Siirry pääsisältöön

Kevätkesän avajaiset

Kiitos viesteistänne :)
Täytyy heti kertoa että tytöt ovat toipuneet hyvin
kotiuduttuamme.
Ennikin halusi illalla jo muiden mukaan ongelle!
Välillä illalla touhuttiin niin että ei olisi tullut mieleenkään että
samat neidit olivat vain maanneet sängyssä lähes viikon! :D
Kuopus oli vielä rutuinen,
mutta nyt taas touhuaa jo toisten kanssa.


Nyt aurinko paistaa niin kutsuvasti että täytyy mennä
pihalle pikku touhuihin ja
tehdä ne Vapputouhut valmiiksi.
Mun onneksi vappuna oli niin surkea sää täällä päin
ettei haitannut vaikka jutut siirtyivätkin.

Ja poissa olessamme viimeisetkin lumikasojen rippeet
olivat sulaneet pois.

Teranssin lattia ja kalusteet pitäisi pestä,
uusi pallogrilli käydä ostamassa
ja tehdä ensi grillaukset
sekä viikko sitten ostamani orvokit pitäisi istuttaa.
(ovatkohan vielä hengissä??!)


Näillä toimilla saa jo kevätkesän alkuun :)
Millaiset "kesänavaus perinteet" teillä on?

Niin ja tietenkin trampoliini pitää kasata!

***

Nämä ostokset ovat jo pian parin viikon takaiset,
mutta esittelenpä ne silti:

Pikkuisesta puodista tilasin kankaita
ja sain niin kauniisti paketoidun lähetyksen
korteineen ja suloisine yllätys nauhoineen.
Kiitos Tarja! :)

Lindexiltä Keetalle 80cm mekko kesätunikaksi
(86cm ei enää ollut ja tunikkana pidän tästä enemmänkin :) )
ja hinnaksi jäi -20% alennuksen jälkeen vaivaiset 3, 95e!
Legginsit HMltä 2,95e

Täytyy varmaan vain kans kaivella kesäkuvia esiin
ja muistella millaista silloin onkaan
kun aurinko paistaa, on lämmitä,
lapset leikkivät vedessä ja ja... :D


Aurinkoista maanantaita
ja viikon alkua!

Maaka

Kommentit

sanna sanoi…
Täällä on taas monta kaunista asiaa. Tuo ruusumekko on IHANA!
Kevät kauis alkaa polkupyöristä, grillaamisesta ja mökkeilystä. Veillä nuo kaksi viimeistä tekemättä.
Sanna-Mari sanoi…
Mulle tuli kanssa viime viikolla Pikkusen Puodin söpöläinen paketti, kylläpä sai hyvälle mielelle!
Meillä kesä aukee trampoliinin kasauksella (piti Vappuna, mutta oli liian kylmää ja märkää), grillin rahtauksella patiolle (Vappuna toteutu, syötiin kyllä sisällä), kesäkukkien laitolla (tää vielä kysymysmerkkinä, että koska)ja leikkimökin pesulla (odottelee vähän lämpimämpää keliä).
Mukavaa viikon alkua!
LENNU sanoi…
Minulla oli vappuaattona oksennustauti, keltaista jaffaa pitkin päivää hörpin ja illalla uskalsin suuren herkkuni grillimakkaran syödä, maistuipa hyvälle.
Teillä on juuri sellaiset vanhanajan rantatuolit terassilla kuin minä haikailen meidän "piitsille", tänä kesänä ne on pakko ostaa on ne niin nostalgisen näköiset, tulee oikein lapsuus mummolassa mieleen.
Suloinen mekko legginseineen kertakaikkiaan - passaa niillä viettää kaunista kesäpäivää.

Meilläkin paistaa nyt aurinko pilvettömältä taivaalta, mutta on kylmä tuuli, aion vähän laittaa kuntoon pikkuruista valkoista verantaa, siellä on mukavaa istuskella ja lueskella satoi tai paistoi.

