Siirry pääsisältöön

Punaisia pallukoita, puolukoita

Niin huomaamatta se alkoi,
meidän puolukan poiminta "retki" ;)

Siinä mä köllöttelin tiistaina tyttöjen kanssa riippumatolla,
kun puolukat alkoivat houkutella meitä kauneudellaan.


Ei kuin kippoa ja ainokaista konetta etsimään...

Voi kuinka ne punaisena loistavat
mättää ovat niin kauniita!

Vuoronperään koneella Ennin kanssa poimimme,
on muten niin munkin käteen sopiva:
kätevä, kevyt ja nopeasti täyttyvä!

Hienoilla naisilla on tantut päällä
marjametsässäkin,
varsinkin ei hirvikärpäsiltä tarvi suojautua,
aurinko luo suloisia, lämpimiä säteitään...

ja viimeisenä vaan ei vähäisempä,
kun ollaan niin lähellä kotia :D


Mä niin tykkään puolukoiden poimimisesta,
olen aina pitänyt
ja niin selvästi tytötkin...

Mutta itse puolukoista me emme tykkää! :D


Mietiinkin että onko puolukoiden poimiminen
juuri sen tähden niin mukavaa:
kun sitä tekee ihan vain huvin vuoksi,
ei koska pitää, tarvitsee?! :D


No iskä ja esikkokin kyllä syövät puolukkasosetta.
Vispipuuro on herkkua,
mutta sen voi tehdä muistakin marjoista vallan hyvin...

No okey,
yhteen herkkuun puolukka sopii täydellisesti:


Vikkelä marjapiirakka

2 munaa
1dl sokeria
sekoita puuhaarukalla
0,5dl sulaa voita
1dl kermaa
2dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta

4-5dl marjoja

0,5 dl voi sulaa
0,5 sokeria/tummaa sokeria
1,5dl kaurahiutaleita

200C 20-25 min

Tämän paistuessa uunissa kävimme
poimimassa uudestaan sen reilu 3litraa :)



Pohjan pehmeys,
kaurahiutaleiden rapeus,
puolukoiden kirpeys,
vanilijakastikkeen makeus

Mmmm nam!

Lastenkin mielestä :)

Maaka

Kommentit

Kikke sanoi…
Tuon piirakkareseptin taidanki kopsata talteen,kuullosti ja näytti herkulliselta :)!
Tykkään kans puolukoiden poimimisesta,mutta se perkaus ei oo niinkää mun mieleen :/
Aurinkoista viikon jatkoa teijän taloon :)!
Maaka sanoi…
Itseasiassa meillä ei ole sitä perkaussiivilää, joten mamma perkas ekan erän.... täytyy varmaan huomenna napata sellaine kauppareissulla ja aikuisten tapaa perata itte omat marjansa :D Siintä mä kyllä tykkäsin pienenänä myös :)
Taina sanoi…
Itsepoimimista puolukoista on kiva tehdä,sit puolukkapuuroa ja syödä,tykkään puolukoista,niistä saa herkullisia piirakoitakin tehtyä.:)Meillä on sellanen siivilä,helppo siivota puolukat sillä!
Virpi sanoi…
Kiva puolukkaretki teillä :) Pitäis varmaan itselläkin kunnostautua puolukkametsään viikonloppuna. Meillä Reetta 10v. on niin innostunut keittämään vispipuuroa puolukoista. Harva se päivä hän sitä on nyt keitellyt :) Ja entiset puolukat on nyt sitten loppu, joten pakko kai...

Mukavaa keskiviikkoa! :)
Sarppu sanoi…
Voi miten ihana postaus, alkoi tehdä mieli piirakkaa, mutta minkäs teet, kun flunssa jyllää, eikä mitään jaksa. Ehkä sitten loppuviikosta, kiitokset hyvästä ohjeesta :)
Anonyymi sanoi…
Kiitos kun kätket kivoja pohjalaisia sanoja ja sanontoja tekstiisi (tantut) mutta ET kirjoita kokonaan murteella. Olisi muutamia kovinkin kivoja blogeja, joita en kestä lukea kokonaisvaltaisen murteen takia, vaikka puheessa pidän kaikista murteista ja itsekin puhun vahvasti omaa murretta.
Jonna sanoi…
Voi kiitti tuon piirakan ohjeesta, just eilen mietin että voiskohan noista puolukoista leipoa jotain hyvää..täytyypä kokeilla :)

Hyvä pointti tosiaan tuo, että kun ei ole pakko niin onko tosiaan sen vuoksi mielekästä puuhaa..Mukava reissu teillä ollut ja ihanan lähellä kotia :)
Maaka sanoi…
Toi ohje on hyvä :) Nyt vois jatkaa kauralinjalla ja tehdä mammalan ompuista omenapaistosta jälkkäriksi :)

Ano: Kiitos :) Murretta on mukava kuunnella, mutta mun mielestä kans kokonaan sillä kirjoitettua on raskasta pitemmän päälle lukea. Toisaalta täysin täydellinen kiraj kieli olisi jotenkin luonteetonta :)
Mikä rikkaus asua metsän laidalla. Tai ainakin pienen metsikön.

