Siirry pääsisältöön

Kesäväriä olkkariin Tilkkutäkit ovat työn alla
ja niiden seuraksi päätin laitaa myös muualle kesäväriä olkkariin


Senkki sai uudet "verhot"

Ja kuvia vain pikkuisista iloisista jutuista :)Vanhempani tekivät remonttia ja lupasin 
"uhrautua" ottamaan tämä taulun jos sille ei enää paikkaa löydy ;)


Ihania herkkiä ruiskaunokkeja.
Meillä päin ei niitä luannossa vain näjy :/

Tämä oli nyt sitten viimeinen ajoitettu postaus...
sanat alkoivatkin jo käydä hieman vähiin! :D

Maaka

Kommentit

inkku sanoi…
Teillä on kyllä ihanan valosa koti! Mukavia lintuja ja pönttö. Senkki on myös kaunis!
täälläkään ei kasva luonnossa ruiskaunokkeja. Monesti olen niitä kasvimaan reunaan istuttanut.
TIINA P sanoi…
Hyvä idea tuo senkki verhoineen - pitäisiköhän lainata ideaasi? :) Herkän kaunis taulu ruiskaunokeista, tuli lapsuus mieleen ja valtavat ruiskukkapellot - minne ne ovat hävinneet? Kaunista valoisaa ja vaaleaa.
Peppi sanoi…
Teillä on kaunis olohuone! Ja tuossa uudessa senkin verhossa on IHANAT värit! Sopii hyvin.
Ruiskaunokkeja ei oikein meilläkään näe. Viime kesänä ihasteltiin Ruotsin reissulla pellavapeltoja. Aivan ihania sinisenä läikehtiviä "kukkameriä".
Jonna sanoi…
Voi mitä ihanaa kesätunnelmaa! Senkki sai ihanaiset verhot! Itse myös tuosta samasta kankaasta tyynyjä hurauttelin terassille :) Mukavaa sunnuntaita!
Mimmi sanoi…
Kesäistä :)
Viimepostauksesi jälkeen jo huomasin ja tas, että mulla näkyy "Touhua ja tö", ei töminää,sun "otsakkeessa". Mihin lie loppu kadonnut???
Toivottavasti nähdään ens kuun alussa!
Unknown sanoi…
Kauniita, kauniita kuvia! Pidän tuosta "lipastosta" sohvan takana. Näyttää hyvältä:) Mukavaa sunnuntaita!
Anskuliini sanoi…
Kaunista ja valoisaa! Tilkkutäkkejä odotellessa :)
Lisay sanoi…
Juuri tuosta verhokankaastasi ompelin sohvapoydalle liinan.Oli jotenkin niin kesaisen raikas kangas.
Kavin taas siina lempikangaskaupassani ja sinne oli taas tullu paljon lisaa naita englantilaisia kankaita.
Ostin myos teacups-kangasta ja nyt mietin mita siita parin metrin palasta tekisin...
Satu sanoi…
ihanan näköistä!! Mulla kans hakuses olkkariin jotain sinistä taulua..
Maaka sanoi…
Joku kesä kun kiertelimme sen Turun saariston lenkin siellä näkyi joillain pelloilla/niityillä ruiskaunokkeja ja lapsena muistan jossain Mikkelin seudulla nähneeni... Isosiskon morsiuskimppua ruiskanokki myös koristi :)
Nyt kylvimme kans pariin plättiin mustikkapenkkiin :)

Valkoinen teekuppikangas odottaa mullakin käyttöideaa :D
Virpi sanoi…
Kaunista ja hempeää! Ihana tuo aiemman postauksen äitienpäivä juttu teistä :) Leppoisaa sunnuntai-iltaa!
Hanna sanoi…
Kaanista kaanista... ♥ :)
Marita sanoi…
Ihania kesävärejä! Onko blogisi taustakin saanut uuden kesäisen värin?
Anonyymi sanoi…
Nykyviljely on niin rikkauohomyrkytettyä ja kylvösiemenet niin puhtaita, ettei ruiskaunokkeja pelloilla ole sen takia, sehän on rikkakasvi -tosin kaunis. Joskus kun maata oikein möyhennetään, voi yllättävistä paikoista nousta ruiskaunokkikasvustoja, esim. kun tietä levennetään ja osutaan vanhaan peltoon..

