Siirry pääsisältöön

Pikku atoopikko


Iso syy meidän edellisen postauksen maitokokeiluun 
on nuorimmaisen atooppinen iho.


Itsekullakin lapsista on pienenä ollut kuiva iho, 
mutta on ajan mittaan hellittänyt, vaan ei nuorimmalla. 
Karhea ja kutiseva,
 niin kutiseva että raapii verille asti, varsinkin unissaan.
Pohkeet ovat ärtyneimmät,
 viime kesänäkään en saanut niitä kokonaan paranemaan.Rasvat polttelevat ja kutittavat.

"Jääkaappirasvaa!" poika pyytää, sillä se ei kirvele.
Sibicort onneksi auttaa ja 
päälle tapaan levittää monesti tuota rasvaista ceridalia.


Olis voinut hakea jääkaapista kauniin uuden putelon, 
kumpaakin olisi löytynyt, yläkertaan unohtuneen jämää sijaan, mutta tälläistähän se on.
Rasvailla aamuin illoin ja
Sibicortkuurien välissä uuden aloittamisen odottamista.
Alkuun voi jatkaa noilla perusrasvoilla kun iho on hyvässä kunnossa, 
mutta poissa ihottumaa ei niillä saa pidettyä.
Ja sitten ne alkavat "kutittaa".
Canoderm on uusi rasva, 
täytyy ottaa se kokeiluun nyt kuurin jälkeen kun iho on ehjä.
Punakkaa ihoa se polttelee.

Soodakylpyjä olemme joskus kokeilleet
 ja niiden jälkeen on ihoa parempi rasvailla.

Toisinaan kuuria aloittaessa käärin jalat illalla rasvauksen jälkeen siteisiin
 ettei poika pysty raapimaan niitä.

Talvella pakkasen myötä ihottuma levisi leukaperiin 
ja kävimme lääkärillä pyytämässä lähetteen ihotautilääkärille. 
Saimme ja aika on parin viikon päästä, allergiatesteineen.

Ollaanhan me lääkärille ihoa näytetty useasti,
 mielenkiinnolla odotan onkohan se sitä pelkkää atooppista ihottumaa. 
Jonkin allergialääkkeenkin lastenlääkäri kirjoitti kutinaan, 
mutta oli niin pahaa ettei toista kertaa edes yritetty saada poikaa sitä ottamaan.
Olisiko sinulla jakaa kokemuksia, neuvoja, vinkkejä?

