Siirry pääsisältöön

Ruskeita sydämiä

Meillä mennään olkkarissa kohti talvea ja joulun odotusta
tummanruskein tehostein.
Tai siis tullaan menenmään, jahka saan valmista!


Ruskean pilkkukankaan ostin jo ennemmin
ja nyt lähti Anttilasta nämä jutut vahvistukseksi:


Oon opetellut ostamaan kangasta ihan lyhyitä pätkiä,
puol metriä ja alle
jos en tiedä kerran varmasta mitä siitä teen,
niin pienestä palsta saa somisteita/tehosteita
eikä kaapit täyty kankaan paloista :)


Tälläisä ruskeita juttuja on myös odottamassa
ompeluksia


Eakeetta kaivoi kaapista
jo tälläiset ruskeat jutut esille:


Joulu itsessään taitaapi olla perinteisesti
punavalkoinen:


Pakko antaa, teistä joistakin tarttuneesta,
joulunodotukselle periksi
ja ostaa jo kuusen edes yks paketti odottamaan.
Viime vuonna, kun olin liian myöhään matkassa :)


Millä väreillä teillä ollaan matkassa?

Maaka

Kommentit

Olivieno sanoi…
Ihana tuo sydänkangas, minäkin haluun! Sama periaate, ostan aina kanssa puoli metriä. Ja noita karkkikeppäjä joka joulu, koristeeksi, ja uutena vuonna ne saa syödä.
Lennu sanoi…
Hyvänväristä ruskeata kangas, kynttilät ja matto.
Karkkikeppejä ostan minäkin, ne laitan kaakaomukiin hämmennyskepiksi.

Punaista ja kultaa on tänäkin jouluna ainakin ruokailuhuoneessa.
Joulukuusi on ollut joskus sinihopeavalkoinen tai punakultainen ja koristeita on aina PALJON. Meillä on ollut jo muovikuusi 10 v. Se on siitä ihana, että ei varise ja on aina nätin säntillinen.

Joulu hiipii meille vähä kerrassaan, aloitan yleensä marraskuussa punaisilla matoilla eteisestä ja vaihdan keittiöön punavalkoruutuiset verhot. Sitten vain kannan tavaroita pikkuhiljaa ja joulukuun puolessa välissä talo alkaa näyttämään jo joululta. Tykkään hirveästi joulusta, se on kaunista aikaa.
Anonyymi sanoi…
meillä joulu on lumen valkoinen(jos ei pihalla niin sisällä sisustuksessa), havun vihreä, havuvaloissa (jotka allergian aj käytännöllisyyden takia ovat teko-mallia) aito kuusi viivähtää muutaman vuorokauden sisällä, pehmeän tumman punainen tekstiileissä. kultaa tai hopeaa ripaus, en ole vielä päättänyt, kumpaa.
kynttilän liekki, kynttelikön hento valo, kauniit kukat,vienot tuoksut ja tunnelman kosketus. niistä rakentuu joulu värien lisäksi.
-kati-
Sokrutin sanoi…
Alkoi naurattaa kun näin sinun tämän joulun värit. Pakkailen pilkkupeittoa ja tervehdystä tuossa matkaan sinulle päin. Meillä on aika sama maku :)

Turha kai enää sanoa että minusta tämä on IHAN MAHTAVA POSTAUS aihe!!! Ihana Ihana!!! :D

Meillä mennään hyvin pitkälti samaan tyyliin. Minäkin ostin jo nekkuja. Itseasiassa yksi paketti syötiin eilen illalla. Maanantaina haen lisää lisää lisää ;)
Sari sanoi…
Aivan ihana väritys <3 Ja vielä en ole koskaan ostellut noita karkkitankoja vai mitä lie onkaan mutta nyt täytyy kyllä =D

Oikein ihanaa joulun odotusta sinne, meillä alkaa se marraskuun puolessa välissä, kun äiti vaihtaa mattoja ja verhoja ym.....
tinttarus sanoi…
Ihania! Minä tykkään ruskeasta. Ja sitä väriä saa olla joulunakin. Mukaan tänä vuonna tulee paljon punaista ja sitten vielä valkoista. Joulun odottelulle annoin jo periksi pykäämällä oman joulubloginkin:) Innostuin, kun löysin niitä täältä muutamia. Tervetuloa kurkistelemaan, vaikka alullansa vasta onkin.....
Maria sanoi…
Aivan IHANIA!!! <3
Jouluna meillä on paljon valkoista eri sävyissä, syvää yönsinistä, ripaus punaista ja paljon ruskeaa. Rauhallista, tyynnyttävää, lempeää.
Tuo sydänkankaasi on kuin eräs idea, joka muhii ja kypsyy, on vielä materiaaleina työhuoneen pöydällä... Minä kyllä sorruin ja ostin kangasta heti 10m, mutta siitä tuleekin paljon muutakin, vähitellen.
heini sanoi…
Oih ja voi, ihanaa tuo sydän kangas, pakko ois saada!

