Siirry pääsisältöön

VIHDOIN VALMIIT: tilkkikset ja tyynytSain mä vihdoin nuo suojatilkkutäkit valmiiksi,
aina silloon tällöön palan matkaa työ eteni.
Tilkkuosuudet ovat olleet kuukauden päivät jo valmiina.


Nuo tyynyt oon aloittanut jo varmaan jo joskus keväällä!
Ekat tähdetkin menivät jo muuhun tarkoitukseen.
Tänään sain tyynyt aplikoitua ja kiinni ommeltua.

Meillä alkoi täällä syysloma.
Tänään on kaunis sää aurinko paistaa ja
pieni valkoinen lumikerros maassa,
mutta toivottavasti sää kuitenkin lämpiää,
niin voi nuhanenien kanssa ulkoillakin.

Kuopuksen kanssa kävin eilen lääkärissä,
(lämpöä ja nuhaa ollut pitempää ja kuumetta kolmatta päivää)
korvat, kurkku ja keuhkot olivat puhtaat,
mutta koska tulehdusarvo oli 62 ja se keuhkokuume
reilu vuosi sitten, niin Zithromax kuuri tuli.
Vitsi, vain 3ml kerran kolmena päivänä
ja haastetta on senkin ujuttamisessa suuhun! :D
Ja että se pysyis siellä!

Sisällä siis ollaan, kuunnellaan musiikkia,
poltellaan kynttilöitä ja lämmitetään takkaa.

Pitää muuten lämmittää senkin takia että "jääkaapilla" käydessä
tulee kovasti kylmää ilmaa tupaan!
Totesimme ke-illalla jääkaapin olevan rikki ja alkuperäistermostaatti tulee vasta maanataina...
Ruokatavarat ovat kylmälaukuissa teransin penkillä.
Mukavaa viikonloppua!

Maaka


P.S Mitenkäs te putsaatte takan luukun?
Tässä hyvä vinkkin: kastele talkkari, tuputa tuhkaan ja pyyhi luukku.
Pyyhi viellä puhtaalla kostella talkkarilla.

Kommentit

Virpi sanoi…
Kaunis peitto ja tyynyt.
Kynttilöitä on muuten alkanut kulua aikamoiseen tahtiin täälläkin. Ihanaa siinä sitten tunnelmoida ja unelmoida :)

Mukavaa syyslomaa teille!
Katja sanoi…
Tätä kaikkien tilkkutäkki-innostusta yritän imeä itteenikin, mutta toistaiseksi huonoin saavutuksin... Olis vaan niin hyvä, että vaalia sohva sais suojaa. Johan siihen ekalla viikolla tuli pihkaa tenavien vaatteista... Enkä sitä millään ole pois saanu. Niitä länttejä sitten yritän hinkuttaa silloon tällöön vähän vaaliemmiksi, mutta aina siihen pikku hiljaa tarttuu uutta moskaa.

Paranemista potilaalle!
Maaka sanoi…
Katja: Jos tilkkutäkit eivät saa syttymään niin osta vahvempaa kangasta vaan suojaksi :) Pesua noi käsinojalliset meillä jo kaipais... mutta sitten lähempänä joulua vasta!
Aivan ihania! Sulla se on tuo ompelutaito hallussa :) Meillä alkaa syysloma vasta viikon päästä. Mukavaa lauantaita!
Anonyymi sanoi…
Talkkari??? Se on meillä päin talonmies... :-)
Hanna sanoi…
Ihanan väriset peitot ja tyynyt. Meilläkin päin talkkari on talonmies =D En osa antaa vinkkejä putsaamiseen, mutta olishan se ihanaa jos olis takka. Muorilassa voi sitten onneksi istuskella takkatulen lämmössä.

Oikein ihanaa lauantian jatkoa!
Jonna sanoi…
Oi miten ihana tilkkutäkki ja tyynyt! Mukavaa syyslomaa teille :)
Kirsi sanoi…
Hei vaan! Sanomalehdellä onnistuu parhaiten! Rytistät vaan ja pyyhit,luukku puhdistuu "omalla noella".
Hanna sanoi…
Ihanat tyynyt ja täkki. ♥
Anonyymi sanoi…
Takan luukku putsaantuu sanomalehdellä tai keraamisen liesitason puhdistukseen käytettävällä aineella.


Kirsi
Tiina sanoi…
Kaunis tilkkupeitto ja tyynyt !
Mukavaa syyslomaa teille :)!
Mietiskelijä sanoi…
Saanko mä muuttaa teille asumaan??? ;D
Voi kuinka kaunista taas!
Mistä ihmeestä revit aikaa ompeluun? Minulta loppuu päivistä tunnit kesken vaikka joka ilta aherrankin vielä pari-kolme tuntia sen jälkeen kun olen saanut lapset nukkumaan. Ja siltikin on sata hommaa mitkä odottaa tekijäänsä.
Olen varmaan vaan saamaton :(

Talkkari kuulostaa minunkin korvaan talonmieheltä :D

Itse puhdistan takan lasiluukut niin että otan vettä kippoon ja sanomalehtiä viereen + jonkun vanhan roskiin joutavan rätin.
Kostutan sanomalehteä vedessä, sitten otan takasta sitä VAALEAA tuhkaa siihen paperiin ja sillä hankaan noen irti.
Lähtee muuten tosi hyvin!!
Lopuksi sitten pyyhin sen irtolian pois rätillä :)

Nuo kankaat on niin ihania että kävisinköhän minäkin hakemassa niitä tuosta lähellä olevasta "fiiliksestä".... Monet kerrat olen niitä ihastellut mutta kuitenkin jättänyt ne ostamatta.

