Siirry pääsisältöön

Nyt iski meillekin...

Eilen Eeakeetaan flunssa: nenä vuotaa, yskittää, lämpöä ja itkua. Viis vee oksensi juuri. Viimeksi hällä meni tauti ohi nopeaa, mutta saa nähdä kuinka tautitapauksia alkaa tulla lisää. Hiihtoloma ja hyvät ulkoilusäät tulossa ja lauantaina kiva ulkoilupäivä serkun synttärien merkeissä :( Toivottavasti edes osa porukasta pystyy lähtemään.... Onhan tässä aikaa sairastaa







Ai ku aurinko paistaa ihanasti jo. Nämä kuvat on meidän takateranssilta otettuja. Kun tultiin tälle tontille ekan kerran, se oli alku kesää ja lupiinit kukki ojan varressa, ihastuin tähän metsään ja puistokaitaleeseen joka tuohon jäi. Auringon säteet leikkivät ihanasti kangasmetsässä, siisti kaunis metsän pohja. Ei noita auringon säteitä vaan saanut ikuistettua kunnolla. Kännykällä kuvatut on paljon parempia. Toi köynnösportti on sivustalla, polku takapihalle, portti salaiseen puutarhaani :D




Viime kesänä teranssilla näytti tältä. Saimme sen vasta valmiiksi. Kuten huomaatte ei kuvauskunnossa, lapset touhunneet. Uima-allas olisi tarkoitus laittaa nyt uudelle patiolle teranssin eteen. Katto varjostaa ja tuolla on mukava olla helteelläkin. (mä en ole mikään auringon palvoja) Ihania valoja ja varjoja.

Meidän väki tykkää syödä ulkona. Pöytää vastapäätä on ovi teranssille. Pöytä on jo eri paikassa, tuossa keskiosassa ja pitempänä. Ilta aurinko lämmittää liikaa tätä kulmaa.

Tänä kesänä onkin toinen järjestys! Pääse kunnolla sisustamaan :)

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Voi harmi, toivottavasti lapset toipuvat pian ja pääsette nauttimaan hiihtolomastakin.
Minäkin ihastelin tänään lenkilläni kauniissa auringon paisteessa huurteisia puita ja hangella kimaltelevia tuhansia timantteja.Oli tosi kaunista.
Ihana terassi teillä.Suloisia noista kuvista tekee juuri ne lasten touhujen jäljet.:)
malla sanoi…
pikaisia parantumisia!!meillä vielä essi-ilonalla nenä vuotaa mutta muuten alkaa olla ohi.
kylääntulo neuvottelut käynnissä...:)
mimmuli sanoi…
Kaunis terassi teillä<3 toivon että pysytte terveinä ja saatte nauttia hiihtolomasta, meillä oli myös silloin kun lapset olivat pieniä aina loman aikaan joku pöpö=/ Löysin tieni kauniiseen blogiisi jonkun muun blogin kautta=)
Maritz sanoi…
Pikaista parantumista! Meillä kanssa Tuomaksen nenä on vuotanut viikkotolkulla ja yskinytkin se on.
Mukava tuo terassi, meil ei oo tässä mitään sellaista. Muutenkin teidän talo on aika fiksusti suunniteltu, vai mitä :D Tottahan sitä tietää mitä haluaa kun on jo toinen oma talo kyseessä. :) Yhdet tuttavani rakentivat uuden talon, no heillä ei ole edes "vieras"vessaa alakerrassa (wc-istuin on suihkutilassa), sitten ei ole kodinhoitohuonetta, kuin sellainen pienenpieni mihin juuri mahtuu pyykkikone ja kuivausrumpu ja tämän huoneen läpi mennään sinne suihkuun&vessaan... öh jos itse saisin taloni suunnitella niin... meillä ei oo täs ees eteistä ku noin metri kertaa metri ja sekin kenkiä täynnä.
Maaka sanoi…
Kyllä tauti kaikki tuntuu läpikäyvän. Mua öklötti ja kuume nousi yöllä. Enni oksensi yöllä ja M tuli aamulla takas töistä. Rauhallinen tunnelma :) Minä ja Arno jo toipilaita, toivottavasti. Saa nähdä kuinka koululaiset selviävät tästä.

