Siirry pääsisältöön

Käsityöpussi virkkauksille


Viime viikolla innostuin iltasella virkkaamaan kukkasia.
Siitä vanhasta koulukirjasta ohjetta ja Esikko neuvoi myös.
Hänen tekemä on tuo vaaleampi kukka,
koulussa on opetettu ja paljon kauniimpi kuin mun oma :)


Toissa päivänä ostin myös nämä edulliset 2e
akryylilankarullat. Kauniit värit
ja edullisia virkkamisen taidon opetteluun.


Kaulahuivi esikolle.
Itte en osaa asusteita edes käyttää :/


Helppoa ja nopeaa :)))
On kuvassa taitteella, eli on pitempi.

Ala-aste aikainen kirja on nyt käytössä,
mutta käsityökassi ei ole enää tallessa.
Täytyi tehdä uusi
ja virkkuukoukuillekin omansa.
Liinoja leikkasin ja jäi paloja,
raitainen on keittiöpyyhe.


Kukkasin pitäisi vielä ilmeisesti koristella
ja nimikirjaimet ainakin kirjailla.


Valokuva tilauskin kotiutui.
Puolen vuoden kuvat raskaalla kädellä valkaten
koitin valita n.250
Ja edellisetkin vielä laatikossa!
Ens viikolla ryhdyn laittamaan albumeihin
ja päivittämään KAHDEN nuorimman vauvakirjoja.
Sen skräppäämisen unohdan;
sitten lapsenlasten kuvista taas ;D

Nuo kaksi kuvaa sain sentis heti kehyksiin :)


Maaka

Kommentit

Anonyymi sanoi…
olet loihtinut ihania asioita!
No herkku, mitä ihanuuksia oot taas tehny! Minä en oo ikinä oppinu irkkaamaan :(
Maria sanoi…
Ihania!! <3
Ja nuo valokuvakehykset... puhumattakaan kuvista niissä! :))
Piitis sanoi…
Kauniita käsitöitä!!
Ed.post. mahtavat syyshortensian kukat ja samoin ruusut.
Ps.Minulla myös samaa kukkakangasta:)

Sait minut innostumaan virkkauksesta, täytyy kokeilla.

Mukavaa loppuviikkoa!
^_^Piitis
SariHanne sanoi…
Hienoja virkkauksia! Onko ok, ku lisäsin linkin sun blogiin omaani?? Tässä ku tohinalla muokkailee omaa blogia, niin tuli ny jälkikäteen vasta mieleen, että vois kysyä ensin... =)
vanamo sanoi…
Olet kyllä tehnyt ihanuuksia, ja löytänyt ohjeen pikkukukkasillekkin:)
heini sanoi…
Voi, kun mäkin osaisn virkata! Kauniita juttuja oot tehnyt.
Mulla veti kyllä suupielet ylös, kun nuo valokuvat mainitsit. :D Ihanaa, et mä en oikeesti oo ainut, jolla jäänyt tuon nuorimman valokuvat laittamtta kansioon. Esikolle tein niin hienon vauvaknsion ja -kirjan, et kauheet pineet on sitten ollut seuraavien kanssa, kun sitä aikaa ei vaan tahdo olla semmosen väkertämiseen. Mutta oon kyllä luvannut, että laitan ne vielä, varmasti en jätä laittamatta. Itse oon nimittäin aina katkerana juputtanut äitille, kun isosisarilla oli hienot vauvakirjat ja mulla oli vaan nimi kirjotettu, ei mitään muuta. Pakko on siis laittaa omilleni.
Oiskohan se sitten mulla ens viikon projekti, tän viikon oli keskeneräiset ompelukset valmiiks. :)
Mukavaa viikonloppua!
-Heini-
Niinu sanoi…
Eikö ole ihanaa kun voi tehdä lapsen kanssa jo vähän haastavampiakin käsitöitä?
Mä olen oikeasti odottanut että tyttö on oppinut virkkaan ja kutoon ja ompeleen ja hykertelen nyt kun joku jakaa mun harrastuksen!
(Myös lukemiskärpäsen olen kumpaankin tartuttanut:)
Taaperoaika on ihanaa ja kateellisena seurailen niitä jotka siitä vielä saavat nauttia,mutta kylläpä elämä onkin helppoa ja mukavaa myös näiden vähän vanhempien lasten kanssa:)
Ilo irti syksyn pimenevistä illoista ja kodin lämpimästä ilmapiiristä!
(Paitsi että meillä ei ole kamalan lämmin kun pattereita ei remontin takia saada päälle!!!Täytyy varmaan ostaa se mun kauhiasta himoitsemani kamiina!!!)
Vuokko sanoi…
Puuhakas äitihän se siellä, kaikkee kivaa oot ehtiny tekeen. Nuista valokuvista: mulla on jääny viimesiltä 7 vuodelta kaikki laittamatta. Kauhistun sitä urakkaa,mut aina vaan siirrän hamaan tulevaisuuteen.Digikuvat oon onneks saanu tallennettua rompuille...
Kirpakkaa syyspäivää :) - meillä oli kolme astetta pakkasta, tais kukat paleltua pihalla -
Maaka sanoi…
Huomenia kaikille! :) Olipas täällä monta ihanaa, mukavaa viestiä odottamassa. Ja monta postaustakin luettavana, puolet viekin jäljellä.

Esikko tekee kouluun lähtöä ja tuli tuossa käymään uus huivi kaulassaan. Sopii just jetsulleen sen takiin! :)))

MariaK: Nuo puttipajan kehykset ostin keväällä kirpaarilta 3e/kpl. Miehen pyysin laittamaan valkoista pintaan kun olivan kovin kelastuneet/kellertävät. Nyt on hyvät, varsinkin kuvat sain sisälle! Sulle laitoin eilen kiireellä postia. ;D Tulikohan jo perille?

