Siirry pääsisältöön

PelleHermanni-maata ja saaristoa

Vaikutti ihan siltä että meiltä jää extemporeelomareissu tältä vuodelta väliin,
kunnes tiistaina asioilla ollessamme aloimme sitä suunnittelemaan.
Sen verran kasvanut väkikatras on muuttanut lähtöä että samana muutamassa tunnissa ei enää matkaan päästä vaan pakkaus ja eväiden teko siirsi sen seuraavaan aamuun :D


Sitä meidän haaveilemaan tuunattavaa asuntovaunua ei ole vielä tullut vastaan joten eikuin teltat ja patjat autonperään. Uus kylmälaukku, se "sähköinen", hommattiin että eväät säilyisivät paremmin.
Syöminen se reissussa on 
hankalinta (tirsmut tenavat) ja kalleinta.


Puolilta päivin oltiin Porissa Kirjulinluodon Pelle Hermannin maassa.
Se on tosi ISO ja kiva leikkipuisto ja
välillä on mukava käydä katsomassa lintuja ja lampaita.
Siistit vessat käytettävissä.

Siellä sitten syötiin picnik ja jatkettiin matkaan Yyteriin.


Me isommat vain kahlaitiin ja keräiltiin simpukankuoria,
mutta nuorimmat uivat niin meressä kuin sannalla :D

Illalla ajettiin Kustaviin ja etsittiin sieltä leirintäalue.
Oli sitten elämäni pisin yö!
Mä luulin ettei meren rannalla ole hyttysiä...
en luule enää!
sisäteltan sauma oli revennyt ja hyttysiä pääsi sisälle,
esikon taskulampun valossa sitten niitä listittiin ja jotain hattua koitin tunkea ja asetella siihen reijän päälle, mutta silti niitä tuli uusia. Ne vain ryömi jostai sisään.
Ja se pihalta kuuluva kauhee ininä. :S
No onneksi mä olin niiden herkkukohde joten pikkulikat ja vauva selvisivät lähes pistoksista.
Mun kummassakin jalassa polven alapuolella on n.60 punaista paukuraa
ja muualla kropas ehkä "vain" viitisenkymmentä...
Niihin ei saa koskea tai se kutina..... äääärhg!

Aamulla joka paikka taas oli täynnä niitä
"ampiaisen värisiä kärpäsiä?"
varsinkin kun evästä otti esiin ne oli heti nauttimassa mukana.


Saariston rengastie oli torstain kohde.
Saaristoa, lauttoja ja "vesitasoottajia" losseja.

Oli tosi lämmin mutta ihan hyvä päivä olla ilmastoidussa autossa 
ja merellä tuulen tuivertaessa.


Häjypoikakin viihtyi hyvin reissussa mukana.
Saaristossa saattoi bongata ruiskaunokkejakin!



Tässä on hieman "köyhä" kuva, 
sillä niitä oli joidenkin peltojen reunoilla ihan sinisenä!
Pienessä saaressa ei tuo tehoviljely taida onnistua 
joten nämä kaunokaisetkin saavat tilansa kukkia.


Mä suunnittelin että ollaan reissus kaks yötä ja käydään perjantaina vihdoin ja viimein sie Turun linnas, mutta eka yö hyttysien listimisineen vei voimat niin että ihan tyytyväisena Ikean lihapullien ja leikkipaikan jälkeen lähdimme ajelemaan kohti kotia ja omaa sänkyä.

Sekin toki vaikutti että kotona piti siivota ja pakata
sillä huomenna lähdemme tuetulle lomalle Summassaareen.
(Kiitos suomalaiset rynttämyllyn pelaajat! :D )


Kovin nopeaa tämä kesä onkin ohi taas 
reilun kahden viikon päästä alkaa koulu ja eskari!

Maaka


Kommentit

Hanna sanoi…
Pellehermannin puisto on tuttu paikka täällä kun samassa kaupungissa asutaan:)tosi kiva paikka juuri niin kuin oltitte tehneet eli eväät mukaan ja nauttimaan kivasta kesäpäivästä, mitäs piditte yyterin sannoista? Hyttyset on kyllä ikäviä oltiin viime kesänä yhdessä mökissä yötä missä taisi seinät olla niin harvat että hyttysiä tuli koko ajan lisää koko yön.No onhan sitten taas mitä muistella talvi pakkasilla:) saariston rengastie pitäisi kyllä käydä joskus katsastamassa.
E sanoi…
Kiva lomareissu ollut. Joo ei ihan extempore-reissuja vedetä tälläkään sakilla, varsinkaan lomakohteisiin.

Ai, te menette tuetulle lomalle. Oikein mukavaa ja rentouttavaa lomaa sinne! Me unohdettiin kokonaan hakea lomia, mutta jospa talveks tai ens kesäksi sitten.
Willatar sanoi…
Saariston rengastiellä kannattaa reissata useamman päivän pysähdyksineen ja reitiltä poikkeamisineen.
Terveiset Turunmaan saaristosta meren ääreltä :)
Janna sanoi…
Tommosesta Pelle Hermanni paikasta en ole koskaan kuullutkaan. Täytyykin pistää korvantaakse jos me vaikka extempore lähdetäänkin sinne päin lomailemaan. :)

Oisitte käyneet Turussa vaikka Seikkailupuistossa, ois ollut lapsilla kivaa. Sinne menisin lasten kanssa ennemmin kuin linnaan.

