Siirry pääsisältöön

Paaluja

Mä en halunnut tuohon alakertaan
väliseinää vaan toivoin sen olevan
yhtenäistä tilaa,
että keittiössä touhutessani näkisin ja kuulisin jutut
olkkarin puolelta.
Joten miehet tekivät sihen mulle paalut

Olishan siinä seinässäkin toki puolensa ollut:
siihen olisi voinut ripustaa tauluja, hyllyä,
sitä vasten olis voinut laitaa senkin... ;)


Muutama viikko muuton jälkeen
Arttu silloin 5v käveli päin paalua:
"Eikö, tämä tupa muuten pystys pysy?!?"
hän huusi kiukkuisena.

Onko teille tuttu sellainen tilanne, vieraiden tullessa,
että muksut on levottomia,
tuntuvat hyppivän pitkin seiniä ja nahistelevat.

Yleensä pojat keksivät tämän itse,
mutta viimeksi iskä ehdotti sitä
ja sai alkavan tappelun loppumaan kuin seinään ;)


Kuvat puhukoot puolestaan


Laskuvarjo selässä:



Keskeneräistä ei saisi esitellä ;)
mutta tässä tätä meidän rakentamista taas:

Viime viikolla mies ja isäni ovat
lyöneet iltasella paaluja pystyyn,


tehneet kattotuolit

eilen löivät vielä rimat kattotiilejä varten.

Valmiiksi tämä ei tänä vuonna tule,
talvella ei oikein lautoja maalailla, mutta saahan
tuonne jo puita suojaan.
Tällä viikolla homma ei enää juuri etene sillä
viikonlopun Kids´Action painaa päälle! :)

Maaka

Kommentit

Vekarus sanoi…
Minä juuri ehdin edellisen kommentoimaan ja täällä on jo uusi postaus!

Kauniit ovat pylvääsi, mutta ymmärrän täysin myös kommenttisi. Olisihan sillä seinälläkin tietysti käyttöä, sen olen huomannut huvilalla, kun ei ole laisinkaan seiniä on vaan ikkunaa ja oviaukkoa. Mutta toisaalta ihanaa se avaruus!

Mahtava kiipeilypaikka! Me kiipeilimme lapsina oviaukoissa, muttei niissä päässyt noin korkealle.
Maaka sanoi…
Idea kiipeilyyn tulikin jostain haukojenkotivideoiden pätkästä, missä joku poika kiipes kuin orava karmia pitkin :D Arno on kiivennyt karmeissa nyt myös niinkuin kummastakin tukea ottaen...

Kyllähän se muuten kummastikin olis pimeämpääkin jos tuos pieni väliseinän pätkä olis! Ihanaa kun valo tulee joka suunnasta :)
E sanoi…
Kiva kiipeilypuu. :)

Itse lapsena kiivettiin oviaukkojen karmeja pitkin ylös. Etuna tietenkin oli ne hikiset varpaat, jotka oli tullut sitä ennen riehutessa. :D
Pieni Lintu sanoi…
Ihanan avaraa, tykkään!! :)
Anonyymi sanoi…
Teillä on niin kaunis koti Maaka!
Tykkään todella nuista sun pylväistä,ja tila just kivan avara :)
Hassu kommentti Artulta ;) Haha..
Mulla tulee tuosta pylväskiipeilystä mieleen ku lapsuuden kodissa on parveke sillain pylväitten päällä,ni aikanaan aina ku tuli jostain kotiin ilman avainta ja ovet oli lukossa eikä ketään ollut jotona ni kiivettiin parvekkeelle sellasta pylvästä pitkin ja parvekkeen ovi pidettiin yleensä aina auki näitä "hätätilanteita" varten.Aika matalalla se parveke on,ettei mitään kauheen riskaapelia toimintaa sentään :D
Olis kyllä mellevä reitti vorojenki kulukea.. :0
heini sanoi…
Ihanat pylväät! Avaruus ja valosuus on ihanaa! Itsekkään en tykkää monesta erillisestä huoneesta, vaan iso avara tila on munkin mieleen, juuri valoisuuden vuoksi.
Kuulostaapa niin tutulta, tuo, kun lapset käyvät ylikierroksilla ja kiipeilevät pitkin seiniä (meillä ei kyllä noin kirjaimellisesti voi kiipeillä). Pitäisköhän meidänkin pystyttää pari tolppaa, tai yksi keskelle kellarin lattiaa? Tai meidän esikoinen ehdottikin, että laitettais sellanen palomiesten putki, portaiden tilalle, josta vois sitten laskea kellariin. :)

