas. Ei tarvi lykkyjä etsiä ja nostella :)

Hanna kirjoitti...

Oletpa kauniita käsitöitä loihtinut! Tuo patalappu on kyllä herttaisen kaunis!!
Kaikkea hyvää toivottelen sekä mukavaa vappua :)

Anonyymi kirjoitti...

Käyttääkö Enni jo 98cm vaatteita? Laitan kyllä niitä Peetulta pieneksi jääneitä sulle sivuun...nyt tytöllä kylläkin vielä 98-104cm vaatteet käytössä. Suurimmanosan 92 cm vaatteista olen laittanut jo eteen päin...mutta kyllä tuolta kaapin perukoilta voi vielä jotakin löytyä... Meilaa mulle osoitees niin laitan sulle päin...jo muutama pipo ja uudet kurahousut löytyi...siis sitä pientä kokoa..

Mi-Ma