Aurinkoisia päiviä!! :)
Taina sanoi…
Ihanan näköistä teillä ja nuo täkki ja tyynyt todella upean näköisiä,silmiä sokaisevan valkoista,ihanaa!
Maaka sanoi…
:)
Mari: Yleensä aamupäivisin touhailen... (me ulkoillaan itapäivisin ja illalla) tyttöjen leikkiessä. Pikkuhiljaa, tuntuu hieman venyvän ja välillä kauan seisovat tekemättäkin.

Meillä maalla kun asutaan pääasiassa omakotitaloissa niin täälläpäin talkkari on talouspaperia :D Millä nimellä te talouspaperia muuten kutsutte? Mä en ehtisi edes noin pitkää nimeä siitä käyttää, kun hätä/tarve on suurin! :D

Sama tapa puhdistuksessa tuntuu olevan teilläkin, paitsi että mä käytän sitä "talkkaria" :D Tuntuu olevan niin kädet likaavaa puuhaa siinä enää sanomaa puuhaa ettei siinä enää sanoma lehdellä viitti seata :D Lopputulos varmaan hyvin sama :) Parempi ainakin kuin millään aineilla!
Maaka sanoi…
Kylläpäs näytti muuten noissa kuvissa, auringon paisteessa niin valkoiselta :D

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy saippua ja nestesaippuaa

Olin syksyllä kansalaisopiston saippua kurssilla, ja tein urakalla useammanlaista saippuaa näiden kahden laadun lisäksi. Muutaman viikon päästä siitä tormäsin litran oliiviöljypulloihin 0,50e kpl, joten sitten pidin vielä saippuapajan kotonakin 😄 Meillä on suihkussa käytössä palasaippua. Ne on virkkaamissani pussukoissa, joissa niitä on kätevä käyttää ja sitten ripustaa hygienisesti kuivumaan. Näin korona aikana nestesaippua kului kovasti käsiä pestäessä ja ne myös kuivattivat käsiä. Joten päätin kokeilla onnistuisiko nestesaippua itsetehdystä palasaippuasta. Raastoin perusohjeella tehtyä palasaippuaa ja yhden hunajasaippouan lisäksi. Saippuaa oli muuten nautinto raastaa,  just täydellinen koostumus. Tutkin ohjeita netistä ja valitsin yksinkertaisimman. Koska vesi on nestesaippuassa se pilaantuva osa, keitin sitä vähintään viis minuuttia ja annoin jähtyä. Ohjeeksi tästä ei nyt sitten kuitenkaan ole, sorry! Oon tehnyt nyt kaks kertaa. Ekalla kertaa jotain litra vettä ja desi saippuaa o

Asuntovaunun maalausta

Syksyllä isännys ähisi eräänä iltana muutaman tovin ennen kuin sai vaunun liinojen, pyöreiden puukalikoiden ym avulla hinattua talliin. Ei riittänyt että otti pois renkaat, myös akselin joitui ottamaan pois alta että mahtui ovista sisälle. Tallissa se on odottanut kevättä ja innostusta. Lämpöiset päivät saivat innostuksen heräämään. Joten tämän vappuviikonlopun projektiksi otettiin vaunun maalaus. Hiomista ja teippausta. Pellikattomaalia ja sähkökäyttöinen ruisku. Valkoista ja harmaata.  Tässä vaiheessa näyttää aikastakin hyvältä!?! Vanhenenee ihan silmissä... hyvällä tavalla! :D Saa nähdä mikä on lopputulos. Kolmaskin väri tähän vielä tulee (+mustat listat). Arvaatko mikä? ;) Tältä näytti su illalla, kun ekaa harmaata kerrosta vedettiin. Päivällä sataneen valkoisen lumen ja harmaiden pilvien kunniaksi?  Tässä meidän inspiraatio kangas väritykseen: Vaaleanturkoosia tietenkin saa meidän vaunu vielä pintaan

Mä kanssa paimenten

Mä kanssa paimenten  käyn seimen äärehen,  käyn lasta katsomaan,  mä olkivuoteessaan,  mun tähteni syntyi Hän tänne. Mä kanssa enkelten  nyt laulan kiitoksen,  kun Herra armossaan  tuo rauhan maailmaan,  myös mulle Hän rauhansa antoi.  Meillä ei juuri tuvassa joulutunnelma lisäänny, mutta mielessä ja puuhissa kylläkin joulumyyjäisvalmistelujen myötä. Tähän seimiaiheeseen jäin kiinni viime vuonna  ja olen siihen edelleen aivan rakastunut. Tontut olisivat myyvempiä, mutta näitä haluan tehdä. Noitten kolmiovinen alkuperäinen idea oli sellainen kuusijuttu, mutta tämmönen idea niistä jalostui. Meillä Suomessa, kristitty maa vaikka olemmekin, ei seimi asetelmia juuri ole tarjolla, sillä ilmeisesti ei juuri kysyntääkään ole? Pinterestissä mulla on taulu, jonka nimi on nativity, koska en keksinyt sille suomenkielellä parempaa nimeä. Mutta ei selvästi kääntäjäkään?! Sanan  nativity  käännös  englanti-suomi Sanaa  nat