Saariston rengastie on kiva - mun työmatkaa. ;)

Mukavia loppukesän päiviä!
Anonyymi sanoi…
Joko tuo sun vauvas on NOIN iso poika ♥
Kauhee kun aika menee joutuisaan!!
Hanna sanoi…
Voi ihanuus... ♥ Meillä oli suunnitelmissa juurikin mennä Poriin: Kirjurinluotoon ja Yyteriin, mutta eipä sitten saatu autoa siihen kuntoon että oltaisiin päästy... :( Noh, ehkä ensi kesänä. :)
Elisa LPP sanoi…
Kuulostaapa kivalta paikalta tuo Pelle Hermannin paikka! Nykyisin sitä vaan ei taida tulla pikkukakkoselta, että meniskö sitten vaan kivana puistona :D

Hurjan kuuloinen yö teillä ollut.. Eipä käy kateeksi! Mukavaa loppukesää, meillä alkoi hoidot jo tänään, eskarikin joutui vielä päiväkotiin. Reppana.
Maaka sanoi…
Pitäis varmaan huolella tutkailla sitä reittiä rengastiellä ennen lähtöä sillä kartasta ja reitinvarrelta ei mitään houkuttelevaa löydy, ei itään ihanaa kaunista pitsihuvilaa ruokailuun :/ mutta jos niihin isompiin saariin lähtis seikkailemaan niin sitten varmaan.. mut se tosiaan vaatis hieman enemmän tutustumista TAI ehkä parempi kysellä täältä blogin kautta vinkkejä! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy saippua ja nestesaippuaa

Olin syksyllä kansalaisopiston saippua kurssilla, ja tein urakalla useammanlaista saippuaa näiden kahden laadun lisäksi. Muutaman viikon päästä siitä tormäsin litran oliiviöljypulloihin 0,50e kpl, joten sitten pidin vielä saippuapajan kotonakin 😄 Meillä on suihkussa käytössä palasaippua. Ne on virkkaamissani pussukoissa, joissa niitä on kätevä käyttää ja sitten ripustaa hygienisesti kuivumaan. Näin korona aikana nestesaippua kului kovasti käsiä pestäessä ja ne myös kuivattivat käsiä. Joten päätin kokeilla onnistuisiko nestesaippua itsetehdystä palasaippuasta. Raastoin perusohjeella tehtyä palasaippuaa ja yhden hunajasaippouan lisäksi. Saippuaa oli muuten nautinto raastaa,  just täydellinen koostumus. Tutkin ohjeita netistä ja valitsin yksinkertaisimman. Koska vesi on nestesaippuassa se pilaantuva osa, keitin sitä vähintään viis minuuttia ja annoin jähtyä. Ohjeeksi tästä ei nyt sitten kuitenkaan ole, sorry! Oon tehnyt nyt kaks kertaa. Ekalla kertaa jotain litra vettä ja desi saippuaa o

Diy pyykkietikka

Mä oon jo jokin aika sitten siirtynyt käyttämään vallan pyykkietikkaa huuhteluaineen sijaan. Viime viikolla sen sijaan että olisin hakenut kaupasta valmiin tuotteen, tein netistä  kuinka sitä vois tehdä itte ja edullisemmin. Eipä tuo mitään rakettitiedettä ollut, haaste oli lähinnä mistä eteerinen öljy.  Mä halusin sitä heti ja muutenkin en oo pariin vuoteen tilannu mitään nettikaupasta, joten lähikaupasta pitäisi löytyä. Joku oli käyttänyt ihan saunatuoksuja, joten päätin aloittaa kans niillä. Mandariini ja greippi toimivat hyvin, paitsi luin sitten myöhemmin että sitrusöljyt ei oo pyykkikoneelle hyväksi.  Eilen piti tehdä lisää ja Rajamäen väkiviinaetikkaa lisäksi ostin Salmiakki tuoksuöljyn ( siinäkin on appelsiinia, huoks) Vielä on kokeilematta miltä salmiakkitipat puhtaassa pyykistä tuoksuu. Öljytipat kelluvat selvästi pinnassa, joten muistaa ainakin ravistaa ennen koneen lokeroon laittamista. Pulloihin liimailin etiketit

Asuntovaunun maalausta

Syksyllä isännys ähisi eräänä iltana muutaman tovin ennen kuin sai vaunun liinojen, pyöreiden puukalikoiden ym avulla hinattua talliin. Ei riittänyt että otti pois renkaat, myös akselin joitui ottamaan pois alta että mahtui ovista sisälle. Tallissa se on odottanut kevättä ja innostusta. Lämpöiset päivät saivat innostuksen heräämään. Joten tämän vappuviikonlopun projektiksi otettiin vaunun maalaus. Hiomista ja teippausta. Pellikattomaalia ja sähkökäyttöinen ruisku. Valkoista ja harmaata.  Tässä vaiheessa näyttää aikastakin hyvältä!?! Vanhenenee ihan silmissä... hyvällä tavalla! :D Saa nähdä mikä on lopputulos. Kolmaskin väri tähän vielä tulee (+mustat listat). Arvaatko mikä? ;) Tältä näytti su illalla, kun ekaa harmaata kerrosta vedettiin. Päivällä sataneen valkoisen lumen ja harmaiden pilvien kunniaksi?  Tässä meidän inspiraatio kangas väritykseen: Vaaleanturkoosia tietenkin saa meidän vaunu vielä pintaan