Siirry pääsisältöön

Siiri asuntovaunun muutoksia


Koska lapset kasvaa ja mukaan lähtijät vähenevät päätimme purkaa Siirin perän levitettävän sängyn pois ja tehdä tilalle istuinryhmän.


Mies joiteli puutyöt ja minä leikkasin koulussa patjat paloiksi ja ompelin päälliset.


Valkoista maalia pintaan.


Syksyllä Lidlistä löytyi tämä söpö mikro, joka olipakkoostaa. Paikkaakaan meillä ei sille edes ollut. Ehkä sitten tason päällä.


Ikean poistopisteeltä löysin tämän lampun,
joka olis niin tyly pöydän päälle.


Etuosan tapettotilkuista osa repsotti, joten revin ne pois. Pohjamaali  vaneria suojaamaan ja yksi tylsä tapetti vuota tilalle.Istuinryhmästä saa toki myös metrisen sängyn.Kotipihassa on nukuttu ahkeraa vaunussa.


Pöydän kannwn hommatessa uusimme kaikki tasot myös. Ostimme ja leikkautimme LevyVirralla 19mm laminaattipintaista koivuvaneria.
Reunaan levitin puuvahan.


Mikrollekin löytyi kolo.
Se oli juurikin täydellisen kokoinen "keittiöryhmässä" olleeseen tyhjään väliin.
Laatikko siirtyi alemmas ja mikro siihen väliin.


Mieluisa muutos.
Ja pikkuinen vaunu tuntuu nyt vieläkin isommalta.


Maaka


Kommentit

Ilona sanoi…
On kyllä ihana asuntovaunu teillä! Tosi kaunis ja pirteä kokonaisuus :-) On ollut tosi kiva seurata sen kunnostusvaiheita. Mukavaa kesän jatkoa teidän perheelle!
PiipeA sanoi…
Onpa suloinen lopputulos!
Ihanaa kesän jatkoa Sinulle ja perheellesi! <3
Maaka sanoi…
Kiitos teille ja mukavaa kesää!
Säät ainakin juuri nyt suosivat !

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Diy saippua ja nestesaippuaa

Olin syksyllä kansalaisopiston saippua kurssilla, ja tein urakalla useammanlaista saippuaa näiden kahden laadun lisäksi. Muutaman viikon päästä siitä tormäsin litran oliiviöljypulloihin 0,50e kpl, joten sitten pidin vielä saippuapajan kotonakin 😄 Meillä on suihkussa käytössä palasaippua. Ne on virkkaamissani pussukoissa, joissa niitä on kätevä käyttää ja sitten ripustaa hygienisesti kuivumaan. Näin korona aikana nestesaippua kului kovasti käsiä pestäessä ja ne myös kuivattivat käsiä. Joten päätin kokeilla onnistuisiko nestesaippua itsetehdystä palasaippuasta. Raastoin perusohjeella tehtyä palasaippuaa ja yhden hunajasaippouan lisäksi. Saippuaa oli muuten nautinto raastaa,  just täydellinen koostumus. Tutkin ohjeita netistä ja valitsin yksinkertaisimman. Koska vesi on nestesaippuassa se pilaantuva osa, keitin sitä vähintään viis minuuttia ja annoin jähtyä. Ohjeeksi tästä ei nyt sitten kuitenkaan ole, sorry! Oon tehnyt nyt kaks kertaa. Ekalla kertaa jotain litra vettä ja desi saippuaa o

Kaks mattokaverusta

Värkit eivät riittäneet kahteen samanlaiseen Eikä varsinkaan taidot  siihen että raidat olis  justjetsulleen. Ei ainakaan kun lisäkuteen oli saman välisiä kyllä, Mutta aivan eri vahvuista. Joten tein toisen suosiosta erilaisen, mutta kaveriksi tunnistettavan. Peruspalttinaa kolmella sukkulalla ja ruusukas kuviointia. Eka matto säntillinen. Toinen flowssa ajelehtivan? :D Kuvioita mitenkä sattui keksimään. Aina ei ajatus ollut mukana, Kudoin ja purkaisin.  Välillä ajatus oli vain kun sais valmiiksi. Kauhistutti kuinka kovaa reunan kiemurtelee. Mutta vihdoin se oli valmis. Kun suljin kudontapiirin oven takanani, maanantaina hautajaisten jälkeen, se tuntui  erään aikakauden päätökseltä. Ja matto sen jakson muistolta ja kuvaukselta. Annoin anteeksi itselleni maton epätäydellisyyden. Itseasias se on ihan hyvä, Oppisin ja kädentyön jälki näkyy. Syksyllä täytynee mennä harjoittelemaan lisää :) Näiden tyynyjen kangas on muuten tuliaisena Kyproksella  3€/metri.

Asuntovaunun maalausta

Syksyllä isännys ähisi eräänä iltana muutaman tovin ennen kuin sai vaunun liinojen, pyöreiden puukalikoiden ym avulla hinattua talliin. Ei riittänyt että otti pois renkaat, myös akselin joitui ottamaan pois alta että mahtui ovista sisälle. Tallissa se on odottanut kevättä ja innostusta. Lämpöiset päivät saivat innostuksen heräämään. Joten tämän vappuviikonlopun projektiksi otettiin vaunun maalaus. Hiomista ja teippausta. Pellikattomaalia ja sähkökäyttöinen ruisku. Valkoista ja harmaata.  Tässä vaiheessa näyttää aikastakin hyvältä!?! Vanhenenee ihan silmissä... hyvällä tavalla! :D Saa nähdä mikä on lopputulos. Kolmaskin väri tähän vielä tulee (+mustat listat). Arvaatko mikä? ;) Tältä näytti su illalla, kun ekaa harmaata kerrosta vedettiin. Päivällä sataneen valkoisen lumen ja harmaiden pilvien kunniaksi?  Tässä meidän inspiraatio kangas väritykseen: Vaaleanturkoosia tietenkin saa meidän vaunu vielä pintaan