Siirry pääsisältöön

Vierasta kieltä


Terveydenhoitaja kysyi
tullessaan ekalle kotikäynnille
ja meidän Ean nähdessään:
"Onko miehesi tosi tumma?"
Tais miettiä on mies tumma etelämaalainen :)


Tukkahan vauvelilla oli ihan musta
ja bili-arvot hieman koholla,
mutta Ea oli kauan tosi tummaihoinen.



Nämä asiat tuli mieleen kun kuvasin
meidän mustikkasuun puhetta.
Emma-siskolle toimittaa.
Onkohan neiti sittenkin ulkomaalainen?
;D

Älä välitä;
-Iskä sie taustalla huuhtelee ja kyselee jotain,
mihin koitan lyhytsanaisesti vastata :)
-imurista
-kuva väärinpäin
:D


Posted by Picasa



vai:

Enkeltan kuiskailuako Ean on tarkkaan kuunnellut
ja samalla kielellä meillekin juttelee?
:)

Maaka

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Ihana-ihana-ihana!
Kyllä on söpö paketti puheineen kaikkineen!
Vekarus sanoi…
Suloinen!

Meillä molemmilla lapsilla oli tummat hiukset syntyessään. Vauvatukka ei koskaan tippunut, mutta alkoi heti syntymän jälkeen kasvaa vaaleana eli olivat hauskan näköisiä vaaleine juurikasvuineen. Ja sitten myöhemmin näytti siltä kuin olisi vauvalle laitettu raidat!
Titti sanoi…
<3 Voi miten suloinen -ja niin paljon oli toisella asiaa... =)
Maaka sanoi…
Virv: Kiitos-kiitos-kiitos :)
Vaikken siitä kunniaa voi ottaakaan :D

Vekarus: Teillä onkin tenavilla tosi pellavatukat :) Näin kans joskus vauvan jolla oli samlla lailla kasvanut tukka, punertava ja äidin tukka oli hyvin samallalailla värjätty :D No tuskin mallia oli lapsen tukasta ottanut, mutta pojalla oli muotitukka!
Maaka sanoi…
Titti: Joo, se kattoon silmiin ja kertoo asiansa pntevalla äänen painolla :)
E sanoi…
Ihanaa selostusta Ealta. ♥
Se on lasten oma kieli, jota joskus oma äitikään ei ymmärrä. ;)
*Katinkainen* sanoi…
Tuota kälätystä voisi kuunnella pitkät pätkät silmät ymmyrkäisinä!!=O)
Ja vauvoja voisi vain ihastella ja ihastella tunnista toiseen ja vielä kolmanteenkin!!
Lapset on niin syötävän suloisia!!!
Varsinkin kun ovatte itsekin syömässä~ja sen kyllä poskista huomaa...Pöperöä joka paikka täynnänsä!!!=O)
Muisku tuolle pölöttelijälle!!!
JOHANNA sanoi…
Suloinen! Meillä puhutaan samaa kieltä kans! :)
Vuokko sanoi…
Suloinen typykkä :)
Meille on siunattu useampi mustatukkainen lapsukainen. Yhdellä oli kiharat niin pitkät,että olisi voinu permanentin ottaa. Juuri samaisen vauvan synnyttyä vieruskaverina ollut toinen äiti kertoi puhelimessa jollekulle, että "samassa huoneessa asuu äiti,jonka vauvan isä on varmasti ulkomaalainen". Ihan supisuomalainen kuitenkin mieheni on, heillä on vain "lapin verta" suvussa,niin ovat aika tummaihoisia.
Mukavaa keskiviikkoa pikkuhöpöttelijän seurassa :)
Anonyymi sanoi…
ihanaa!
Krisse sanoi…
Suloinen lapsi..on niin kiva kuunnella lasten puheen opettelua.
Nanna lapsenlapsi on alkanut aikaisin puhumaan. Sanoo jo noin 15 sanaa ja lisäksi omat sanat joita saa arvailla. Ella sisko oppi myös tosi aikaisin puhumaan.
Pappa oli meillä otettu kun tyttö meni papan luo..läppäsi vatsalle ja sanoi pappa ja näytti itseään ja sanoi Nanna...
heini sanoi…
Sulosta! <3
Meidän esikoinen puhu tosi kauan omaa kieltään, enimmmäkseen omia sanoja, sekä ruotsia ja suomea sekasin. Me opittiin miehen kanssa ymmärtämään hänen puhettaan, muilla meni kaikki ohi. :)
Meidän nuorimmainen oli myös tosi tumma vauva, näytti melkeen pieneltä apinavauvalta karvasine poskineen ja tuuheine hiuksineen! :D