Riitta-Maria: Suloisia kuvia meiltä onkin sitten helppo ottaa :D Itseasias sait ajattelemaan että tollainen kuva kyllä kuuluu touhua ja töminää otsikon alle! Saa nähdä millaisia kuvia täältä alkaa tulemaan... ;)

Malla: paranemista teillekin. Odottelen tuloksia ;)

mimmuli: mukava kun kävit ja jätit viestin. Täytyy käydä vastavierailulla :) Näinhän nämä lomat menee, joululomalla oltiin kans mahataudis. Aika terveitä muuten kyllä ollaan, mutta sitten lomaksi just osuu. Tunnollista väkeä :D ei kouluaikana kipeenä.

Mari: Jep, Fiksut suunnittelijat :D
Mukava kuulla teidänkin kuulumisia. Nää räkätaudit on pitkänsitkeitä :( Pitäs hakea Ealle se imu, ku limaa on mahdottomasti, yökin oli takkuinen.
Aika erikoinen pohjaratkaisu, tietty sekin tuntuu suunnitellessa luksukselta kun ennemmin ei ole ollut lainkaan. Myöhemmin sit kaipaa enemmän, ehkä? :)
tinttarus sanoi…
Oikein lämpöinen ja hymyileväinen hellä paranemishalaus sinne teille! Toivottavasti ikävät pöpöt lähtevät matkoihinsa ja saatte sitten nauttia lomasta tulevasta! Meillä lomaviikko onkin jo lopuillaan....ja tänään otin kinttukivustani mittaa ja sain ihanan päivän. Siitä olen kiitellyt Isää. On meillä niin ihmeelliset nuo kädet, jotka aina kuitenkin kantavat, silloin kun oma kulku on kompurointia....
SIU!!!
Maaka sanoi…
tinttarus, mä huomasin tuos blogeissa että riihipirtissä on onnellinen nainen :) Ja se tarttuu.
Äiti sanoi polvitähystyksen jälkeen, kun se oli hetken hyvä, että nyt huomaa kuinka kipeä se on ollut ja miten väsynyt ja tuskainen itse on ollut. Ja muistelee vain raskauden aikaisia liitoskipuja, kun yöllä herää eikä säryltä saa nukuttua. Taivaan Isä antakoon lopullisen voiton kintultasi!
Lisää ihanaisia päiviä hiihtolomaanne!
Meilläkin ollaan mahataudin suhteen voiton puolella :)
JOHANNA sanoi…
pikaista paranemista teille! Alustavasti ajateltiin tiistaita 3. päivä, mikäli se sopii sulle...
Marge sanoi…
No, voi kurjuus! Toivottavasti pöpöt eivät jää teille asumaan vaan pääsisitte koko porukka nauttimaan hiihtolomasta! Tyttöni on kans nyt hiihtolomalla. Tänään olimme Hämeenlinnan Aulangolla siellä Areenan kylpylässä ja huomenna menemme laskettelemaan tai siis mieheni ja tyttömme, äiti taitaa jäädä huoltojoukkoihin ;D
Kaunis terassi ja kiva nähdä kuvia myöhemminkin, kun olet saanut siitä mieleisesi!
Oikein hyvää hiihtolomaa koko teidän perheelle!
Maaka sanoi…
Johanna: Eiköhän tuo sovi, ainakaan nyt ei oo mitään tiedossa. Mihin aikaan? Laitanko makaronilaatikon uuniin ja tuutte aamupäivästä?

