Siirry pääsisältöön

Kevään ensiompelukset

Pitkälle tämä vuosi pääsi ennenkuin sain ensimmäistäkää
vaateompelusta valmiiksi.
Nämä sainkin kerrankin päivässä valmiiksi
eivätkä kasvattaneet keskeneräisten pinoa :D


"kaavana" ihan vain SK 1/09
resoripaita,
seuraaviin tietää leventää vielä enemmän hihaa


Ei kuopus onneksi niin kipeä ole,
etteikö uusi vaate ilahduttasi mieltä :)
Niin ja se pyörähdys,
se sujuu jo helmoja nostattavasti!Värit ovat muuten luonnossa raikkaammat,
Ennin oma oikein omenanvihreä


Vielä saa paperihiutalee kaunistaa ikkunaa
lumen leijaillessa ulkonakin,
mutta saa tässä jo "tilailla" uutta tilalle :)

Eilen sain blogikierroksellani hyvin jo
päivittettyä itseni ajan tasalle! :)


Maaka

Kommentit

Mar3ngi sanoi…
Tosi ihanat ompelukset!! Kauniin keväisen väriset :)
JOHANNA sanoi…
Aivan syötävän suloisia ompeluksia!!! :)
sanna sanoi…
Ihania ompeluksia lapsille! Huppu on aivan huippu. Tykkään kovasti. :)
Marika sanoi…
Kertakaikkiaan ihania ompeluksia!
Taitava olet! :)
PaaPii sanoi…
Oi mitä ihanuuksia olet ommellut ♥
Kauniita ja niin keväisiä! Ihailen taitavuuttasi. Mitä edelliseen postaukseesi tulee, niin älä ole huonolla omallatunnolla vähäisen Blogistaniassa viettämäsi ajan vuoksi. Kevättalvi ja pääsiäisen lähestyminen tuovat omia puuhiaan. Ja kultainen keskitie on hyvästä :) Odotan kyllä aina innolla sinun päivityksiäsi!
Anonyymi sanoi…
Voi kun kauniit fleecemekot, tuommoiset voisin huolia meidänkin tytöille...jos hommaan kankaat niin ompeletko?

Mi-Ma
Aivan ihanat!!! Voi, kunpa itsekin osaisin ommella vaatteita. Trpeeksi haastavaa jo tuo suoran kankaan ompelu :)

Meillä pyryttää parhaillaan oikein kunnolla! Mutta eikös se niin ole, että uusi lumi vanhan surma!
Maaka sanoi…
Kiitos :) Hupunmallista tuli muuten vahingossa itsellekin hyvin mieluisa. (Lapsenmielinen kiitos lähtee Isälle) Mulla oli kumpaakin kangasta puolmetriä. Vihreetä piti hupun takia hakia lisää mutta, vaaleanpunaisesta jäi tuon mallinen pala! Just presiis! En varmaan olisi saanut itten noin hyvän mallista leikattuakaan :D Laitoin kummilenkin kujaan niin suojaa kasvoja ja pysyy päässä :)

Kiitos Lumiomena :)
Maaka sanoi…
En nyt kuitenkaan ihan kummilenkkiä :D vaan kumminauhaa
Kikke sanoi…
Aivan,aivan ihania ompeluuksia <3!
SariHanne sanoi…
IHANAT paidat!!! Mä haluun Ronjalle kans tuommosen! Rakastan tommosia huppuja!!!
Anskuliini sanoi…
Voi miten suloisia ompeluksia, ei voi kuin ihailla ja todeta taas että kunpa itsekin osaisin!
-TIINA- sanoi…
Aivan ihanat! Harmi kun meidän tytöt ei suosti mitään huppu-juttuja pitämään....
LENNU sanoi…
Voi mitä pastellisävyisiä prinsessoja! Ihanat ovat.
Maaka sanoi…
MI-Ma: oltiin nin samaan aikaan koneella että nyt vasta huomasin viestisi :) Itseasias ajattelinkin että jonkun vois tehdä myyntiinkin asti. Laitan viestin spostiin.
Lilian sanoi…
Ihanat mekot täällä komeilee. Löysin blogisi eilen ja ihanaa löytää blogistaniasta uskovia! Kyläilen uudestaankin.
Maaka sanoi…
Kitos kaikille :)

Lilian: Meitä on täällä paljon :) Tervetuloa uudestaan
Marge sanoi…
Siis iiihanat malleineen ja väreineen!!! Olet taitava ja idearikas nainen!:)

Kuule, itsellänikin on välillä huono omatunto tämän blogistanian suhteen. Lohduttaudun sillä, että tämä on mukava ja rentouttava harrastus, joten no panic;)Bloggaillaan, kun voidaan, vieraillaan toistemme luona kun voidaan, varmasti me kaikki ymmärrämme tämän, uskon niin:)

Hali sinulle blogiystävä:)
vanamo sanoi…
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
vanamo sanoi…
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
vanamo sanoi…
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
vanamo sanoi…
Täälläkin on päivitykset tapahtumassa hitaan laisesti, mutta varmasti. Eli hei vain sinullekin:) Takit ovat kerrassaan suloiset!!!