MaakaKommentit

Anonyymi sanoi…
on totisesti kokemusta kutisevasta "ihottumasta"
kannattaa valita riittävän rasvainen voide niin ei kirvele keikä kutise.
Apo Basen heittäisin roskiin aiheuttaa allergiaa(vdettiin pois apteekista)
pesu perusvoiteella teke myös hyvää, sen jälkeen rasvaus.
meillä auttoi kun siistyi luomutomaatteihin ja jätti vehnän pois
terkuin Maija
Anonyymi sanoi…
Hei vaan,ei ole itsellä kokemusta mutta olen kuullut että ihan tummeli on ollut hyvä monien iholle...teija t
Maaka sanoi…
Suihkussa meilläkin perusrasva ( ja ceridalia öljyä) kuluu, muuten se onkin liian liian polttavaa.
abobase onkin ollut kauan käyttämättä, kiitos tiedosta, täytyypä koittaa kestääkö kenenkään muunkaan terve iho sitä, vai heitänkö pois.
Osaisinko Maija, tai joku toinen, vinkata nimeltä noita tosi rasvaisia voiteita. Tummeli muuten taitaa olla kans aika rasvaista, pitäisikään uskaltautua kokeilemaan :).
Unknown sanoi…
Moi.. Joo meidän Joel pojalla on ollut vuosia toi sama ongelma ja me jouduttiin siirtymään vähä vahvempiin rasvoihin, kun noi perusrasvat ei enää auttaneet. Nyt käytämme Apolar merkkistä rasvaa aina 2 viikon kuurina ja se on ollut hyvä.Meillä on ihan järkyttävää välillä se kutina ja verenvuoto.Takareidet on pahimmat.Oon huomannut,että kesällä on ehkä vähän paremmat ja kerran vuodessa kun ollaan oltu ulkomailla,niin meren suola vesi on ollut huippu.Ensin on kirvellyt,mutta sen jälkeen on ihottumat kyllä lähtenyt.Se on kyllä niin ihme juttu.Kannattaa muuten pyytää lääkäriltä tota Apolaria.Siunausta ja hyvää alkavaa kesää 😊
Unknown sanoi…
Moi.. Joo meidän Joel pojalla on ollut vuosia toi sama ongelma ja me jouduttiin siirtymään vähä vahvempiin rasvoihin, kun noi perusrasvat ei enää auttaneet. Nyt käytämme Apolar merkkistä rasvaa aina 2 viikon kuurina ja se on ollut hyvä.Meillä on ihan järkyttävää välillä se kutina ja verenvuoto.Takareidet on pahimmat.Oon huomannut,että kesällä on ehkä vähän paremmat ja kerran vuodessa kun ollaan oltu ulkomailla,niin meren suola vesi on ollut huippu.Ensin on kirvellyt,mutta sen jälkeen on ihottumat kyllä lähtenyt.Se on kyllä niin ihme juttu.Kannattaa muuten pyytää lääkäriltä tota Apolaria.Siunausta ja hyvää alkavaa kesää 😊
Maaka sanoi…
Kiitos Sarita :) täytyypä laittaa papereihin rasvan nimi ylös.
Loppukesästä kun kans oltiin yötä merenrannalla mietin mitähän pojan iho siitä meinaa, kun illalla oli aika viileääkin vettä, mutta yllätyin että oli parempikin reissun jälkeen. Eikä tuos Pohjanlahdessa juuri suolaa edes ole!
Toivottavasti, jos on jotain allergista, se selviäis tällä lääkärireissulla.
Sari sanoi…
Hei!
Meillä kokeiltiin mineraalisuolaa suoraan ihottumakohtiin. Suolan sekaan vähän vettä ja sitten sitä tahnaa levitettiin iholle. Ens alkuun kirvelee, mutta iho tottuu. Meidän neidillä ainakin auttoi tämä. Iholle käytettävää suolaa saa apteekista ja luontaistuotekaupoista. Sitä voi käyttää monin eri tavoin. Olen kuullut jopa lapsesta, joka käy suolavesi kylvyssä ja atooopinen iho pysyy sillä kunnossa.
Toivottavasti saatte ihon kuntoon... Aurinkoista kevättä. :)
Maaka sanoi…
Kiitos Sari vinkistä. Kokeilin ostaa kans Himalajan vuorisuolasaippusn, mutta se muuttui sellaiseksi piikikkääksi, mutta vois koittaa laittaa sen kylpyveteen ennemmin tai sitten tosiaan vain ostaa sitä suolaa rakeena.
Anna-Maija sanoi…
Dermosilin Extra-voide on myös varsin paksua, toimii meillä huipusti. Tosin meillä käytetään aikuisten halkeileviin käsiin, lapsilla ei ole (vielä) ihottuma mennyt pahaksi, joten en tiedä miten ihottumassa toimii. Ei ole kuitenkaan kallis kokeilla. :)
Maaka sanoi…
Allergiatesteistä ei löytynyt syytä iho-oireisiin. Mutta rutkasti tietoa ja rasvareseptejä kylläkin oli kotiintuliaisina! :)

Sarita: Enhän mä muistanut, ehtinyt kun muistin, ottaa rasvan nimeä mukaan ottaa, tapailin sitä kyllä siellä lääkärinvastasnotolla...
Mutta ei se haitannut, lääkäri olikin sen jo tainnut siinäkohtaa kirjoittaa reseptisi :)

Sitten saatiin joku Protopic- voide, ilmeisesti on kallis rasva, mutta siihen lääkäri kirjoittaa B-lausunnun ja tulee uusi kela-kortti. Sitä käytetään kans kuuriluonteisesti, ei yhtäaikaa kortisonivoiteiden kanssa.

Maija: muistin kysyä hoitajalta Apobasesta. :) Juurikin näin että on vedetty pois markkinoilta, mutta roskiin ei pulloa kannata heittää, vaan jos siinä päiväystä ja edes hieman tavaraa, sen saa palauttaa apteekkiin ja saa rahat takaisin. Antoi jonkun kaavakkeenkin, mutta kai semmosen saa apteekistakin...? En tiedä onko lisännyt oireita tai muuten ärsyttänyt, sillä on tainnut olla poissa käytöstä kirvelyn takia. Paras palauttaa, eipä viitti meidän muidenkaan ihoilla testailla.
Anonyymi sanoi…
Hei Maaka,
Meillä todettu parhaaksi Decubal.
Terv. Anu
Maaka sanoi…
Anna-Maija ja Anu, kiitos vinkeistä. Nyt tuli niin varmaan kymmeneen voiteeseen reseptit, täytyy kokeilla ne ensin.
Syksyllä on hoitajalle aika jossa katsotaan miltä tilanne vaikuttaa ja varmasti päivitetään rasvoja.
Hyvä kun on sitten kysyäkin uusista rasvoista. Ja ainapa niitä tarvii meille muillekin.