Aurinkoista toukokuun alkua Maaka!
mimmuli sanoi…
Miten kaunis on verantasi Maaka=) Ihania paketteja=)
Maaka sanoi…
Pyöräily on kans jo aloitettu ennemmin ja lasten ilta ulkoilut tai karkaamiset puolipukees pihalle ;DD
Varma kevään merkki!

Leikimökin siivo on kans varma kesän merkki, mutta se saa meillä kans odottaa lämpimämpää säätä :) Meillä kun on sääntönä että kesällä mennään mökkiin ilman kenkiä. Ei se näköjään katasrofi ollutkaan vaikka "Vappuna" jutut jäi toteutumatta :D

Orvokit sain istutettu lasten kanssa. Mutta kyllä oli meilläkin hyisevän kylmä tuuli. onneksi on aika suojainen piha, ettei se juuri päässyt touhuihimme puhaltamaan :)

Voi, Mimmuli! Kiitos kaunis, mutta veranta on vielä niin talvikunnossa. Mutta voi miten ihanan aavistuksen kesästä itselleni tuokaan nois "hyttyisverkois" leikkivät auringonsäteet ja tuulen vire, joten pakko niitä jo ikuistaa :)
Olisipa tuollainen kesäkeidas!

Aurinkoa toukokuullesi!
Sari. sanoi…
Oi miten ihania kuvia - herrrrrkulliset värit! ♥
Jonna sanoi…
Onpa ihana kuulla, että alatte toipumaan! On kyllä mukava kun aurinko paistaa, pihalla kiva haravoida ym. Eilen vähän orvokeita jo laittelin sekö muraatteja..vain niin kylmä tuuli puhaltaa, että saapa nähdä miten kukkaset selviiä..ai vain malta odottaa :) Mukavaa viikkoa!
Arja sanoi…
Haravoinnilla taitaa kevät hommat alkaa:-) Grillattu on vappuna sateessa ensimmäisen kerran.
Mukavaa tiistaita<3
Anonyymi sanoi…
Kun minun (vain) kaksi lastani olivat pieniä ja olin univelkainen (jälkikäteen ajatellen osin omasta syystäni ja halustani), sairastin 2,5 vuotta putkeen flunssia ja mahatauteja ja korvatulehduksia ja poskiontelotulehduksia.

Silloin en ihan iloisesti jaksanut nauraa, kun eräs ystävä hihitti, että ainakin tosta on se hyvä puoli, että kun ehkä joskus paranet, niin sulla on supervastustuskyky. Mutta niin siinä sitten kyllä oikeasti kävi.

Kun sain univelkani nukuttua vähitellen lasten kasvettua, niin sitten meni viisi vuotta, ettei mulla ollut edes nuhaa kertaakaan. Eikä yhtäkään korvatulehdusta, vaikka silloin kierteen aikana estolääkityskään ei niitä aina estänyt ja putket olivat korvissa vuoden (siis äidillä, ei lapsilla :-).
Anonyymi sanoi…
ihana tuo mekko! pikaista paranemista...
vanamo sanoi…
Oih, mikä rinsessamekko. Sinä siis löydät aina kaikkea suloista muksuillesi:)

Mukavaa Toukokuuta!
Anskuliini sanoi…
Ihanan mekon olet löytänyt, nuo värit on niin kauniit!! Todella suloinen :) Ja tuonne teidän terrasille voisin hyvin kuvitella itseni päiväkahville :D Pilkkukankaisiin ihastuin myös, täytyisi itsellekin niitä jostain haalia. Kesänavaus on meillä kyllä siirtynyt ja siirtynyt, parveke on edelleen retuperällä ja ikkunat harmaana, mutta ehtiihän tuota. Ihana olla vaan pihalla lasten kanssa :) Kaunista kevättä teille!
Maaka sanoi…
Miten tää on mahdollista multahan on jäänyt vaikka kuinka monta kommettia lukematta. Nyt ne ainakin ilahduttavat mieltä :)

Anonyymi: Niinhän se on ettei pikkutenavien kanssa voi flunssaansa pois nukkua, vaan puolitehoisenakin pitää touhata, toivottavsti mä selviän vaan HIEMAN lyhyemmällä sairasputkella!!!! Ja ilta valvomiset olis varmaan syytä lopettaa, vaikka se oma aika onkin niin ihanaa :)

