keskiviikko 13. tammikuuta 2010

Vähemmän on enemmän

Helpotti ihan kun joulun jälkeen keräs ylimääräiset koristeet
ja punaiset väriläiskät pois.


Tilalle hain vain puntin valkoisia ruusuja.
Yksinkertaista, selkeää...


Mutta ei se tuvan selkeytys riittänyt,
päiviin oli tullut muutakin
ylimääräistä ja kiirettä.
Ihan hyviä asioita,
mutta ei meidän perheen parhaaksi

Pitää yksinkertaistaa ja tyhjentää aikataulujakin.
Taas punnita mikä on tärkeää ja
tähteellistä.
Jotenkin kodissa ja sisutuksessakin pitää olla,
kuten elämässä
selkeä raamit, rajat,
sillä niin nopeaa
ja helposti siihen kertyy jotain
ihan ylimääräistä.Mutta kun muuten on saanut
rauhoitettua elämää,
niin ei hetkellinen epäjärjestys niin haittaa.
Ja täytyy vain tarkastella suuntaa
riittävän usein.


Ja joskus ongelma voi ollakin
siinä että omassa näkökulmassa on
vikaa, linsissä tahra..


Kun sen tajuaa,
kaikki on taas kirkasta ja kaunista

Mutta aikaa ja vaivaa se tuntuu vaativan

Näitä mietiskellen ja
raameja hakien
Iloista Viikonjatkoa teille toivottelee
Maaka


Hui, kun tuli suuri kuva, mutta ainakin huomaatte :D
ARVONTA
ihanassa taitavien ja kekseliäiden
kädentaitajien blogissa.
Käyhän tutustumassa :)

18 kommenttia:

heini kirjoitti...

Kauniita kuvia, kauniita ruusuja. Ja kivaa, että laitoit myös kuvan, jossa on "kerääntynyt ylimäärästä" kauniin asetelmasi ympärille. ;)Niin meillä käy yhtenään, ja se suututtaa välillä valtavasti. Monesti tuntuu, kun selailee kaikkien kauniita blogeja, että onkohan tuolla aina noin siistiä ja kaunista, kaikki paikat järjestyksessä. Siksi on mukavaa saada joskus näitäkin kuvia. :D

-Heini-

Peikkotyttö kirjoitti...

Kaunista, tunnelmallista. :) Meillä noita lelusia pyörii joka paikassa yhden pikku taaperon jäljiltä... ;D Ihana kuva, kiitos ajatuksistasi! <3

Maaka kirjoitti...

Soli niin mun omasta mielestäkin hassu juttu: kauko-ohjattavat olkkarin senkin päällä, hyvä ettei lasivitriinis. :D
Tuollaiset kuvat kaiketi kuuluvat touhua ja töminää-blogin luonteeseen ;)

Kun on elämässä paljon "liikkuvia osia" ja "virikkeitä", että pitäis opetella saada kaikki yksinkertaiseksi ja kaikille tavaroille paikat. Mitä enemmän on menoja, sitä sotkuisempi tupa kuitenkin on!?! Ja stressaa ja suututtaa... Ja toisinaan onneksi kuitenkin sama asia vain naurattaa :)

Heli kirjoitti...

Olet ihan oikeassa. Musta ainakin tuntuu että kun on talo sekaisin, on elämäkin.. ja uskoisin, että jos joku kanis päivä (rumempikin käy) saisin tämän talon kuosiin, helpottaisi se sielussakin oleva sekasotku. Se on juuri nyt hirvittävässä jamassa, samoin kuin talo.

Arja kirjoitti...

Ihania kuvia ja mukava kirjoitus :-)) Mukavaa loppuviikkoa!

Hannele kirjoitti...

Joskus lainasin kirjastosta Feng Shui-sisustuskirjan. Siinä oli just tuosta että koti kuvastaa muutakin elämää, jos kotona on kaaos niin elämäkin tahtoo olla kaaosta ja sehän on ihan totta! Kovasti oon yrittänyt päästä eroon siitä turhasta roinasta mutta harvemmin tässä talossa on paikat tiptop ;D Ihania kuvia!

Maaka kirjoitti...

Kumpikahan oli ensin muna vai kana: kun elämä on kaaos on koti kaaos, vai kun koti on kaaos on elämä kaaos :D

Paikka kaikilla ja kaikki paikalla, sen eteen pitäis pitää taas kaapiensiivous- ja tavaranpoistopäivät :) Epämääräinen irtosälä tapaa ajelehtia paikasta toiseen ja jäädä tasoille roikkumaan ;I

Mies oli yhdellä remppatyömaalla jeesimäs ja muutaman viikona aikana (jouluvälis) tuli 75tuntia. Kyllä se vain on aika paljon, normaalien muiden töiden lisäksi, isossa perheessä. Ja se sellainen typerä odotus; siten kun tuo homma on valmis, niin sitten... Mutta kertyyhän sitä kaikkea pakollistakin pankkoon. Perheeltähän tuo aika vain on pois.