Ja toivottavasti näistä vinkeistä on hyötyä myös muille postaukseen eksyville! :)
Marja sanoi…
Meillä toistaiseksi parhaiten toimiva perusvoide on ollut Orionin Carbalan, ei edes kirvellyt. Kortisonivoidekuureja sitten väliin.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy saippua ja nestesaippuaa

Olin syksyllä kansalaisopiston saippua kurssilla, ja tein urakalla useammanlaista saippuaa näiden kahden laadun lisäksi. Muutaman viikon päästä siitä tormäsin litran oliiviöljypulloihin 0,50e kpl, joten sitten pidin vielä saippuapajan kotonakin 😄 Meillä on suihkussa käytössä palasaippua. Ne on virkkaamissani pussukoissa, joissa niitä on kätevä käyttää ja sitten ripustaa hygienisesti kuivumaan. Näin korona aikana nestesaippua kului kovasti käsiä pestäessä ja ne myös kuivattivat käsiä. Joten päätin kokeilla onnistuisiko nestesaippua itsetehdystä palasaippuasta. Raastoin perusohjeella tehtyä palasaippuaa ja yhden hunajasaippouan lisäksi. Saippuaa oli muuten nautinto raastaa,  just täydellinen koostumus. Tutkin ohjeita netistä ja valitsin yksinkertaisimman. Koska vesi on nestesaippuassa se pilaantuva osa, keitin sitä vähintään viis minuuttia ja annoin jähtyä. Ohjeeksi tästä ei nyt sitten kuitenkaan ole, sorry! Oon tehnyt nyt kaks kertaa. Ekalla kertaa jotain litra vettä ja desi saippuaa o

Diy pyykkietikka

Mä oon jo jokin aika sitten siirtynyt käyttämään vallan pyykkietikkaa huuhteluaineen sijaan. Viime viikolla sen sijaan että olisin hakenut kaupasta valmiin tuotteen, tein netistä  kuinka sitä vois tehdä itte ja edullisemmin. Eipä tuo mitään rakettitiedettä ollut, haaste oli lähinnä mistä eteerinen öljy.  Mä halusin sitä heti ja muutenkin en oo pariin vuoteen tilannu mitään nettikaupasta, joten lähikaupasta pitäisi löytyä. Joku oli käyttänyt ihan saunatuoksuja, joten päätin aloittaa kans niillä. Mandariini ja greippi toimivat hyvin, paitsi luin sitten myöhemmin että sitrusöljyt ei oo pyykkikoneelle hyväksi.  Eilen piti tehdä lisää ja Rajamäen väkiviinaetikkaa lisäksi ostin Salmiakki tuoksuöljyn ( siinäkin on appelsiinia, huoks) Vielä on kokeilematta miltä salmiakkitipat puhtaassa pyykistä tuoksuu. Öljytipat kelluvat selvästi pinnassa, joten muistaa ainakin ravistaa ennen koneen lokeroon laittamista. Pulloihin liimailin etiketit

Asuntovaunun maalausta

Syksyllä isännys ähisi eräänä iltana muutaman tovin ennen kuin sai vaunun liinojen, pyöreiden puukalikoiden ym avulla hinattua talliin. Ei riittänyt että otti pois renkaat, myös akselin joitui ottamaan pois alta että mahtui ovista sisälle. Tallissa se on odottanut kevättä ja innostusta. Lämpöiset päivät saivat innostuksen heräämään. Joten tämän vappuviikonlopun projektiksi otettiin vaunun maalaus. Hiomista ja teippausta. Pellikattomaalia ja sähkökäyttöinen ruisku. Valkoista ja harmaata.  Tässä vaiheessa näyttää aikastakin hyvältä!?! Vanhenenee ihan silmissä... hyvällä tavalla! :D Saa nähdä mikä on lopputulos. Kolmaskin väri tähän vielä tulee (+mustat listat). Arvaatko mikä? ;) Tältä näytti su illalla, kun ekaa harmaata kerrosta vedettiin. Päivällä sataneen valkoisen lumen ja harmaiden pilvien kunniaksi?  Tässä meidän inspiraatio kangas väritykseen: Vaaleanturkoosia tietenkin saa meidän vaunu vielä pintaan