Siirry pääsisältöön

Joulukalenteri/joulusukka

Olen etsinyt meidän perheelle
sopivaa joulukalenteria
ja toisaalta miettinyt minkälaisen voisi tehdä itse.
Samaan kun pitäisi mahtua viidelle namut
tai jotain muuta kivaa...


Päädyin sitten tekemään kalenterin itse :)

Äidin kapiolakana, vahva ja pehmeä,
sukkana ja keräämiäniä kankaita raitoina.
Vanu ja tukikankas antamassa
ryhtiä ja pehmeyttä.


Sydän roikkuu pellavanarussa
ja sen voi laittaa taskuun päivämäärän kohdalle.
Toisessa päässä on pussukka, jonka sujautan
yllätyksineen sukan sisälle.
Meinasin laittaa suoraa sukkaan, mutta
Iskä kehitti ideaa eteenpäin,
ettei tarvi sukanpohjalta kaivella! :D
Korkeutta kun on 65cm


Yks namu mahtuu taskuun
ja vaikka lisäksi joulutehtävälappu:
Anna äidille tai isälle pusu.
Ja toinen!


No enhän mä osannut päättää minkälaisen tekisin,
joten työn alle pääsi neljä vaihtoehtoa :DD
Nämä kaks on jo täysin valmiina:


Laitoin sitten ekaa kertaa Huutonettiin myyntiin.
Olipas vaikea runoilla sinne yhtään mitään :S
Huutoaikaa laitoin viikon, että ehtii joulukuun alkuun.
Pian saa sytyttää ensimmäisen adventtikynttilän!
Osaisiko joku neuvoa kuinka kuvaus
kohtaan saisi lisättyä kuvia?
Niin voisivat kuvat puhua puolestani.


Saa nähdä huoliiko kukaan vaan saako joku
kaveriraukka tälläisen itselleen,
kuusenalus matoilla ajattelin kyllä heitä "rankaista"


Löytyisikö tälläiselle paikka teidän kodista? ;)


Työn alla tämä puna-vaal.turkoosisävyinen
ja toinenkin ruskea.

Maaka

Kommentit

Tarja sanoi…
Meiltä voisi löytyä koti sukalle. Tykkään tosi paljon kaikesta itsetehdystä ja itseideoidusta, mutta itse on osaa ommella lainkaan. Minkä hintainen sukka olisi...?
TilkkuSatu sanoi…
Herkullisen värisiä sukkia :)
Sini sanoi…
Todella kauniita! Varsinkin tuo vaaleampi on raikas ja sievä :)
Sari. sanoi…
Voi miten ihanat joulusukat ♥
Hannukka sanoi…
Kauniita!
Lisäkuvia saat esim. käyttämällä www.aijaa.com-sivustoa, jonne lataat haluamasi kuvan ja se muuntaa sen koodiksi, jonka voit kopioida Huuto.net-kuvaukseesi. Onnistuu lisääminen kohteen avaamisenkin jälkeenkin.
Ida Maria sanoi…
Ihania sukkia!
Mukavaa viikonloppua =)
malla sanoi…
suloisen suloisia sukkasia:)!
Anonyymi sanoi…
Kauniita joulusukkia,
ihania itsetehtyjä ja uniikkeja!
Hyvää viikonloppua touhun ja töminän keskelle!
Aivan ihania! Ja onpa miehesi keksinyt hyvän idean :) Minä tein 7 vuotta sitten ristipistoilla joulukalenterin seinälle ja oli siitä sen verran iso työ ettei yhtenäkään vuonna raaski käyttämättä jättää! ;) Mulla on siinä semmoset lenkit ja oon laittanut jokaiseen lenkkiin roikkumaan pienen pyykkipojan, niistä lapset voi laskea montako yötä on jouluun! Namuset laitan sitten joka ilta pieneen pussukkaan jonka solmin lenkkiin ;)
Arja sanoi…
Kauniita kalenterisukkia! Olet kyllä ahkera näpertäjä :-))Mukavia ompeluhetkiä!

