Siirry pääsisältöön

Sateessa ja illan viileydessä

 Meidän pihapiiriä sateessa ja illan viileydessä tällä viikollaEtupihan ruusuangervot lopettelevat ja takapihalla
kukinta taas on parhainmillaan.


 Pallohortessiat aloittelevat kukintaansa kuusten välissäMaaka


Kommentit

Arja sanoi…
Hortensiat ovat niin kauniita!
Oikein mukavaa viikonloppua<3
Peurankello sanoi…
Sinulla on niin kaunis ja rehevä puutarha!
sanna sanoi…
Upean näköinen piha ja kaikki nuo kauniit kukat!
Itsekkin haluaisin juuri valkoisen, violetin ja vaalenpunaisen sävyjä ainoastaa pihaamme. Mitä kukki anuo ekoissa kuvissa olevat marjapuuron punaiset ovat? ja milloin kukkivat?
Eeviregina sanoi…
Tosi kaunis piha teillä!
Meillä on osa samoja kukkia, mutta pallohortensiaa pitäisi kyllä ostaa!
Meillä on noita jalohortensioita vaaleanpunaisina, tummanpunaisina ja valkoisina.
Preeria-angervo on 1.5 m korkeaa ja siinä on tosi kaunis harsomainen vaaleanpunainen kukka, suosittelen!
Mukavaa elokuun jatkoa ja koulujen alkuja!
Maaka sanoi…
Ne on ihaan jaloangervoja, Samoja joita on etutarhassakin, keväällä punalehtisiä. Nyt ne vain (ehkä hakkeen takia) ovat utarlehdiltään vain paljon vaaleampia kuin etutarhassa olevat.

VAsemmalla tokassa kuvassa näkyy taas toista vaal.pun jaloargervoa.

Tarkempia nimiä en osaa sanoa kun ovat jaettuja taimia, saatuja.

Nyt ovat hiljattain aloitelleet kukintaansa. Loppukesästä kukkivat. Auringoisella ennemmin jne.
Hanna sanoi…
Wau, ihanan runsasta. Meidän pihalla kaikki kukkii vasta ensimmäistä vuotta joten tuollaista loistoa saa hetken odottaa :)
Elisa LPP sanoi…
Teillä on kyllä upea talo ja kaunis piha sen ympärillä!
Anonyymi sanoi…
Mitäs teille kuuluu tätä nykyä? :)
täälläpäin alkaa jo kukat tekemään lepoa talvea varten. Eikä minulla juurikaan ole paljon jota kukkii näin syksyllä.
Pitää kehitellä jotain ensi syksyä varten.
Selata lehtiä ja puutarhasivuja. Kiva kun jaat kuvasi niin saa paljon inspiraatiota ja ideoita. Kiitos!
Anonyymi sanoi…
Hei!!
Minä innokkaana blogisi lukijana kyselen, mitä teille kuuluu, kun viimexi blogi päivitetty elokuussa??
Mukavaa joulunodotusaikaa toivottelee Ulla

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy saippua ja nestesaippuaa

Olin syksyllä kansalaisopiston saippua kurssilla, ja tein urakalla useammanlaista saippuaa näiden kahden laadun lisäksi. Muutaman viikon päästä siitä tormäsin litran oliiviöljypulloihin 0,50e kpl, joten sitten pidin vielä saippuapajan kotonakin 😄 Meillä on suihkussa käytössä palasaippua. Ne on virkkaamissani pussukoissa, joissa niitä on kätevä käyttää ja sitten ripustaa hygienisesti kuivumaan. Näin korona aikana nestesaippua kului kovasti käsiä pestäessä ja ne myös kuivattivat käsiä. Joten päätin kokeilla onnistuisiko nestesaippua itsetehdystä palasaippuasta. Raastoin perusohjeella tehtyä palasaippuaa ja yhden hunajasaippouan lisäksi. Saippuaa oli muuten nautinto raastaa,  just täydellinen koostumus. Tutkin ohjeita netistä ja valitsin yksinkertaisimman. Koska vesi on nestesaippuassa se pilaantuva osa, keitin sitä vähintään viis minuuttia ja annoin jähtyä. Ohjeeksi tästä ei nyt sitten kuitenkaan ole, sorry! Oon tehnyt nyt kaks kertaa. Ekalla kertaa jotain litra vettä ja desi saippuaa o

Asuntovaunun maalausta

Syksyllä isännys ähisi eräänä iltana muutaman tovin ennen kuin sai vaunun liinojen, pyöreiden puukalikoiden ym avulla hinattua talliin. Ei riittänyt että otti pois renkaat, myös akselin joitui ottamaan pois alta että mahtui ovista sisälle. Tallissa se on odottanut kevättä ja innostusta. Lämpöiset päivät saivat innostuksen heräämään. Joten tämän vappuviikonlopun projektiksi otettiin vaunun maalaus. Hiomista ja teippausta. Pellikattomaalia ja sähkökäyttöinen ruisku. Valkoista ja harmaata.  Tässä vaiheessa näyttää aikastakin hyvältä!?! Vanhenenee ihan silmissä... hyvällä tavalla! :D Saa nähdä mikä on lopputulos. Kolmaskin väri tähän vielä tulee (+mustat listat). Arvaatko mikä? ;) Tältä näytti su illalla, kun ekaa harmaata kerrosta vedettiin. Päivällä sataneen valkoisen lumen ja harmaiden pilvien kunniaksi?  Tässä meidän inspiraatio kangas väritykseen: Vaaleanturkoosia tietenkin saa meidän vaunu vielä pintaan

Kaks mattokaverusta

Värkit eivät riittäneet kahteen samanlaiseen Eikä varsinkaan taidot  siihen että raidat olis  justjetsulleen. Ei ainakaan kun lisäkuteen oli saman välisiä kyllä, Mutta aivan eri vahvuista. Joten tein toisen suosiosta erilaisen, mutta kaveriksi tunnistettavan. Peruspalttinaa kolmella sukkulalla ja ruusukas kuviointia. Eka matto säntillinen. Toinen flowssa ajelehtivan? :D Kuvioita mitenkä sattui keksimään. Aina ei ajatus ollut mukana, Kudoin ja purkaisin.  Välillä ajatus oli vain kun sais valmiiksi. Kauhistutti kuinka kovaa reunan kiemurtelee. Mutta vihdoin se oli valmis. Kun suljin kudontapiirin oven takanani, maanantaina hautajaisten jälkeen, se tuntui  erään aikakauden päätökseltä. Ja matto sen jakson muistolta ja kuvaukselta. Annoin anteeksi itselleni maton epätäydellisyyden. Itseasias se on ihan hyvä, Oppisin ja kädentyön jälki näkyy. Syksyllä täytynee mennä harjoittelemaan lisää :) Näiden tyynyjen kangas on muuten tuliaisena Kyproksella  3€/metri.