Ihanaa viikonloppua!
vanamo sanoi…
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
vanamo sanoi…
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
vanamo sanoi…
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
vanamo sanoi…
Siis sorry! Taisin sitten päivitellä ihan tosissani, hehheh. Koneeni ei oikein pelitä, eikä viestit näkyneet kentässä, joten tuli lähetettyä viesti ilmeisen monta kertaa. Apuva. Mihinhän muualla näitä viestejä on tullut näperreltyä monin kerroin... Poistin siis kaikki ylimääräiset:O.
Maaka sanoi…
Kiitos Marge :) Yhteydessä pysytään!

:DDD Mä ajattelinkin että olipas tullut yhtäkkiä monta kommenttia. Etkai sä Vanamo vain ole kärsimätön luonne :DDD Ei mulla kylläkään ole moisesta mitään omakohtaisia kokemuksia ;D
Taca sanoi…
Voi että miten tosi ihania asuja!!! :D

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy saippua ja nestesaippuaa

Olin syksyllä kansalaisopiston saippua kurssilla, ja tein urakalla useammanlaista saippuaa näiden kahden laadun lisäksi. Muutaman viikon päästä siitä tormäsin litran oliiviöljypulloihin 0,50e kpl, joten sitten pidin vielä saippuapajan kotonakin 😄 Meillä on suihkussa käytössä palasaippua. Ne on virkkaamissani pussukoissa, joissa niitä on kätevä käyttää ja sitten ripustaa hygienisesti kuivumaan. Näin korona aikana nestesaippua kului kovasti käsiä pestäessä ja ne myös kuivattivat käsiä. Joten päätin kokeilla onnistuisiko nestesaippua itsetehdystä palasaippuasta. Raastoin perusohjeella tehtyä palasaippuaa ja yhden hunajasaippouan lisäksi. Saippuaa oli muuten nautinto raastaa,  just täydellinen koostumus. Tutkin ohjeita netistä ja valitsin yksinkertaisimman. Koska vesi on nestesaippuassa se pilaantuva osa, keitin sitä vähintään viis minuuttia ja annoin jähtyä. Ohjeeksi tästä ei nyt sitten kuitenkaan ole, sorry! Oon tehnyt nyt kaks kertaa. Ekalla kertaa jotain litra vettä ja desi saippuaa o

Asuntovaunun maalausta

Syksyllä isännys ähisi eräänä iltana muutaman tovin ennen kuin sai vaunun liinojen, pyöreiden puukalikoiden ym avulla hinattua talliin. Ei riittänyt että otti pois renkaat, myös akselin joitui ottamaan pois alta että mahtui ovista sisälle. Tallissa se on odottanut kevättä ja innostusta. Lämpöiset päivät saivat innostuksen heräämään. Joten tämän vappuviikonlopun projektiksi otettiin vaunun maalaus. Hiomista ja teippausta. Pellikattomaalia ja sähkökäyttöinen ruisku. Valkoista ja harmaata.  Tässä vaiheessa näyttää aikastakin hyvältä!?! Vanhenenee ihan silmissä... hyvällä tavalla! :D Saa nähdä mikä on lopputulos. Kolmaskin väri tähän vielä tulee (+mustat listat). Arvaatko mikä? ;) Tältä näytti su illalla, kun ekaa harmaata kerrosta vedettiin. Päivällä sataneen valkoisen lumen ja harmaiden pilvien kunniaksi?  Tässä meidän inspiraatio kangas väritykseen: Vaaleanturkoosia tietenkin saa meidän vaunu vielä pintaan

Mä kanssa paimenten

Mä kanssa paimenten  käyn seimen äärehen,  käyn lasta katsomaan,  mä olkivuoteessaan,  mun tähteni syntyi Hän tänne. Mä kanssa enkelten  nyt laulan kiitoksen,  kun Herra armossaan  tuo rauhan maailmaan,  myös mulle Hän rauhansa antoi.  Meillä ei juuri tuvassa joulutunnelma lisäänny, mutta mielessä ja puuhissa kylläkin joulumyyjäisvalmistelujen myötä. Tähän seimiaiheeseen jäin kiinni viime vuonna  ja olen siihen edelleen aivan rakastunut. Tontut olisivat myyvempiä, mutta näitä haluan tehdä. Noitten kolmiovinen alkuperäinen idea oli sellainen kuusijuttu, mutta tämmönen idea niistä jalostui. Meillä Suomessa, kristitty maa vaikka olemmekin, ei seimi asetelmia juuri ole tarjolla, sillä ilmeisesti ei juuri kysyntääkään ole? Pinterestissä mulla on taulu, jonka nimi on nativity, koska en keksinyt sille suomenkielellä parempaa nimeä. Mutta ei selvästi kääntäjäkään?! Sanan  nativity  käännös  englanti-suomi Sanaa  nat