Siirry pääsisältöön

Mun aiva eka?

 Tää on mun mielestä mun aiva eka...


 kirpparilta ostettu huonekalu. 
Ei tuunailuita, maalailuja vaan heti valmis.


 lisäksi tää on mielestäni mun eka retrojuttukin...
se oli jotenkin soma symppis ripoineen,
siitä tuli mieleen lapsuus ja isosiskon teinikämppä :)

Hassu, pieni puhelinpöytä, 15e


oli just passelin kokoinen
tyttöjen nukkiksen alleja korkuinen leikkimiseenmansikkamarjoilla
ja mollamaijoilla
ja hellokityillä


Tänään siivotessa paikko kyllä vaihtui toiselle seinälle
muideki huonekalujen pyöriessä :D

Meidän kaks vanhinta lähti sunnuntaina 
Espooseen asti leirille, Junnudynikselle.
Äiskää on jännitänyt kuinka siellä mahtaa mennä,
mutta puhelimessa eivät ole ehtineet jutella, joten se lienee hyvä merkki? :)
Torstaina sitten palajavat kotiin,
"vaatimattomasti" lentäen,
ekaa kertaa elämässään!
Kaupunki tukee lentoliikennettä ja sieltä sai liput,
mukavaa kun mahdollistui tälläinenkin kokemus.
Jos uskaltavat sitten koneeseen astua?

Maaka


Kommentit

inkku sanoi…
Oletpas tehnyt hienon löydön! On kyllä niin passelin kokoinen nukkekodille. Vau!
Maaka sanoi…
Sopivasti vähän laatikoitakin :) Nukkekodin ovi kyllä aukes väärään suuntaan mutta mies vaihtoi uudet saranat toiselle puolelle ja laittoi mökin vie takaa varooksi kettingillä kiinni ettei vain keikkaa leikkijän päälle :)
Virpi sanoi…
Hieno löytö ja oiva just tuohon tarkoitukseen :)
Anu sanoi…
Just sopivan korkunen ja kokonen nukkekodille. Kiva löytö kerrassaan. Arvaa, mulla on viäkin hankkimatta se MUN oma nukkekoti. Vielä mä jonakin päivänä...
Anonyymi sanoi…
Sehän sopii kuin nenä päähän ☺
Ja siellä on pikkurinsessa niin sävy säyyn leikkiensä kanssa ☺

Mukavaa Juhannusta, Maaka!
Sarppu sanoi…
Sehän sopii paikalleen niinkuin olisi puusepällä teetetty, hienoa. Kohta huomaat, että niitä kirpparihuonekaluja on siellä sun täällä. Sieltä saa välillä kyllä tosi hienoja, varsinkin kun meillä tykätään tuosta 50-luvusta.
Tuija sanoi…
Hieno idea! Taidanpa ruveta etsimään meidänkin nukketalolle puhelinpöytää...

-Tuija-
Peppi sanoi…
Kuin tehty tuolle talolle ja ihanasti laatikoita! En ennen ole nähnyt puhelinpöytää, jossa laatikko myös tuossa matalammassa osassa. Tosi kivasti saa laatikoihin pikku-aarteita kätkettyä!
Reeta sanoi…
Hyvä idea! Meidän Sennille tuli ostettua samanlainen nukkekoti, mutta nyttemmin se on lapsivieraiden suosiossa, mutta lattialla!! Tuo pöytä on kyllä loistoidea!
Mutta mikä ihana mekko tytöllä on päällä!? Aivan ihana!! :)
Elisa LPP sanoi…
Aivan ihana nukkekoti! Mistähän se mahtaa olla?
Puhelinpöytä oli kyllä hauska idea :D Tuli ihan lapsuus mieleen..
Taika sanoi…
Onpa oiva nukkekodin pöytä.. Kaikkea sitä voi kirpputorilta löytää.
Ihanaa juhannus viikkkoa!!
Anonyymi sanoi…
Ompas näppärä pöytä. Meillä ois samanlainen nukkis lapsilla, mistä tuollanen pöytä ;). Tätin perheellä oli vanhassa talossa, liekkö vieläkin... ei varmaankaa.
Niinu sanoi…
Eri kätevä löytö! Ihan täydellinen juuri tuohon tarkoitukseen!
Lapset on reippaita lentäjiä, ja niistä pidetään hyvää huolta koneessa. Meidän lapset lentää jo tottuneesti kodin ja mummolan väliä, yksinlentävinä lapsina(UM) ovat taatusti turvassa:) Ainut miinushan tuossa lentelyssä on hinta, ja tietysti ne ympäristötekijät...
Willatar sanoi…
Kaunis lopputulos! Hyvää juhannusta.
Anna sanoi…
Ompa soma nukkekoti!
Ansku sanoi…
Hieno on löytö ja upea nukkekoti!
Marita sanoi…
Ihanan löydön ole tehnyt ja koko blogisi on niin suloisen ihana! Siunattua viikkoa!
Tarleena sanoi…
Onpas näppärä pöytä, mainio löytö ja niin sopiva nukkekodille. Lapsella on mukava leikkimiskorkeus. Hyvä idea!
Maaka sanoi…
Kiitos, kiitos teille kaikille suloisista viesteistänne. :)))