-Heini-
heini sanoi…
Mistä muuten olet ostanut tuota ruskeaapallokangasta? Olen etsinyt sellaista, mutta en ole löytänyt.
Ja tuo sydänlyhty, meillä on samanlainen, mutta punaisella lasilla, olenkin etsinyt sopivaa kirkkaanväristä lasia siihen, jouluna punainen on kiva, mutta muuten ei sovi meidän sisustukseen. Oliko sydänlyhtykin siis Anttilasta? :)

-Heini-
Heli sanoi…
Kivat on tolpat! Meillä vähän samoja aikeita alakerran rempan yhteydessä.. että avattais oviaukkoa ja laitettais tolppaa vaan siihen, kun on kuitenkin kantavasta seinästä kyse. Minusta se avaruus ois kanssa niin kivaa!

Meilläkin on muksut käyneet riehumassa monenmonet Kids Actionit!

Olen muuten vaihtanut "osoitetta", tuleppa kurkkaamaan!
tinttarus sanoi…
IIIIIhanat pylväät!!!!!
Maaka sanoi…
Kylläpä täältä löytyy toisiakin kiipeilijöitä :) Ja kiiiitos :)

heini: kangas enkelin eväspussista ja se lyhtykin on anttilasta. Sain kans viime jouluna siskoltani samanlaisen valkoisen sydämen punaisella lasilla. Onneksi äidillä oli partyliten kirkkaita votiivilaseja, joka oli just sopiva siihen tilalle. :) Joulun alla voi sen sitten kaivaa paikalleen.
Lisay sanoi…
Meilla myos tytot kiipeilee ovien pielia pitkin ylos.
Ihanan nakoista teilla.Kiva noin,etta on noin avonaista...
Maria sanoi…
Teidän alakerta on aika samanoloinen, kuin meidän entisessä kodissa. Paaluja ei ollut, mutta niistä puhutiin, avartamaan alakertaa lisää. :) Monesti olen blogikuviasi selannut eestaas, miettinyt ja ihaillut, tuumaillut ja tutkaillut. Että voikin olla kaunista! <3

Kiitos siitä viimeisestä lauseesta blogissani. Arvasin, että ymmärrät. Niitä juttuja on paljon joutunut miettimään tässä tilanteessa.
Lennu sanoi…
Paalut on hyvät, seinäänhän voisi tietenkin laittaa vaikka mitä kivaa, hih.

Huh huh tuota kiipeily kuvaa, mulla olisi syrän syrjällään jos meillä tehtäisi tuota. Onneksi ovat jo aikuisia meidän pojat, eikä noita paalujakaan ole, jos niitä lapsenlapsia joskus siunaantuu, hih.

Kivaa keskiviikkopäivää!
Maaka sanoi…
Kiitos sanoistanne! :) Auttoivat muistamaan, sillä jotenkin sitä vain unohtaa... Näkee vain sotkun ja tekemättömät suunnitelmat ja unohtaa, miten tämä talo oli toiveitteni ja haaveitteni täyttymys :)
Vekarus sanoi…
Ostin ne Clas Ohlsonilta. Mutta kuulemma Sinellistä tai Sinooperista saisi paremman setin hieman kalliimmalla, jossa olisi myös numerot ja ääkköset.
Teillä on niin, niin ihanan näköistä!! Hauskaa tuntuu pojilla olevan kiipeillessään :D Ihania!
Henttuset sanoi…
Ihania PikkuApinoita! Meidän muksut on ihan täpinöissään myös, kun vieraita on tulossa. Olisipa pari tolppaa, niin saisivat purkaa energiaa! :-)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy saippua ja nestesaippuaa