Ps.Muista jättää yks sukka itsellesi, pitäähän meilläkin olla kalenterit ;-))
Vekarus sanoi…
Ihanat värit molemmissa!
Oi, miten kauniita. Ihanaa, että ensimmäinen adventti on reilun viikon kuluttua.
Olipas tosi hauska idea :) pähkäillyt myös miten saa tehtyä 5 lapselle omat kalenterit ettei ole joka paikka täynnä joulukalentereita :).
Anu sanoi…
Maaka, aivan ihania! Täällä minäkin olen miettinyt kalenteria ja aloittanutkin jonkinsorttista pakettikalenteria. Saa nähdä millaiseksi se lopulta muotoutuu.
-TIINA- sanoi…
Ihana idea! Olen itsekin miettinyt tuota samaa sukkasysteemiä mutta ollaan meidän perheessä nyt aikuiset ilman kalentereita ;)
Maaka sanoi…
Toisetkin ovat viittä vaille valmiit :) Harmi vain että on niin huono ottaa kuvia, meillä on taivas ihan harmaa ja maa musta.

Tykkään itsekin tosi kovasti, olen ihan ihmeissäni. :D Voi kun eksis kuinka tekis mekon näistä kankaista... Sain siistin jäljenkin. Neljä sukkaa ja VAIN kerran piti purkaa!!! ;D (Lisäsinkin vielä yhden nauhan pätkän taskuriviin.)

Vaivansa toki on siinä että joka ilta laittaa uudet karkit, mutta eipä kukaan syö niitä etukäteen! Ei tarvi tapella :)Jos ei äiskä itte sitten tyhjennä namuvarastoa! :S

Tarja ja muut kiinnostuneet: laittahan sähköpostia marikajamarkus@hotmail.com
heini sanoi…
Voi,kun ihania! Ja tosi kivasti suunniteltu. :)
Itse oonkin metsästellyt tänään yllätyksiä meidän kalenteriin. Ihan mukavaa puuhaa, mutta välillä tuntuu vaikeelle löytää sopivia pikku paketteja. Tai hinnan puolesta sopiva, että ei paisuis kalenterin hinta pilviin. :)

-Heini-
vanamo sanoi…
Aivan IHANA sukka, sinä se keksit ja toteutat. Tuosta sukasta saa varmaan nostaa toinen toistaan jänskempiä ja kutkuttavia yllätyksiä. Meillä on kalenterin yllärit vielä hakusessa...
Joku kävi jo eilen huutonetissä;)...
Anonyymi sanoi…
Voi, kyllä sä olet sitten taitava käsistän...mä täällä monttu (lue suu) auki kattelen sun kättes jälkiä ja IHIMETTELEN !!!!

Täytyis pyrkiä sun oppiin joku kesä...

Hauskaa viikonloppua!!! Mi-Ma
SariHanne sanoi…
Kivan näköinen joulusukka!
Vuokko sanoi…
Taitavaa työtä. Minulla on jo iskeny laiskuus näissä joulukalenteriasioissa.Ei jaksa kertakaikkiaan kuin pienimmille lapsukaisille jotain yllätyksiä laitella, joulusukka se on ollut meilläkin käytössä. Tosin sellaista mallia,että ne yllärit on joutunut sieltä sukan pohjalta kaiveleen... Tänä vuonna oon miettiny jotain muuta, mutta ei taida aikani riittää ainakaan uuden kalenterin tekemiseen. No, katotaan, onhan tässä vielä reilu viikko aikaa jotain keksiä :))
Hanna sanoi…
Oi miten ihana idea! Samaa olen nimittäin minäkin tuskaillut, joulukalenteria koko poppoolle... Taidan varastaa ideasi... Jos vain saan aikaiseksi, ja luvan...
Ihanaista viikonloppua Sinulle :)
Marge sanoi…
Voi, Maaka, nuohan ovat niiiiin kauniit!!! Varmasti menevät kaupan!!:)Olet ahkera ja kekseliäs, ystäväin:)
tinttarus sanoi…
Söpöt joulusukkaset!! Ihanan värisiä<3
Manteli sanoi…
Kerrassaan ihania sukkia!
Ihailen ja arvostan käsityötaitoisia kovin, kun itselläni on peukalo keskellä kämmentä :)
Maaka sanoi…
Kiitos teille kaikkille :)))