Mies luki postauksen ja kysyi: "Ai puhelipöytäkö se on?"
Niin mä luulisin? Ei tosiaan sellainen "perinteinen" :D

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy saippua ja nestesaippuaa

Olin syksyllä kansalaisopiston saippua kurssilla, ja tein urakalla useammanlaista saippuaa näiden kahden laadun lisäksi. Muutaman viikon päästä siitä tormäsin litran oliiviöljypulloihin 0,50e kpl, joten sitten pidin vielä saippuapajan kotonakin 😄 Meillä on suihkussa käytössä palasaippua. Ne on virkkaamissani pussukoissa, joissa niitä on kätevä käyttää ja sitten ripustaa hygienisesti kuivumaan. Näin korona aikana nestesaippua kului kovasti käsiä pestäessä ja ne myös kuivattivat käsiä. Joten päätin kokeilla onnistuisiko nestesaippua itsetehdystä palasaippuasta. Raastoin perusohjeella tehtyä palasaippuaa ja yhden hunajasaippouan lisäksi. Saippuaa oli muuten nautinto raastaa,  just täydellinen koostumus. Tutkin ohjeita netistä ja valitsin yksinkertaisimman. Koska vesi on nestesaippuassa se pilaantuva osa, keitin sitä vähintään viis minuuttia ja annoin jähtyä. Ohjeeksi tästä ei nyt sitten kuitenkaan ole, sorry! Oon tehnyt nyt kaks kertaa. Ekalla kertaa jotain litra vettä ja desi saippuaa o

Kaks mattokaverusta

Värkit eivät riittäneet kahteen samanlaiseen Eikä varsinkaan taidot  siihen että raidat olis  justjetsulleen. Ei ainakaan kun lisäkuteen oli saman välisiä kyllä, Mutta aivan eri vahvuista. Joten tein toisen suosiosta erilaisen, mutta kaveriksi tunnistettavan. Peruspalttinaa kolmella sukkulalla ja ruusukas kuviointia. Eka matto säntillinen. Toinen flowssa ajelehtivan? :D Kuvioita mitenkä sattui keksimään. Aina ei ajatus ollut mukana, Kudoin ja purkaisin.  Välillä ajatus oli vain kun sais valmiiksi. Kauhistutti kuinka kovaa reunan kiemurtelee. Mutta vihdoin se oli valmis. Kun suljin kudontapiirin oven takanani, maanantaina hautajaisten jälkeen, se tuntui  erään aikakauden päätökseltä. Ja matto sen jakson muistolta ja kuvaukselta. Annoin anteeksi itselleni maton epätäydellisyyden. Itseasias se on ihan hyvä, Oppisin ja kädentyön jälki näkyy. Syksyllä täytynee mennä harjoittelemaan lisää :) Näiden tyynyjen kangas on muuten tuliaisena Kyproksella  3€/metri.

Asuntovaunun maalausta

Syksyllä isännys ähisi eräänä iltana muutaman tovin ennen kuin sai vaunun liinojen, pyöreiden puukalikoiden ym avulla hinattua talliin. Ei riittänyt että otti pois renkaat, myös akselin joitui ottamaan pois alta että mahtui ovista sisälle. Tallissa se on odottanut kevättä ja innostusta. Lämpöiset päivät saivat innostuksen heräämään. Joten tämän vappuviikonlopun projektiksi otettiin vaunun maalaus. Hiomista ja teippausta. Pellikattomaalia ja sähkökäyttöinen ruisku. Valkoista ja harmaata.  Tässä vaiheessa näyttää aikastakin hyvältä!?! Vanhenenee ihan silmissä... hyvällä tavalla! :D Saa nähdä mikä on lopputulos. Kolmaskin väri tähän vielä tulee (+mustat listat). Arvaatko mikä? ;) Tältä näytti su illalla, kun ekaa harmaata kerrosta vedettiin. Päivällä sataneen valkoisen lumen ja harmaiden pilvien kunniaksi?  Tässä meidän inspiraatio kangas väritykseen: Vaaleanturkoosia tietenkin saa meidän vaunu vielä pintaan