Hyvää hiihtolomaa teillekin, Marge! Kyllä me oltiin eilen jo menossa ja tänäänkin mennään. Hiihtolamalle ei olekaan ihmeempiä tiedossa; iskällä töitä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy saippua ja nestesaippuaa

Olin syksyllä kansalaisopiston saippua kurssilla, ja tein urakalla useammanlaista saippuaa näiden kahden laadun lisäksi. Muutaman viikon päästä siitä tormäsin litran oliiviöljypulloihin 0,50e kpl, joten sitten pidin vielä saippuapajan kotonakin 😄 Meillä on suihkussa käytössä palasaippua. Ne on virkkaamissani pussukoissa, joissa niitä on kätevä käyttää ja sitten ripustaa hygienisesti kuivumaan. Näin korona aikana nestesaippua kului kovasti käsiä pestäessä ja ne myös kuivattivat käsiä. Joten päätin kokeilla onnistuisiko nestesaippua itsetehdystä palasaippuasta. Raastoin perusohjeella tehtyä palasaippuaa ja yhden hunajasaippouan lisäksi. Saippuaa oli muuten nautinto raastaa,  just täydellinen koostumus. Tutkin ohjeita netistä ja valitsin yksinkertaisimman. Koska vesi on nestesaippuassa se pilaantuva osa, keitin sitä vähintään viis minuuttia ja annoin jähtyä. Ohjeeksi tästä ei nyt sitten kuitenkaan ole, sorry! Oon tehnyt nyt kaks kertaa. Ekalla kertaa jotain litra vettä ja desi saippuaa o

Diy pyykkietikka

Mä oon jo jokin aika sitten siirtynyt käyttämään vallan pyykkietikkaa huuhteluaineen sijaan. Viime viikolla sen sijaan että olisin hakenut kaupasta valmiin tuotteen, tein netistä  kuinka sitä vois tehdä itte ja edullisemmin. Eipä tuo mitään rakettitiedettä ollut, haaste oli lähinnä mistä eteerinen öljy.  Mä halusin sitä heti ja muutenkin en oo pariin vuoteen tilannu mitään nettikaupasta, joten lähikaupasta pitäisi löytyä. Joku oli käyttänyt ihan saunatuoksuja, joten päätin aloittaa kans niillä. Mandariini ja greippi toimivat hyvin, paitsi luin sitten myöhemmin että sitrusöljyt ei oo pyykkikoneelle hyväksi.  Eilen piti tehdä lisää ja Rajamäen väkiviinaetikkaa lisäksi ostin Salmiakki tuoksuöljyn ( siinäkin on appelsiinia, huoks) Vielä on kokeilematta miltä salmiakkitipat puhtaassa pyykistä tuoksuu. Öljytipat kelluvat selvästi pinnassa, joten muistaa ainakin ravistaa ennen koneen lokeroon laittamista. Pulloihin liimailin etiketit

Asuntovaunun maalausta

Syksyllä isännys ähisi eräänä iltana muutaman tovin ennen kuin sai vaunun liinojen, pyöreiden puukalikoiden ym avulla hinattua talliin. Ei riittänyt että otti pois renkaat, myös akselin joitui ottamaan pois alta että mahtui ovista sisälle. Tallissa se on odottanut kevättä ja innostusta. Lämpöiset päivät saivat innostuksen heräämään. Joten tämän vappuviikonlopun projektiksi otettiin vaunun maalaus. Hiomista ja teippausta. Pellikattomaalia ja sähkökäyttöinen ruisku. Valkoista ja harmaata.  Tässä vaiheessa näyttää aikastakin hyvältä!?! Vanhenenee ihan silmissä... hyvällä tavalla! :D Saa nähdä mikä on lopputulos. Kolmaskin väri tähän vielä tulee (+mustat listat). Arvaatko mikä? ;) Tältä näytti su illalla, kun ekaa harmaata kerrosta vedettiin. Päivällä sataneen valkoisen lumen ja harmaiden pilvien kunniaksi?  Tässä meidän inspiraatio kangas väritykseen: Vaaleanturkoosia tietenkin saa meidän vaunu vielä pintaan