Siirry pääsisältöön

M & M

Marraskuussa kävimme Ideaparkissa kahden vanhimman lapsen ja Eakeetan kanssa. Me tytöt kiersimme omaa reittiä ja iskä Artun kans omaa. No sitten ku treffasimme "miehet" olivat salamyhkäisiä:
-Näitkö sen sepän pajan?
-Ei me nähty, kuinka niin?
-Ei mitää... Näet sitte joskus.
-No? Teetätitkö sä jotain?
-Meirän pitää suunnitella...
Ihime kyllä en sen kummemmin udellu, ajattelin et takkajuttu tai jotain. Unohdinkin asian.

Jouluaattona sain sitten kukkapaketin josta paljastuikin tarjotin/leikkuulautateline. Olin aivan oooo. Mulla oli sellainen Pentikin taulupidike leikkulauduilla, mut se on liian kevyt ja kaatuili välillä vaikka olikin seinää vasten. Seppä oli ehdottanut lampettia tai kynttelikköä, mutta Markus ajatteli että se on vain välillä käytös mutta tätä tarvin aina. Artun kanssa olivat piirtäneet ja lähettäneet mitat.


Tiettekö, mä tykkäsin ja tykkään tästä lahjasta todella kovasti: tarpeellinen, todella toimiva ja henkilökohtainen sekä tosi romanttinen. Kaksi M kirjainta, meidän alkukirjaimet, sydämen keran Markus piirsi silloin rakastumisen huumassa jo ja nyt ne ovat tuossa. Enää ei ole leikkuulaudat tiskipöydän nurkas vaan keskellä tasoa: että mä näen rakkauden tunnustuksen aina kun haluan. Tässä meidän jokapäiväisessä arjessa.
<3
Tänään 15.2. on meidän 12-vuotishääpäivä.
Ja oi joi, ku tuo mun timantti on mua hionut ja mä sitä. Välillä enemmän ja välillä vähä enemmän :D ja vähemmän. On se rakkaus ihmeellinen, kenen muun kanssa pystyisi näin asumaan. Kalat ja vieraathan haisevat jo kolmessa päivässä! Niinhän se on että puoliso ei ole hän jonka kanssa pystyy elämään vaan ketä ilman ei pysty elämään.
<3

Kun päästiin lomautusten ja irtisanomisen murehtimisesta, isot herrat ilmoittivat työpaikalla että palkasta otetaan kaikilta tuotantolisä=urakka pois. Jo 200 e toistamiseen eli 400 e vuoden sisällä. Perheenpäälle elatuksen murheita. Jotenkin se vain on niin että vastoinkäymisissä sitä on lähempänä toinen toistaan niin kuin myös Jumalaa. Pikku murheet ja turhautumiset unohtuu ja kestää paremmin.
Markus tuli pari päivää sitten kaupasta, halas ja suukotti ja sano: "Rakastan sua." Mä ihmettelin että mikä tälläisen hellyyden puuskan aiheutti. ;) "Ajattelin vain ettei sillä oo väliä vaikka palkasta taas lähtee, kunhan saan vain olla sun kanssa ja meillä on terveet lapset." Se ei ole noi sydämen kaaret jotka pitävät meidät yhdessä vaan "kirjainten ketju". Ei meidän tämän päivän fiilikset vaan rakkaus sitoutuminen, niin kuin ne juuret alla olevassa laulussa.

12 vuotta:
Pitkä aika kun ajatteleen kuopusta 12vuotiaana ja paljon siihen on mahtunut.
2x omakotitalon rakentaminen, 6x raskaus, 5x terve lasta sylissä ja yksi Taivaan kodissa.

Hyvää Hääpäivää Rakkaani!

Äidin esimerkin mukaan jo lapsena pyysin Taivaan Isää antamaan hyvän miehen ja sen Hän antoi. Minulla on hyvä aviomies ja iloitsen kun saamme perheenä yhdessä palvella Herraa.


Pari päivää sitten vasta pysähdyin kuuntelemaan mitä tässä laulussa oikein sanotaan ja jälleen kerran Juha Tapio laulaa kauniisti parisuhteesta ja sitoutumisesta. Ihana rakkauslaulu!