Olen itse värisokea, joten puolukat ovat turvassa :)
Anonyymi sanoi…
Banaania(kypsänä) survottuna ja makeaa puolukkasurvosta, vispattua kermaa ja rahkaa. Nam! Tulee ihana puolukkarahka.
Mitä ihania aarteita meiltä löytyykään metsistämme.

Sirkku
Tiina sanoi…
Ihana metsäretki ja saaliina maukkaat piirakkavärkit, mikäs sen mukavampaa :)! Piirakkaohje kuulosti hyvältä :)
Anu sanoi…
On kyllä ihanaa kun pääsee omasta pihasta metsään :)
Meilläkin lapset keräävät ihan innoissaan marjoja, osa menee pikku suihin, mutta sen verran jäi meillä viime reissulta kippoonkin, että saatiin leivottua mustikkapiirakka, namskis ;)
Ja kovia sienten poimijoita ovat myös. Äiskä vaan ei kovin hyvin sieniä tunne, joten meidän koriin pääsee vain tatit. Lapset eivät muuten tykkää sienistä, mutta se kerääminen ja tutkiminen on kivaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy saippua ja nestesaippuaa

Olin syksyllä kansalaisopiston saippua kurssilla, ja tein urakalla useammanlaista saippuaa näiden kahden laadun lisäksi. Muutaman viikon päästä siitä tormäsin litran oliiviöljypulloihin 0,50e kpl, joten sitten pidin vielä saippuapajan kotonakin 😄 Meillä on suihkussa käytössä palasaippua. Ne on virkkaamissani pussukoissa, joissa niitä on kätevä käyttää ja sitten ripustaa hygienisesti kuivumaan. Näin korona aikana nestesaippua kului kovasti käsiä pestäessä ja ne myös kuivattivat käsiä. Joten päätin kokeilla onnistuisiko nestesaippua itsetehdystä palasaippuasta. Raastoin perusohjeella tehtyä palasaippuaa ja yhden hunajasaippouan lisäksi. Saippuaa oli muuten nautinto raastaa,  just täydellinen koostumus. Tutkin ohjeita netistä ja valitsin yksinkertaisimman. Koska vesi on nestesaippuassa se pilaantuva osa, keitin sitä vähintään viis minuuttia ja annoin jähtyä. Ohjeeksi tästä ei nyt sitten kuitenkaan ole, sorry! Oon tehnyt nyt kaks kertaa. Ekalla kertaa jotain litra vettä ja desi saippuaa o

Diy pyykkietikka

Mä oon jo jokin aika sitten siirtynyt käyttämään vallan pyykkietikkaa huuhteluaineen sijaan. Viime viikolla sen sijaan että olisin hakenut kaupasta valmiin tuotteen, tein netistä  kuinka sitä vois tehdä itte ja edullisemmin. Eipä tuo mitään rakettitiedettä ollut, haaste oli lähinnä mistä eteerinen öljy.  Mä halusin sitä heti ja muutenkin en oo pariin vuoteen tilannu mitään nettikaupasta, joten lähikaupasta pitäisi löytyä. Joku oli käyttänyt ihan saunatuoksuja, joten päätin aloittaa kans niillä. Mandariini ja greippi toimivat hyvin, paitsi luin sitten myöhemmin että sitrusöljyt ei oo pyykkikoneelle hyväksi.  Eilen piti tehdä lisää ja Rajamäen väkiviinaetikkaa lisäksi ostin Salmiakki tuoksuöljyn ( siinäkin on appelsiinia, huoks) Vielä on kokeilematta miltä salmiakkitipat puhtaassa pyykistä tuoksuu. Öljytipat kelluvat selvästi pinnassa, joten muistaa ainakin ravistaa ennen koneen lokeroon laittamista. Pulloihin liimailin etiketit

Asuntovaunun maalausta

Syksyllä isännys ähisi eräänä iltana muutaman tovin ennen kuin sai vaunun liinojen, pyöreiden puukalikoiden ym avulla hinattua talliin. Ei riittänyt että otti pois renkaat, myös akselin joitui ottamaan pois alta että mahtui ovista sisälle. Tallissa se on odottanut kevättä ja innostusta. Lämpöiset päivät saivat innostuksen heräämään. Joten tämän vappuviikonlopun projektiksi otettiin vaunun maalaus. Hiomista ja teippausta. Pellikattomaalia ja sähkökäyttöinen ruisku. Valkoista ja harmaata.  Tässä vaiheessa näyttää aikastakin hyvältä!?! Vanhenenee ihan silmissä... hyvällä tavalla! :D Saa nähdä mikä on lopputulos. Kolmaskin väri tähän vielä tulee (+mustat listat). Arvaatko mikä? ;) Tältä näytti su illalla, kun ekaa harmaata kerrosta vedettiin. Päivällä sataneen valkoisen lumen ja harmaiden pilvien kunniaksi?  Tässä meidän inspiraatio kangas väritykseen: Vaaleanturkoosia tietenkin saa meidän vaunu vielä pintaan