Meillä päin lapsukaisten pitäisi alakoulussa kerätä yhtenä vuonna rikkakasveja kasvistoon ja yhtenä kerättävänä on ruiskaunokki. Ihan älytöntä, koska mistään ei sellaista rikkakasvia enää löydä kuin kukkapenkistä kylvettynä, ja se kai ei ole tarkoitus.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy saippua ja nestesaippuaa

Olin syksyllä kansalaisopiston saippua kurssilla, ja tein urakalla useammanlaista saippuaa näiden kahden laadun lisäksi. Muutaman viikon päästä siitä tormäsin litran oliiviöljypulloihin 0,50e kpl, joten sitten pidin vielä saippuapajan kotonakin 😄 Meillä on suihkussa käytössä palasaippua. Ne on virkkaamissani pussukoissa, joissa niitä on kätevä käyttää ja sitten ripustaa hygienisesti kuivumaan. Näin korona aikana nestesaippua kului kovasti käsiä pestäessä ja ne myös kuivattivat käsiä. Joten päätin kokeilla onnistuisiko nestesaippua itsetehdystä palasaippuasta. Raastoin perusohjeella tehtyä palasaippuaa ja yhden hunajasaippouan lisäksi. Saippuaa oli muuten nautinto raastaa,  just täydellinen koostumus. Tutkin ohjeita netistä ja valitsin yksinkertaisimman. Koska vesi on nestesaippuassa se pilaantuva osa, keitin sitä vähintään viis minuuttia ja annoin jähtyä. Ohjeeksi tästä ei nyt sitten kuitenkaan ole, sorry! Oon tehnyt nyt kaks kertaa. Ekalla kertaa jotain litra vettä ja desi saippuaa o

Kaks mattokaverusta

Värkit eivät riittäneet kahteen samanlaiseen Eikä varsinkaan taidot  siihen että raidat olis  justjetsulleen. Ei ainakaan kun lisäkuteen oli saman välisiä kyllä, Mutta aivan eri vahvuista. Joten tein toisen suosiosta erilaisen, mutta kaveriksi tunnistettavan. Peruspalttinaa kolmella sukkulalla ja ruusukas kuviointia. Eka matto säntillinen. Toinen flowssa ajelehtivan? :D Kuvioita mitenkä sattui keksimään. Aina ei ajatus ollut mukana, Kudoin ja purkaisin.  Välillä ajatus oli vain kun sais valmiiksi. Kauhistutti kuinka kovaa reunan kiemurtelee. Mutta vihdoin se oli valmis. Kun suljin kudontapiirin oven takanani, maanantaina hautajaisten jälkeen, se tuntui  erään aikakauden päätökseltä. Ja matto sen jakson muistolta ja kuvaukselta. Annoin anteeksi itselleni maton epätäydellisyyden. Itseasias se on ihan hyvä, Oppisin ja kädentyön jälki näkyy. Syksyllä täytynee mennä harjoittelemaan lisää :) Näiden tyynyjen kangas on muuten tuliaisena Kyproksella  3€/metri.

Asuntovaunun maalausta

Syksyllä isännys ähisi eräänä iltana muutaman tovin ennen kuin sai vaunun liinojen, pyöreiden puukalikoiden ym avulla hinattua talliin. Ei riittänyt että otti pois renkaat, myös akselin joitui ottamaan pois alta että mahtui ovista sisälle. Tallissa se on odottanut kevättä ja innostusta. Lämpöiset päivät saivat innostuksen heräämään. Joten tämän vappuviikonlopun projektiksi otettiin vaunun maalaus. Hiomista ja teippausta. Pellikattomaalia ja sähkökäyttöinen ruisku. Valkoista ja harmaata.  Tässä vaiheessa näyttää aikastakin hyvältä!?! Vanhenenee ihan silmissä... hyvällä tavalla! :D Saa nähdä mikä on lopputulos. Kolmaskin väri tähän vielä tulee (+mustat listat). Arvaatko mikä? ;) Tältä näytti su illalla, kun ekaa harmaata kerrosta vedettiin. Päivällä sataneen valkoisen lumen ja harmaiden pilvien kunniaksi?  Tässä meidän inspiraatio kangas väritykseen: Vaaleanturkoosia tietenkin saa meidän vaunu vielä pintaan