Juha Tapio: Kaksi vanha puuta

Musiikki alkaa tästä klikkaamalla :)
(Official Video & Lyrics Scrolling) If the link isn't correct, update it here

http://www.onlylyrics.com/hits.php?grid=15&id=1024753
Minä rakastan näitä iltojani kanssas sun
Kun hetken päässä aamu odottaa
Ja me nauramme ja silmiämme pyyhimme ja helppo huominen on unohtaa Oomme taas kuin kaksi lasta
Ne jotka aikoinaan puolivahingossa lähti samaa tietä kulkemaan


Ja sä viet mut ikkunan luo
Ja sä sanot: me kai ollaan niin kuin nuo

refren':
Kaksi vanhaa puuta sateen pieksämää
Katsoo kevääseen
Seisoo erillään
Ne kestää joka tuulen ja sään
Kaksi vanhaa puuta, vaikket sitä nää
Katsoo kevääseen
Seisoo erillään
Ja jossain alla maan
Ne kaiken aikaa yhteen punoneet on juuriaan

Kaksi ylvästä ja nuorta
Varmoina on voimistaan
Taivaankantta kohti kasvaneet
Ehkä vuodet ovat vuorta ja talvet viimoillaan hiukan ohuemmaks raapineet
Kuinka onkaan kaksi lasta matkan myötä muuttuneet
Se ihme on kai vasta
Oomme tänne selvinneet
Ja sä viet mut ikkunan luo
Ja sä sanot: mehän ollaan niin kuin nuo
refren' (2x)

Kommentit

malla sanoi…
onnea ja siunausta hääpäivän johdosta!!<3
Maaka sanoi…
Kiitos malla! Samoin; Onnea ja siunausta teidänkin hääpäivänne johdosta!
Minttu sanoi…
Hei! :)
Ruusuiset onnittelut teille hääpäivän johdosta!
Terveisin Minttu
tinttarus sanoi…
Siunausta ja suurimman rakkauden suojelusta teille molemmille ja lapsosillenne!
Pyysin ihan ukkokultanikin katsomaan kurkistamaan tuota "rautaista rakkaudentunnustusta" :) I H A N A !
Heli sanoi…
Iloiset hääpäiväonnitelut! Aivan huikean lahjan Rakkaaltasi sait!

Kirjoitat liikuttavan ihanaa tekstiä!

"Kaksi vanhaa puuta" on kaunis ja koskettava biisi; kaksi elää rinnakkain, toisiinsa kietoutuneina ja kumminkin omana, arvokkaana itsenään.
Krisse sanoi…
Onnea hääpäivän johdosta..tuo laulu on niin kaunis. Miehen veli meni naimisiin viikko sitten ja heidän häälaulu oli juuri tuo sama jota itkien kuuntelin..
ovat jo vanha pariskunta viisikymppisiä..ja useita vuosia olleet jo yhdessä. Siis kaksi vanhaa puuta...
hyvää sunnuntaita..
Deborah sanoi…
Oi miten ihana postaus! Olet tosiaan onnellisessa asemassa, kun voitte koko perheenä palvella Herraa. Sekään ei ole itsestäänselvyys. Siunausta jatkossakin elämäänne toivottelen.:)
Maaka sanoi…
Kiitos onnitteluista ja viesteistä teille kaikille :) Markus tykkää lahja kehuista ;) kunhan kerron, haluaa heti ne nähdä!

Ei oikein meinannut saada sanoiksi puettua ajatuksiaan, mutta yritin kuitenkin. Mua aina rohkaisee ja saa hempeäksi, kun avioliitosta ja puolisosta puhutaan positiivisesti. (Toisenlaista viestiä tulee tuuteista paljon)
Joten halusin jakaa ajatuksia teillekin.
Liian usein mun tulee marmatettua...

Deborah, kyllä mä tiedän :), aina en vain meinaa muistaa. Mutta usein kyllä asiasta iloitsen ja kiitoksen Isälle annan. Viisautta anon, sillä lapset kasvavat ja elämä muuttuu.

Mutta tarina jatkuu huomenna :) Markus yllätti mut tänään niin että oon ihan vieläkin päällä puuhun lyöty. Ei mitään suurta, ei ainakaan rahassa.
Marge sanoi…
Voi, Maaka, kuinka kaunista, todella!!!
Voin monet noista asioista allekirjoittaa!
Lomautukset ja irtisanomiset uhkana myöskin täällä ja minulle jo toteutunutkin. Olin määräaikainen, joten ne ekana "pellolle". Mies lomautetaan kahdeksi viikoksi, eri aikoina, mutta ne me yritetään ottaa loman ja yhdessäolon kannalta. Itse olen vain tässä tienhaarassa, opikeluja kukaties...? Jälleen...! Olen siitä kiitollinen, etää meillä ei ole taloudellista hätää!! Silti tää aika ja uuden miettiminen kuluttaa ja väsyttää...
Rakastan Juha Tapion laulua Kaksi puuta, kertoo kaiken!!
Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!
"Kantriina" sanoi…
Onnellista hääpäivää (vaikkakin päivän myöhässä) tahdon toivottaa! Ja tosi ihanan lahjan olet saanut mieheltäsi... sitä hankkiessa on totisesti ollut ajatus ja sydän mukana!