Meillä elellään tätä syksyn aikaa ja joulun odotusta, valkoisissa tunnelmissa, mutta tehosteena on sitten lämmin ruskea ja heleä vaaleanpunainen. Joulun saapuessa valkoinen on edelleen pääväri, mutta tehosteet vauhtuvat viininpunaiseen.

Meidän jouluun kuuluu ehdottomasti oikea joulukuusi. Siitä en aio luopua! Mies on kyllä parina jouluna yrittänyt meille tekokuusta, mutta ei ikinä!
Tänä vuonna haluaisin koristalla joulukuusen kokonaan itsetehdyillä koristeilla, katsotaan toteutuuko tämä haave...
Ensimmäiset jouluvalot laitan ikkunaan pikkujouluna, muita tunnelma valoja voi tulla aikaisemminkin. :)
Oih, tulisi jo se joulunaika! <3

-Heini-
Sari. sanoi…
Oi miten herkullisia värejä!

Hih, itse menin eilen askeleen kohti joulua punavalkoisella: ostin Pentikistä neljä Candy canea - miten ne nyt suomennetaan? Karkkikeppiä? ;)

Ihanaa sunnuntaita ♥
Arja sanoi…
Sieviä ostoksia olet tehnhyt. Olet oikeassa, että pitäisi olla järki mukana kangasostoksilla, mulla nimittäin kaappi tursuaa ylimääräisiä kangaspaloja :-)Minun joulu taitaa olla aikas valkoinen, ehkä ripaus viininpunaista sekaan :-)
Mukavaa sunnuntaita!
Anonyymi sanoi…
Ihania kankaita ja juttuja muutenkin :)
Juu tuo on ihan totta et sitä kangasta voi tosiaan ottaa ihan vähänkin,jos ihastuu johonkin mutta ei oo mitään selkeitä visioita siitä mitä siitä tekis.Ottaa palan ni jotain voi sitten siitä tehhä ku mieleen pyörähtää joku kiva juttu :)

Meillä ei oikeestaan oo mitään erityisiä tehostevärejä nyt käytössä..ainakaan vielä.Saa nähdä,tuleeko jotain.
Heli sanoi…
Minä en ole vielä miettinyt tarkemmin noita värejä.. Punaista en kuitenkaan kauhean paljon halua. Keittiöön on sellanen punainen tonttuverho joka tapauksessa, muualle on valkoiset kapat missä on kultaisia sydämiä. Ellen sitten pidä valkoiset pitkät verhot niissä ikkunoissa kuitenkin..

Nuo sinun ruskeat jutut näyttää oikein ihanilta. Ja tuo sydänkangasko siis oli Anttilasta?? Sitä täytyy kyllä hakea, olis todella kivaa ja mun makuun. Menis jouluisina verhoinakin hyvin!

Karkkikepit kaakaomukissa kuulostaa suloisilta!!

Sen verran minäkin olen joulua aloitellut laittamaan, että pari suloista koristetta ostin ja ripustin jo esille. Koitan laitella niistä kuvat blogiini.. (tonttutyttöjä) Ja lahjojen värkkäys on täälläkin jo alkanut..

Joulun odotusaika on aivan ihanaa!!!!
-T sanoi…
Ruskea väri ja sen sävyt kuuluvat ehdottomasti myös lemppariväreihini!!! Ihania materiaaleja olet hankkinut ja kynttilöitä :)
Olet ajoissa joulujuttujen suhteen...tai no pianhan tuo joulu tulee ja lahjat olisi kiva saada hommattua hyvissä ajoin että joulun ajasta/joulukuusta pääsisi sitten nauttimaan ihan rauhassa :)
-TIINA- sanoi…
Ihana postaus! Ruskeaa meilläkin mutta pääväri taitaa olla valkoinen ja ripaus punaista!
Maaka sanoi…
Ei nää, muutakuin karkkikepit, olleet vie joulujuttuja vaan talveksi lämpöä ja kodikkuutta :)
Joulua kohti ei mennä ainakaan ennen isäänpäivää. Punaista alkaa tulla vasta joulukuussa.

Kaakao ja minttucandycane! Kuulostipa herkulliselta! Siitä pitää nauttia ainakin sen jälkeen kun ollaan joulukuusi haettu! Parina viime vuotena ollaan haettu kuusi kirkoltamme, eräs seurakuntalainen on tuonut sinne latvakuusia srk:n hyväksi myyntiin. Viime huona kuusi haettiin rattikelkalla jo itsenäisyyspäivänä! Sai kököttää pihalla eikä se sen enempää varistanut kuin juuri katkasitukaan.
Vekarus sanoi…
Ihania ostoksia!