Olin syksyllä kansalaisopiston saippua kurssilla, ja tein urakalla useammanlaista saippuaa näiden kahden laadun lisäksi. Muutaman viikon päästä siitä tormäsin litran oliiviöljypulloihin 0,50e kpl, joten sitten pidin vielä saippuapajan kotonakin 😄 Meillä on suihkussa käytössä palasaippua. Ne on virkkaamissani pussukoissa, joissa niitä on kätevä käyttää ja sitten ripustaa hygienisesti kuivumaan. Näin korona aikana nestesaippua kului kovasti käsiä pestäessä ja ne myös kuivattivat käsiä. Joten päätin kokeilla onnistuisiko nestesaippua itsetehdystä palasaippuasta. Raastoin perusohjeella tehtyä palasaippuaa ja yhden hunajasaippouan lisäksi. Saippuaa oli muuten nautinto raastaa,  just täydellinen koostumus. Tutkin ohjeita netistä ja valitsin yksinkertaisimman. Koska vesi on nestesaippuassa se pilaantuva osa, keitin sitä vähintään viis minuuttia ja annoin jähtyä. Ohjeeksi tästä ei nyt sitten kuitenkaan ole, sorry! Oon tehnyt nyt kaks kertaa. Ekalla kertaa jotain litra vettä ja desi saippuaa o

Diy pyykkietikka

Mä oon jo jokin aika sitten siirtynyt käyttämään vallan pyykkietikkaa huuhteluaineen sijaan. Viime viikolla sen sijaan että olisin hakenut kaupasta valmiin tuotteen, tein netistä  kuinka sitä vois tehdä itte ja edullisemmin. Eipä tuo mitään rakettitiedettä ollut, haaste oli lähinnä mistä eteerinen öljy.  Mä halusin sitä heti ja muutenkin en oo pariin vuoteen tilannu mitään nettikaupasta, joten lähikaupasta pitäisi löytyä. Joku oli käyttänyt ihan saunatuoksuja, joten päätin aloittaa kans niillä. Mandariini ja greippi toimivat hyvin, paitsi luin sitten myöhemmin että sitrusöljyt ei oo pyykkikoneelle hyväksi.  Eilen piti tehdä lisää ja Rajamäen väkiviinaetikkaa lisäksi ostin Salmiakki tuoksuöljyn ( siinäkin on appelsiinia, huoks) Vielä on kokeilematta miltä salmiakkitipat puhtaassa pyykistä tuoksuu. Öljytipat kelluvat selvästi pinnassa, joten muistaa ainakin ravistaa ennen koneen lokeroon laittamista. Pulloihin liimailin etiketit

Asuntovaunun maalausta

Syksyllä isännys ähisi eräänä iltana muutaman tovin ennen kuin sai vaunun liinojen, pyöreiden puukalikoiden ym avulla hinattua talliin. Ei riittänyt että otti pois renkaat, myös akselin joitui ottamaan pois alta että mahtui ovista sisälle. Tallissa se on odottanut kevättä ja innostusta. Lämpöiset päivät saivat innostuksen heräämään. Joten tämän vappuviikonlopun projektiksi otettiin vaunun maalaus. Hiomista ja teippausta. Pellikattomaalia ja sähkökäyttöinen ruisku. Valkoista ja harmaata.  Tässä vaiheessa näyttää aikastakin hyvältä!?! Vanhenenee ihan silmissä... hyvällä tavalla! :D Saa nähdä mikä on lopputulos. Kolmaskin väri tähän vielä tulee (+mustat listat). Arvaatko mikä? ;) Tältä näytti su illalla, kun ekaa harmaata kerrosta vedettiin. Päivällä sataneen valkoisen lumen ja harmaiden pilvien kunniaksi?  Tässä meidän inspiraatio kangas väritykseen: Vaaleanturkoosia tietenkin saa meidän vaunu vielä pintaan