Niin ja kiitos Hannukka neuvosta :)
Maaka sanoi…
Hanna: sopiihan se tuskin ideani on ainut laatuinen :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy saippua ja nestesaippuaa

Olin syksyllä kansalaisopiston saippua kurssilla, ja tein urakalla useammanlaista saippuaa näiden kahden laadun lisäksi. Muutaman viikon päästä siitä tormäsin litran oliiviöljypulloihin 0,50e kpl, joten sitten pidin vielä saippuapajan kotonakin 😄 Meillä on suihkussa käytössä palasaippua. Ne on virkkaamissani pussukoissa, joissa niitä on kätevä käyttää ja sitten ripustaa hygienisesti kuivumaan. Näin korona aikana nestesaippua kului kovasti käsiä pestäessä ja ne myös kuivattivat käsiä. Joten päätin kokeilla onnistuisiko nestesaippua itsetehdystä palasaippuasta. Raastoin perusohjeella tehtyä palasaippuaa ja yhden hunajasaippouan lisäksi. Saippuaa oli muuten nautinto raastaa,  just täydellinen koostumus. Tutkin ohjeita netistä ja valitsin yksinkertaisimman. Koska vesi on nestesaippuassa se pilaantuva osa, keitin sitä vähintään viis minuuttia ja annoin jähtyä. Ohjeeksi tästä ei nyt sitten kuitenkaan ole, sorry! Oon tehnyt nyt kaks kertaa. Ekalla kertaa jotain litra vettä ja desi saippuaa o

Diy pyykkietikka

Mä oon jo jokin aika sitten siirtynyt käyttämään vallan pyykkietikkaa huuhteluaineen sijaan. Viime viikolla sen sijaan että olisin hakenut kaupasta valmiin tuotteen, tein netistä  kuinka sitä vois tehdä itte ja edullisemmin. Eipä tuo mitään rakettitiedettä ollut, haaste oli lähinnä mistä eteerinen öljy.  Mä halusin sitä heti ja muutenkin en oo pariin vuoteen tilannu mitään nettikaupasta, joten lähikaupasta pitäisi löytyä. Joku oli käyttänyt ihan saunatuoksuja, joten päätin aloittaa kans niillä. Mandariini ja greippi toimivat hyvin, paitsi luin sitten myöhemmin että sitrusöljyt ei oo pyykkikoneelle hyväksi.  Eilen piti tehdä lisää ja Rajamäen väkiviinaetikkaa lisäksi ostin Salmiakki tuoksuöljyn ( siinäkin on appelsiinia, huoks) Vielä on kokeilematta miltä salmiakkitipat puhtaassa pyykistä tuoksuu. Öljytipat kelluvat selvästi pinnassa, joten muistaa ainakin ravistaa ennen koneen lokeroon laittamista. Pulloihin liimailin etiketit

Asuntovaunun maalausta

Syksyllä isännys ähisi eräänä iltana muutaman tovin ennen kuin sai vaunun liinojen, pyöreiden puukalikoiden ym avulla hinattua talliin. Ei riittänyt että otti pois renkaat, myös akselin joitui ottamaan pois alta että mahtui ovista sisälle. Tallissa se on odottanut kevättä ja innostusta. Lämpöiset päivät saivat innostuksen heräämään. Joten tämän vappuviikonlopun projektiksi otettiin vaunun maalaus. Hiomista ja teippausta. Pellikattomaalia ja sähkökäyttöinen ruisku. Valkoista ja harmaata.  Tässä vaiheessa näyttää aikastakin hyvältä!?! Vanhenenee ihan silmissä... hyvällä tavalla! :D Saa nähdä mikä on lopputulos. Kolmaskin väri tähän vielä tulee (+mustat listat). Arvaatko mikä? ;) Tältä näytti su illalla, kun ekaa harmaata kerrosta vedettiin. Päivällä sataneen valkoisen lumen ja harmaiden pilvien kunniaksi?  Tässä meidän inspiraatio kangas väritykseen: Vaaleanturkoosia tietenkin saa meidän vaunu vielä pintaan