Meillä joulu on perinteisesti ollut vihreä (se kun on värinä ympäri vuodenkin) ja punainen. Lisäksi on ollut kultaa. Nyt kun on uudet kalustot tuntuisi ehkä paremmalta hopea kullan sijaan, mutta katsotaan...

Astiasto meillä taasen on sininen eli Apilanlehden Talvitunnelmaa, johon sointuu kauniisti tummanpunainen pöytäliina eli ei rupea sotimaan muuta vihreyttä kohtaan.

Ihanaa joulunodotusta!
Jaana sanoi…
Aivan ihania! Kyllä alkaa joulufiilis jo nousta!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy saippua ja nestesaippuaa

Olin syksyllä kansalaisopiston saippua kurssilla, ja tein urakalla useammanlaista saippuaa näiden kahden laadun lisäksi. Muutaman viikon päästä siitä tormäsin litran oliiviöljypulloihin 0,50e kpl, joten sitten pidin vielä saippuapajan kotonakin 😄 Meillä on suihkussa käytössä palasaippua. Ne on virkkaamissani pussukoissa, joissa niitä on kätevä käyttää ja sitten ripustaa hygienisesti kuivumaan. Näin korona aikana nestesaippua kului kovasti käsiä pestäessä ja ne myös kuivattivat käsiä. Joten päätin kokeilla onnistuisiko nestesaippua itsetehdystä palasaippuasta. Raastoin perusohjeella tehtyä palasaippuaa ja yhden hunajasaippouan lisäksi. Saippuaa oli muuten nautinto raastaa,  just täydellinen koostumus. Tutkin ohjeita netistä ja valitsin yksinkertaisimman. Koska vesi on nestesaippuassa se pilaantuva osa, keitin sitä vähintään viis minuuttia ja annoin jähtyä. Ohjeeksi tästä ei nyt sitten kuitenkaan ole, sorry! Oon tehnyt nyt kaks kertaa. Ekalla kertaa jotain litra vettä ja desi saippuaa o

Diy pyykkietikka

Mä oon jo jokin aika sitten siirtynyt käyttämään vallan pyykkietikkaa huuhteluaineen sijaan. Viime viikolla sen sijaan että olisin hakenut kaupasta valmiin tuotteen, tein netistä  kuinka sitä vois tehdä itte ja edullisemmin. Eipä tuo mitään rakettitiedettä ollut, haaste oli lähinnä mistä eteerinen öljy.  Mä halusin sitä heti ja muutenkin en oo pariin vuoteen tilannu mitään nettikaupasta, joten lähikaupasta pitäisi löytyä. Joku oli käyttänyt ihan saunatuoksuja, joten päätin aloittaa kans niillä. Mandariini ja greippi toimivat hyvin, paitsi luin sitten myöhemmin että sitrusöljyt ei oo pyykkikoneelle hyväksi.  Eilen piti tehdä lisää ja Rajamäen väkiviinaetikkaa lisäksi ostin Salmiakki tuoksuöljyn ( siinäkin on appelsiinia, huoks) Vielä on kokeilematta miltä salmiakkitipat puhtaassa pyykistä tuoksuu. Öljytipat kelluvat selvästi pinnassa, joten muistaa ainakin ravistaa ennen koneen lokeroon laittamista. Pulloihin liimailin etiketit

Asuntovaunun maalausta

Syksyllä isännys ähisi eräänä iltana muutaman tovin ennen kuin sai vaunun liinojen, pyöreiden puukalikoiden ym avulla hinattua talliin. Ei riittänyt että otti pois renkaat, myös akselin joitui ottamaan pois alta että mahtui ovista sisälle. Tallissa se on odottanut kevättä ja innostusta. Lämpöiset päivät saivat innostuksen heräämään. Joten tämän vappuviikonlopun projektiksi otettiin vaunun maalaus. Hiomista ja teippausta. Pellikattomaalia ja sähkökäyttöinen ruisku. Valkoista ja harmaata.  Tässä vaiheessa näyttää aikastakin hyvältä!?! Vanhenenee ihan silmissä... hyvällä tavalla! :D Saa nähdä mikä on lopputulos. Kolmaskin väri tähän vielä tulee (+mustat listat). Arvaatko mikä? ;) Tältä näytti su illalla, kun ekaa harmaata kerrosta vedettiin. Päivällä sataneen valkoisen lumen ja harmaiden pilvien kunniaksi?  Tässä meidän inspiraatio kangas väritykseen: Vaaleanturkoosia tietenkin saa meidän vaunu vielä pintaan