Mukavaa viikkoa toivottelee
Kantriina
Anonyymi sanoi…
Onnittelut hääpäivänne johdosta!
Kauniisti olit kirjoittanut...
Siunausta teidän koko perheelle!
Maritz sanoi…
Myöhästyneet onnittelut täältäkin. Kylläpäs se Markus osaa yllättää! Wau!
Kerros nyt jo mitä muuta se keksi?

--------------------------------------

Tuos on aika uusi kuva meidän pojista.
http://pilkrimi.nettigalleria.fi/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=448
Maaka sanoi…
Kiitos onniteluista ja rohkaisun sanoista :)

Mä oon koittanut mainita miten lahja ilahduttaa ja kai se siitä tykkää vaikka esittää vaatimatonta.

Mari: Olipas hyväntuuliset mallit! Hyvä kuva sopevista veljeksistä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy saippua ja nestesaippuaa

Olin syksyllä kansalaisopiston saippua kurssilla, ja tein urakalla useammanlaista saippuaa näiden kahden laadun lisäksi. Muutaman viikon päästä siitä tormäsin litran oliiviöljypulloihin 0,50e kpl, joten sitten pidin vielä saippuapajan kotonakin 😄 Meillä on suihkussa käytössä palasaippua. Ne on virkkaamissani pussukoissa, joissa niitä on kätevä käyttää ja sitten ripustaa hygienisesti kuivumaan. Näin korona aikana nestesaippua kului kovasti käsiä pestäessä ja ne myös kuivattivat käsiä. Joten päätin kokeilla onnistuisiko nestesaippua itsetehdystä palasaippuasta. Raastoin perusohjeella tehtyä palasaippuaa ja yhden hunajasaippouan lisäksi. Saippuaa oli muuten nautinto raastaa,  just täydellinen koostumus. Tutkin ohjeita netistä ja valitsin yksinkertaisimman. Koska vesi on nestesaippuassa se pilaantuva osa, keitin sitä vähintään viis minuuttia ja annoin jähtyä. Ohjeeksi tästä ei nyt sitten kuitenkaan ole, sorry! Oon tehnyt nyt kaks kertaa. Ekalla kertaa jotain litra vettä ja desi saippuaa o

Diy pyykkietikka

Mä oon jo jokin aika sitten siirtynyt käyttämään vallan pyykkietikkaa huuhteluaineen sijaan. Viime viikolla sen sijaan että olisin hakenut kaupasta valmiin tuotteen, tein netistä  kuinka sitä vois tehdä itte ja edullisemmin. Eipä tuo mitään rakettitiedettä ollut, haaste oli lähinnä mistä eteerinen öljy.  Mä halusin sitä heti ja muutenkin en oo pariin vuoteen tilannu mitään nettikaupasta, joten lähikaupasta pitäisi löytyä. Joku oli käyttänyt ihan saunatuoksuja, joten päätin aloittaa kans niillä. Mandariini ja greippi toimivat hyvin, paitsi luin sitten myöhemmin että sitrusöljyt ei oo pyykkikoneelle hyväksi.  Eilen piti tehdä lisää ja Rajamäen väkiviinaetikkaa lisäksi ostin Salmiakki tuoksuöljyn ( siinäkin on appelsiinia, huoks) Vielä on kokeilematta miltä salmiakkitipat puhtaassa pyykistä tuoksuu. Öljytipat kelluvat selvästi pinnassa, joten muistaa ainakin ravistaa ennen koneen lokeroon laittamista. Pulloihin liimailin etiketit

Asuntovaunun maalausta

Syksyllä isännys ähisi eräänä iltana muutaman tovin ennen kuin sai vaunun liinojen, pyöreiden puukalikoiden ym avulla hinattua talliin. Ei riittänyt että otti pois renkaat, myös akselin joitui ottamaan pois alta että mahtui ovista sisälle. Tallissa se on odottanut kevättä ja innostusta. Lämpöiset päivät saivat innostuksen heräämään. Joten tämän vappuviikonlopun projektiksi otettiin vaunun maalaus. Hiomista ja teippausta. Pellikattomaalia ja sähkökäyttöinen ruisku. Valkoista ja harmaata.  Tässä vaiheessa näyttää aikastakin hyvältä!?! Vanhenenee ihan silmissä... hyvällä tavalla! :D Saa nähdä mikä on lopputulos. Kolmaskin väri tähän vielä tulee (+mustat listat). Arvaatko mikä? ;) Tältä näytti su illalla, kun ekaa harmaata kerrosta vedettiin. Päivällä sataneen valkoisen lumen ja harmaiden pilvien kunniaksi?  Tässä meidän inspiraatio kangas väritykseen: Vaaleanturkoosia tietenkin saa meidän vaunu vielä pintaan