Anskuliini: Eiköhän se ole ihan mahdollista: teranssillamme istuminen siis :D

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy saippua ja nestesaippuaa

Olin syksyllä kansalaisopiston saippua kurssilla, ja tein urakalla useammanlaista saippuaa näiden kahden laadun lisäksi. Muutaman viikon päästä siitä tormäsin litran oliiviöljypulloihin 0,50e kpl, joten sitten pidin vielä saippuapajan kotonakin 😄 Meillä on suihkussa käytössä palasaippua. Ne on virkkaamissani pussukoissa, joissa niitä on kätevä käyttää ja sitten ripustaa hygienisesti kuivumaan. Näin korona aikana nestesaippua kului kovasti käsiä pestäessä ja ne myös kuivattivat käsiä. Joten päätin kokeilla onnistuisiko nestesaippua itsetehdystä palasaippuasta. Raastoin perusohjeella tehtyä palasaippuaa ja yhden hunajasaippouan lisäksi. Saippuaa oli muuten nautinto raastaa,  just täydellinen koostumus. Tutkin ohjeita netistä ja valitsin yksinkertaisimman. Koska vesi on nestesaippuassa se pilaantuva osa, keitin sitä vähintään viis minuuttia ja annoin jähtyä. Ohjeeksi tästä ei nyt sitten kuitenkaan ole, sorry! Oon tehnyt nyt kaks kertaa. Ekalla kertaa jotain litra vettä ja desi saippuaa o

Diy pyykkietikka

Mä oon jo jokin aika sitten siirtynyt käyttämään vallan pyykkietikkaa huuhteluaineen sijaan. Viime viikolla sen sijaan että olisin hakenut kaupasta valmiin tuotteen, tein netistä  kuinka sitä vois tehdä itte ja edullisemmin. Eipä tuo mitään rakettitiedettä ollut, haaste oli lähinnä mistä eteerinen öljy.  Mä halusin sitä heti ja muutenkin en oo pariin vuoteen tilannu mitään nettikaupasta, joten lähikaupasta pitäisi löytyä. Joku oli käyttänyt ihan saunatuoksuja, joten päätin aloittaa kans niillä. Mandariini ja greippi toimivat hyvin, paitsi luin sitten myöhemmin että sitrusöljyt ei oo pyykkikoneelle hyväksi.  Eilen piti tehdä lisää ja Rajamäen väkiviinaetikkaa lisäksi ostin Salmiakki tuoksuöljyn ( siinäkin on appelsiinia, huoks) Vielä on kokeilematta miltä salmiakkitipat puhtaassa pyykistä tuoksuu. Öljytipat kelluvat selvästi pinnassa, joten muistaa ainakin ravistaa ennen koneen lokeroon laittamista. Pulloihin liimailin etiketit

Asuntovaunun maalausta

Syksyllä isännys ähisi eräänä iltana muutaman tovin ennen kuin sai vaunun liinojen, pyöreiden puukalikoiden ym avulla hinattua talliin. Ei riittänyt että otti pois renkaat, myös akselin joitui ottamaan pois alta että mahtui ovista sisälle. Tallissa se on odottanut kevättä ja innostusta. Lämpöiset päivät saivat innostuksen heräämään. Joten tämän vappuviikonlopun projektiksi otettiin vaunun maalaus. Hiomista ja teippausta. Pellikattomaalia ja sähkökäyttöinen ruisku. Valkoista ja harmaata.  Tässä vaiheessa näyttää aikastakin hyvältä!?! Vanhenenee ihan silmissä... hyvällä tavalla! :D Saa nähdä mikä on lopputulos. Kolmaskin väri tähän vielä tulee (+mustat listat). Arvaatko mikä? ;) Tältä näytti su illalla, kun ekaa harmaata kerrosta vedettiin. Päivällä sataneen valkoisen lumen ja harmaiden pilvien kunniaksi?  Tässä meidän inspiraatio kangas väritykseen: Vaaleanturkoosia tietenkin saa meidän vaunu vielä pintaan