Sari: Sopiihan se :) En mäkään muista kysyä sitä juuri koskaan :/ :D Tuskin kellään mitään sitä vastaankaan yleensä ootaen on... Eikö se ole vähän niin kuin kunnia :)

Heini: Nyt ymmärrät äitisi tekemättä jättämistä paremmin :DDD

Niinu: Nyt oli niin kirpakka yö, että varmaan alkaa muutkin teillä himoitsemaan jo kamiinaa :D

Vuokko: Meillä oli portaat jääs kun eskarilainen lähti ja taitaavat olla varmaan vieläkin.
Pitää nyt laittaa kuvat ennenkuin urakka on tosiaan liian suuri. Mä en oo saaut kuvia juuri tallennetua :/
Mari sanoi…
Voi miten ihania juttuja:) Kukkien virkkaaminen on kivaa... Olen laitellut tyttöjen myssyihin ja lapasiin niitä, niin ja kaulahuiveihin:)

Mukavaa viikonloppua!
Maaka sanoi…
totesin kans että myssy täytyy samaa sarjaa koittaa tehdä :)
Heli sanoi…
Voi kauhee.. tuli tästä postauksestasi mieleen, että en oo tilannu oikeita valokuvia varmaan kahteen taikka kolmeen vuoteen!! Eli miten ihmeessä sitä oikein osaa nyt sitten valkata tuhansista (varmaan jo kymmenistä tuhansista..) kuvista ne, mitkä haluais kansioon.. Mun piti se homma tehdä tänä kesänä, mutta unohdin taas!! Huhhuh.. seuraavana vapaapäivänä sitten taidan koittaa edes alottaa..
Olivieno sanoi…
Kauniita käsitöitä! Tekee heti mieli mennä virkkaamaan noita kukkasia, vaikken varmasti osaa yhtä kauniita!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy saippua ja nestesaippuaa

Olin syksyllä kansalaisopiston saippua kurssilla, ja tein urakalla useammanlaista saippuaa näiden kahden laadun lisäksi. Muutaman viikon päästä siitä tormäsin litran oliiviöljypulloihin 0,50e kpl, joten sitten pidin vielä saippuapajan kotonakin 😄 Meillä on suihkussa käytössä palasaippua. Ne on virkkaamissani pussukoissa, joissa niitä on kätevä käyttää ja sitten ripustaa hygienisesti kuivumaan. Näin korona aikana nestesaippua kului kovasti käsiä pestäessä ja ne myös kuivattivat käsiä. Joten päätin kokeilla onnistuisiko nestesaippua itsetehdystä palasaippuasta. Raastoin perusohjeella tehtyä palasaippuaa ja yhden hunajasaippouan lisäksi. Saippuaa oli muuten nautinto raastaa,  just täydellinen koostumus. Tutkin ohjeita netistä ja valitsin yksinkertaisimman. Koska vesi on nestesaippuassa se pilaantuva osa, keitin sitä vähintään viis minuuttia ja annoin jähtyä. Ohjeeksi tästä ei nyt sitten kuitenkaan ole, sorry! Oon tehnyt nyt kaks kertaa. Ekalla kertaa jotain litra vettä ja desi saippuaa o

Diy pyykkietikka

Mä oon jo jokin aika sitten siirtynyt käyttämään vallan pyykkietikkaa huuhteluaineen sijaan. Viime viikolla sen sijaan että olisin hakenut kaupasta valmiin tuotteen, tein netistä  kuinka sitä vois tehdä itte ja edullisemmin. Eipä tuo mitään rakettitiedettä ollut, haaste oli lähinnä mistä eteerinen öljy.  Mä halusin sitä heti ja muutenkin en oo pariin vuoteen tilannu mitään nettikaupasta, joten lähikaupasta pitäisi löytyä. Joku oli käyttänyt ihan saunatuoksuja, joten päätin aloittaa kans niillä. Mandariini ja greippi toimivat hyvin, paitsi luin sitten myöhemmin että sitrusöljyt ei oo pyykkikoneelle hyväksi.  Eilen piti tehdä lisää ja Rajamäen väkiviinaetikkaa lisäksi ostin Salmiakki tuoksuöljyn ( siinäkin on appelsiinia, huoks) Vielä on kokeilematta miltä salmiakkitipat puhtaassa pyykistä tuoksuu. Öljytipat kelluvat selvästi pinnassa, joten muistaa ainakin ravistaa ennen koneen lokeroon laittamista. Pulloihin liimailin etiketit

Asuntovaunun maalausta

Syksyllä isännys ähisi eräänä iltana muutaman tovin ennen kuin sai vaunun liinojen, pyöreiden puukalikoiden ym avulla hinattua talliin. Ei riittänyt että otti pois renkaat, myös akselin joitui ottamaan pois alta että mahtui ovista sisälle. Tallissa se on odottanut kevättä ja innostusta. Lämpöiset päivät saivat innostuksen heräämään. Joten tämän vappuviikonlopun projektiksi otettiin vaunun maalaus. Hiomista ja teippausta. Pellikattomaalia ja sähkökäyttöinen ruisku. Valkoista ja harmaata.  Tässä vaiheessa näyttää aikastakin hyvältä!?! Vanhenenee ihan silmissä... hyvällä tavalla! :D Saa nähdä mikä on lopputulos. Kolmaskin väri tähän vielä tulee (+mustat listat). Arvaatko mikä? ;) Tältä näytti su illalla, kun ekaa harmaata kerrosta vedettiin. Päivällä sataneen valkoisen lumen ja harmaiden pilvien kunniaksi?  Tässä meidän inspiraatio kangas väritykseen: Vaaleanturkoosia tietenkin saa meidän vaunu vielä pintaan