Varoitus kuvista!
Toinen syksy ja kausi takana, urakka suoritettu.
Nimittäin hirvenlihan käsittelyn osalta.
Vanhin poika liittyi viime vuonna hirviporukka
Ja kun eka lihan jako tuli niin kyllä hirvitti.
Kuinka paljon, mitä sieltä tulee ja mistä me tunnistetaan mikä on mitäkin lihaa,
ettei laiteta fileitä koiralle!
Ja sitten kun se eka laatikko oli siinä niin hirvitti edelleen,
Kauhee määrä lihaa, luita kalvoineen ja karvoineen.
(No ei montaa, mutta kyllä muutama irti karva mukana aina on...)
Useamman illan urakka, varsinkin
kun veitset oli tylsiä teroitusyrityksistäå huolimatta. :D
Jauhelihamylly saatiin vävyn kotoa lainaan.
Vakuumikone veljeltä. Luut tuli keitettyä.
Tää syksynä tuli sitten ekana päivänä kuvia poijan ekasta kaadosta
ja seuraavana päivänä Hetakin pääsi mukaan ja loppukauden olikin jonka päivä.
Haukkuvaa hirvikoiran Hetasta ei vielä tullut, mutta verijäljistä jäljitti jo muutaman kaadon.
Tänä vuonna paapppa tuli avuksi terävien veitsineen ja teroittimineen.
Taidot oli kasvaneet ja lisäkädet nopeutti hommaa. Mutta kyllä se varmaan edelleen hirvittää, vähintään kahden illan urakka ennen kuin lihat on pakkasessa.
Tiskailut ja siivoilut päälle.
Kolmas ja viimeinen lihan jako onneksi osui tiistai-illalle,
joten pääsin luistamaan kudontaan. Oli se hieman pienempikin.
Nyt sitten opetellaan edelleen syömään sitä riistaa.
Sanotaanko näin että meillä syödään paljon kanaa ;D
Punaista lihaa ei viitti kaupasta ostaa kun sitä on pakkasessakin,
eikä uskallus ja makunystyröitä oo vie kauheesti tottuneet hirvenlihaan.
Ja kyllä kun sen lihan näin joutuu itte käsittelemään sitä arvostaa paljon enemmän
ja toisaalta se tökkii! Kasvissyöjäksi ryhtyminen lähempänä :D
Kun sitä ostaa kaupasta teollisesti pakatun lihan,
ajattelee jotenkin että se on teollisesti tuotettukin...
Onneksi A18v itte ja pappakin syö mielellään hirvenlihaa, joten ei sitä paljoa meille edes jääkkään. Pihvit on hyviä, palapaisti myös ja lihapullat
Keskiviikkona totesimme että taipui sen hirvenjauhelliha spagettiblologneesiinkin..
Eilen olin lihakuskina ja vein ens kertaa lihaa ( 5,5kg. ) palvattavaksi.
En viikolla pääsee maistelemaan miltähän se mahtaa maistua.
Välillä sitä haaveilee vanhasta tuvasta, omavaraisuudesta,
Liha riistana, perunat ja kasvikset omasta maastaan jne.
Sitten kun joskus kaataa kultaisia luomuperunoita paperipussista
altaaseen kuorimista varten,
kaipaa valmiiksi pestynä isokokoisia muovipussipakattuja perunoita :D :D
Se siitä ajatuksesta taas hetkeksi aikaa.
Hyviä hirvenlihareseptejä otan ilolla vastaan!
Kommentit
Paistit teen uunissa isossa padassa. Lisään sinne kasviksia ja teen lopuksi liemestä kastikkeen, johon laitan ruokakermaa ja pippureita.
Mukavia riista-ruokahetkiä!
Pitää koittaa tuota porkkanaraasteeta, kiitos vinkistä ;) Mä oon laittanut siksnautaakin osan, mutta ajattelin sen jättää pois...