-Heini-
Taru sanoi…
Ihanaa höpinää :) Medän Ea tykkää kattoa tuota pätkää, hymyilee ja vastailee takaisin, eli nuo pienet kyllä tietää mitä puhuvat :) Ja täälläkin oltiin pikipäitä ja nyt on kovasti vaalenneet Ean hiukset. Minäkin olen ollut kovin tumma, äidiltäni oli sairaalassa kanssa kyselty "onko tämän lapsen isä neekeri?" äiti oli vastannut "ei, mutta tummiin kuuluu" jepjep, tummia savolaisia... ja isäni puhuu pohjanmaan tummista "rannallehuuhtoutuneita"
Maaka sanoi…
:) Voi kun ihania kommentteja ja juttuja täältä löyti. Hymyn nostivat huulille :D Kovin tummia vauvoja me vaaleat blondit tai ristiveriset saamme. Kieli on selvästi kansainvälinen taaperokieli!
Hallatar sanoi…
Suloisia kuvia. <3
T.V. sanoi…
Ihana ja tosi suloinen pikku typy jutteli just sitä ihan omaa salaista vauvakieltä kanssasisarilleen ja enkeleille <3

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy saippua ja nestesaippuaa

Olin syksyllä kansalaisopiston saippua kurssilla, ja tein urakalla useammanlaista saippuaa näiden kahden laadun lisäksi. Muutaman viikon päästä siitä tormäsin litran oliiviöljypulloihin 0,50e kpl, joten sitten pidin vielä saippuapajan kotonakin 😄 Meillä on suihkussa käytössä palasaippua. Ne on virkkaamissani pussukoissa, joissa niitä on kätevä käyttää ja sitten ripustaa hygienisesti kuivumaan. Näin korona aikana nestesaippua kului kovasti käsiä pestäessä ja ne myös kuivattivat käsiä. Joten päätin kokeilla onnistuisiko nestesaippua itsetehdystä palasaippuasta. Raastoin perusohjeella tehtyä palasaippuaa ja yhden hunajasaippouan lisäksi. Saippuaa oli muuten nautinto raastaa,  just täydellinen koostumus. Tutkin ohjeita netistä ja valitsin yksinkertaisimman. Koska vesi on nestesaippuassa se pilaantuva osa, keitin sitä vähintään viis minuuttia ja annoin jähtyä. Ohjeeksi tästä ei nyt sitten kuitenkaan ole, sorry! Oon tehnyt nyt kaks kertaa. Ekalla kertaa jotain litra vettä ja desi saippuaa o

Diy pyykkietikka

Mä oon jo jokin aika sitten siirtynyt käyttämään vallan pyykkietikkaa huuhteluaineen sijaan. Viime viikolla sen sijaan että olisin hakenut kaupasta valmiin tuotteen, tein netistä  kuinka sitä vois tehdä itte ja edullisemmin. Eipä tuo mitään rakettitiedettä ollut, haaste oli lähinnä mistä eteerinen öljy.  Mä halusin sitä heti ja muutenkin en oo pariin vuoteen tilannu mitään nettikaupasta, joten lähikaupasta pitäisi löytyä. Joku oli käyttänyt ihan saunatuoksuja, joten päätin aloittaa kans niillä. Mandariini ja greippi toimivat hyvin, paitsi luin sitten myöhemmin että sitrusöljyt ei oo pyykkikoneelle hyväksi.  Eilen piti tehdä lisää ja Rajamäen väkiviinaetikkaa lisäksi ostin Salmiakki tuoksuöljyn ( siinäkin on appelsiinia, huoks) Vielä on kokeilematta miltä salmiakkitipat puhtaassa pyykistä tuoksuu. Öljytipat kelluvat selvästi pinnassa, joten muistaa ainakin ravistaa ennen koneen lokeroon laittamista. Pulloihin liimailin etiketit

Asuntovaunun maalausta

Syksyllä isännys ähisi eräänä iltana muutaman tovin ennen kuin sai vaunun liinojen, pyöreiden puukalikoiden ym avulla hinattua talliin. Ei riittänyt että otti pois renkaat, myös akselin joitui ottamaan pois alta että mahtui ovista sisälle. Tallissa se on odottanut kevättä ja innostusta. Lämpöiset päivät saivat innostuksen heräämään. Joten tämän vappuviikonlopun projektiksi otettiin vaunun maalaus. Hiomista ja teippausta. Pellikattomaalia ja sähkökäyttöinen ruisku. Valkoista ja harmaata.  Tässä vaiheessa näyttää aikastakin hyvältä!?! Vanhenenee ihan silmissä... hyvällä tavalla! :D Saa nähdä mikä on lopputulos. Kolmaskin väri tähän vielä tulee (+mustat listat). Arvaatko mikä? ;) Tältä näytti su illalla, kun ekaa harmaata kerrosta vedettiin. Päivällä sataneen valkoisen lumen ja harmaiden pilvien kunniaksi?  Tässä meidän inspiraatio kangas väritykseen: Vaaleanturkoosia tietenkin saa meidän vaunu vielä pintaan