Anu kirjoitti...

Maaka, voi mikä mahtava kuva siitä arkitodellisuudesta! Siis ruusut ja kaukkarit ja autot ynnä muut sulassa sovussa. Meillä on parhaillaan koko keittiönedusta täynnä leluja ja on vaan yksi lapsi aikuisten lisäksi. Niin kyllä ihailen suurperheiden äitien taitoa osata pitää kaikki langat käsis.
Kuule, siitä nukkiksesta vielä. Kyselin vielä ja sanoivat, että Turkuun pitäis tulla niitä myöhemmin lisää. Päätin jäädä odottelemaan, jos kerran kumminkin niitä on tulossa. Kiitos hirmuisen paljon vaivannäöstäsi ja avuliaisuudesta!!

Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Hih... Pystyn niin samaistumaan!

Pieni Lintu kirjoitti...

Moi, pilkkukangas on Jotexista. :)

Marge kirjoitti...

Totta turiset, ystävä!!;)) Näin se on...

Nuo ruusut ovat upeat!!

Hyvää viikonloppua!

tinttarus kirjoitti...

Toisinaan pitää karsia turhat oksat pois niin omista aatoksista kuin tekemisistäkin. Tottahan kotona elämisen jäljet saavat näkyä! Silti sydämen silmin katsottuna sen "kaaoksenkin" keskellä siintää se rakkauden reunustama kauneus. KAtson ruusuja ihastuksesta huokaillen, ja nuita vempaimia ymmärtäväisesti hymyillen:)

Iloa viikonloppuunne!

Anonyymi kirjoitti...

ihanaa ja pakkasen puraisemaa viikonloppua teille. ulkoillaan ja lämmitellään mehulla!

ihania kukkia! kukista tuli mieleen että mieheni osti joluksi minulle punaisen tulilatvan eikä se sovi tänne ollenkaan! eikä se ruma kasvi edes halua kuolla että saisin uusia kukkasia ;D

30astettaMaalla kirjoitti...

Ihanat ruusut! Taidan minäkin hankkiutua vihdoin eroon joulutähdistä, vaikka kovin eloisina ne vielä ihastuttavat. Tilalle vaikka tulppaaneita tai juurikin ruusuja :)

Anonyymi kirjoitti...

Minun yks ystäväni taas väittää, että hänellä ei koskaan kotona ole niin siistiä kuin silloin, kun elämä on muuten kaaoksessa. Ja voin todistaa itsekin, että hänellä kaapeissa on sitäkin millimetrin tarkemmat pinot, mitä sotkuisemmat ovat olleet ihmissuhteet.

Silloin olen kotona ihan tyytyväisenä komeron oven avattuani ottanut vastaan kaapista vyöryvän vaatekasan: ehkäpä kyse on kääntäen verrannollisesta... :-)

Meittiä taitaa olla niin moneks.

Terv. Johanna

Anonyymi kirjoitti...

Kun ihmiset oppisikin elämään tässä ja nyt ja antamaan aikaa sille kaikkein tärkeimmälle, lapsille. Sulkemaan pois silmistään kaaoksen mikä niin monesti johtuukin niistä aarteidemme leikeistä ja elämästä.

Mama

Maaka kirjoitti...

Onneksi ei elämässä niin pahoja kaaoksia ole että kaappeja pitäis siivota ;DDD Ei onneksi mitään suurempaa, koten ihmissuhdesotkuja, ihan vain kiirettä ja siten myös stressiä...
Saatiin me nyt tupakin kahdenpäivän mittaan siivottua ja kaikki tuntuu paljon mukavammalta :) Täsnaputelles huomaan, että toinen kauko-ohjattava on edelleen, tai taas, senkin päällä, mut ei haittaa yhtään :D

Ostin mä muuten valkisen amarylliksenkin, se on nyt kauniisti kukassa :) Valkoiset joulutähdet tekis jo mieli heittää kans pois, en kastele enää niin parispäiväs kuolee, toivattavasti!

Pikkulintu: kiitos tiedosta :) Mä oon kyllä vältellyt postimyyntiostoja. Kaupastakin tuntuu saaavat ihan liikaakin :DD

Olivieno kirjoitti...

Olipa hyvä postaus! Meillä tuntuu koti olevan aikalailla kaootismaisessa tilassa, ja niin on pääkoppakin. Välillä on vaan niin hankala löytää sitä langanpäätä mistä ne pääkopan sykeröt lähtis selviämään.